0 0

Eiderdons heeft uitstekende opwarmingseigenschappen en biedt een eersteklas slaapervaring. Meer informatie ...

Dekbed eiderdons Ansara-Elegance

Dekbed eiderdons "Ansara-Elegance"

(1)
  • nieuw puur eiderdons, klasse 1, 100 % dons, met de hand gesorteerd (herkomst IJsland)
  • voor mensen die een uitstekend verwarmend en alsnog ultralicht dekbed met het allerbeste warmte-isolerende vermogen wensen
  • voor iedereen die voor de overgangsperiode een luxueus, sprookjesachtig soepel dekbed in warmteklasse 4 wensen dat behaaglijk warm is, maar tegelijkertijd ultralicht
  • edele, donsdichte tijk van 51 % zijde en 49 % katoen, super fijn geweven
  • leverbaar tot en met maat 200x210 cm
Meer informatie
Eiderdons dekbed Ansara-Exklusiv

Eiderdons dekbed "Ansara-Exklusiv"

  • nieuw puur eiderdons, klasse 1, 100 % dons, met de hand gesorteerd (herkomst IJsland)
  • voor iedereen die voor de winter een luxueus, sprookjesachtig soepel dekbed in warmteklasse 5 wenst dat lekker warm is en toch ultralicht
  • voor personen die de exclusieve kwaliteit van het zeldzame eiderdons weten te waarderen, dat het hele jaar door slaapcomfort biedt als in een droom
  • tijk van 51% zijde en 49 % katoen, donsdicht en zeer fijn geweven
  • alle maten tot en met 200x210 cm leverbaar
Meer informatie

Welk dier geeft ons eiderdons?

Eiderdons is een knuffelzachte, zeer delicate en vederlichte schat met uitstekende warmte-eigenschappen. Uw fantastische eiderdonsdeken hebt u te danken aan de eidereend, de grootste zeeduikeend die aan de kusten van Noord-Europa leeft. Het mannetje heeft een opvallend, wit-zwart verenkleed, het vrouwtje wikkelt zich in onopvallend bruin-grijs. Eidereenden worden met uitsterven bedreigd en staan onder natuurbescherming.

Hoe wordt eiderdons verkregen?

Maakt u zich maar geen zorgen, de eiderdons wordt niet geplukt! De dieren worden op geen enkel moment geschaad.

Tijdens de broedperiode laat het waardevolle dons van het borstkleed van het vrouwtje los door hormonale veranderingen. Met dit zachte, dichte dons - van de eiderdons - beschermt de vogel zijn eieren tegen de ijzige kou van de Scandinavische gebieden. Het broeden duurt tot 4 weken. Als de kleine eidereenden zijn uitgekomen, verlaten ze het nest en gaan ze terug naar zee.

Pas dan worden het waardevolle eiderdons moeizaam met de hand uit de verlaten nesten verzameld voordat de wind ze wegvoert.

Waarom is de winning van het eiderdons ook goed voor de natuur?

Eiderdonsdekbedden zijn niet alleen goed voor uw slaap. Een eiderdonsdekbed is ook een bescherming van de natuur. De eidereendenboeren bieden de bedreigde eidereenden bescherming en verzorgen de broedgebieden van de zeldzame vogel. Zo is er een soort symbiose ontstaan tussen mens en dier. Trouwens: Niet iedereen mag eiderdons verzamelen - hiervoor is een licentie nodig.

Wat maakt een eiderdonsdekbed zo kostbaar?

Het onvergelijkbare eiderdons is zeer zeldzaam en daarom waardevol. Daar komt nog het vele, tijdrovende handwerk bij - zelfs ervaren verzamelaars hebben ongeveer 8 uur nodig om slechts 1 kg ruw materiaal (d.w.z. het ongereinigde dons van de nesten) te verzamelen. Per nest krijgt u slechts ca. 1,5 gram eiderdons in vulkwaliteit! Dit maakt een dekbedovertrek een zeldzaam kleinood.

Wat is het verschil tussen een eiderdonsdekbed en een gewoon dekbed?

Een eiderdonsdekbed valt niet te vergelijken met een ganzen- of eendendons deken. Een eiderdonsdekbed is onvergelijkbaar licht, heerlijk knuffelig en tegelijkertijd fantastisch warm. Het biedt een volledig zorgeloos slaapcomfort. Een eiderdonsdekbed is veel gezelliger, zachter en lichter dan een klassiek donzen dekbed.

Waarom een eiderdonsdekbed kopen?

Hebt u veel warmte nodig en wilt u pure luxe in bed? Bent u op zoek naar een ultralichtgewicht dekbed dat toch nog warm en gezellig is? Houdt u van exclusieve topkwaliteit? Dan is een eiderdonsdekbed iets voor u!

Eiderdonsdekens van allnatura - handgeplukte schatten!

Onze eiderdonsdekbedden zijn gevuld met 100 % handgeplukt eiderdons uit IJsland. De officiële markering is: 1a nieuw zuiver eiderdons, klasse 1, 100 % dons, met de hand geselecteerd (herkomst IJsland). Om de waarde van deze exclusieve schatten te benadrukken, wikkelen we het eiderdons met liefde met de hand in een lichte, extra fijne hoes van edele zijde. Een uitgebreide cassette stiksel met tussenschot geeft het pluizige dons veel ruimte en ondersteunt zo de voortreffelijke eigenschappen van het waardevolle vulmateriaal.

Wij bieden u deze onvergelijkbare dekens aan in 2 warmteklassen en in 135 x 200 cm, 155 x 220 cm, 160 x 210 cm en 200 x 210 cm. Kies de maat die bij uw bedlinnen past.

Klanten vragen ons soms of er hoofdkussens met eiderdonsvulling zijn. Dat zou niet logisch zijn. Want de pluizig zachte donsballetjes hebben geen ondersteunende kracht. Een kussen met eiderdonsvulling zou door het hoofd worden platgedrukt.

laden

Een moment geduld.....