0 0

De heerlijk kruidige geur van hooi, de aardse geur van een loofbos in de herfst, het frisse aroma van een geschilde sinaasappel - het zijn allemaal geuren van de natuur die gewoon thuishoren en die we niet willen missen. Onze producten komen ook uit de natuur en hebben daarom een specifieke eigen geur. Dit is volkomen normaal en hoort net zo goed bij een natuurproduct als bijvoorbeeld de geur van kaneel in de bakkerij tijdens de kerstdagen.

Maar geuren zijn iets heel persoonlijks. Wat de een prettig vindt, vindt de ander letterlijk stinken. Dit geldt niet alleen voor parfum, maar bijvoorbeeld ook voor een dekbed gevuld met scheerwol of een handgeweven scheerwoltapijt. De ene klant klaagt over een ondraaglijke geur van schapen, de andere klant is blij met de heerlijk natuurlijke, lichte geur van onbehandelde wol. Daarom geven we u hieronder enkele tips over wat u kunt doen tegen onaangename geuren.

Geuren bij gewatteerde goederen

Onze hoogwaardige gewatteerde producten zijn gevuld met geselecteerde natuurlijke materialen die zo voorzichtig mogelijk behandeld zijn om de natuurlijke eigenschappen van de vezel te behouden. Daarom hebben onze gewatteerde producten van nature een lichte specifieke eigen geur van "de natuur". Bij katoen bijvoorbeeld, hangt de geur zelfs af van het teeltgebied, zoals een expert ons vertelde. Onze klanten evalueren en beschrijven deze natuurlijke geuren op totaal verschillende manieren, zoals u ook kunt zien in de productreviews van onze gewatteerde producten.

Meestal is deze geur nauwelijks waarneembaar, maar op sommige dagen verdiept de specifieke eigen geur zich door bepaalde weersomstandigheden - zelfs op benauwde zomerdagen is dit waarneembaar. Het probleem kan worden opgelost door vaak te luchten.

Veren en dons

Ook veren en dons hebben een bepaalde eigen geur, die vooral optreedt wanneer ze vochtig zijn en worden door sommige klanten beschreven als zijnde zeer onaangenaam. We hebben hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en hebben ook zelfs wastests uitgevoerd. Om deze typische geur te vermijden, is het enige wat helpt het beddengoed goed te wassen en te drogen. Dus als uw dekbedartikelen van dons na het wassen nog onaangenaam ruiken, moeten ze nog een keer worden gewassen. Volg daarbij in ieder geval deze wastips op of laat uw donzen gewatteerde producten wassen door professionals, d.w.z. een wasserij of een speciaal schoonmaakbedrijf voor dekbedveren.

  • Onze gewatteerde producten met dons en veren zijn natuurlijk wasbaar. Voor een bevredigend wasresultaat moet het beddengoed echter voldoende ruimte in de wastrommel hebben, zodat de wasmiddeloplossing goed door het beddengoed spoelt. De ervaring leert dat dit een probleem is, vooral bij dekbedden, zelfs in een wasmachine met een trommel van 7 kg. De trommel is hiervoor gewoonweg te klein, hoewel het maximale vulgewicht natuurlijk met het lichte dons en de veren nog lang niet is bereikt. Hetzelfde geldt voor de droger. Daarom raden wij u aan uw dekbedden te wassen en te drogen in een wassalon. Meestal hebben de apparaten daar een capaciteit van 10 kg, genoeg ruimte dus voor uw donzen dekbed.

  • Wij adviseren het gebruik van een mild reinigingsmiddel of een speciaal reinigingsmiddel voor dons en veren. Kies een zacht wasprogramma met veel water, een fijnwas- of wolprogramma, en was op maximaal 60 °C. Voor een zachte verzorging raden we 40 °C aan. Een extra spoelcyclus verwijdert ook de laatste sporen van het wasmiddel. Het wasprogramma moet eindigen met een centrifugeerprogramma.

  • De doorslaggevende factor voor beddengoed met dons en veren is of de vulling droog genoeg is. Want als de dons na het wassen niet volledig droog is, kan dit leiden tot die typische geur, die sommige mensen extreem onaangenaam vinden. Het donzen beddengoed moet worden gedroogd in een droger. Het is belangrijk om minstens 2 droogcycli uit te voeren en het kussen tijdens het droogproces te blijven schudden om vochtige donsnesten te scheiden. Het kussen moet na het wassen absoluut droog zijn. Zoals reeds vermeld, moet u de dekbedden niet drogen in een huishoudelijke droger als dat mogelijk is. De trommel biedt simpelweg niet genoeg ruimte voor het volumineuze materiaal. Hiervoor is minstens een droger met een volume van 10k g nodig, bijvoorbeeld in een wasserette of stomerij.

  • Sommige drogers geven het einde van het droogproces aan met een akoestisch signaal. Als de sensoren in de droger door het scannen van de buitenkant van de tijk, detecteren dat de stof droog is, betekent dit niet dat de vulling ook droog is. Het donzen beddengoed moet absoluut opnieuw "gedroogd" of zelfs "overgedroogd" worden. Om de sensor "te slim af te zijn", kunt u bijvoorbeeld samen met het beddengoed een vochtige handdoek in de droger leggen, en dan de droger opnieuw starten. Dit proces kan zo vaak als u wilt herhaald worden, omdat de hitte voor de veren niets uit maakt. Tijdens het productieproces worden ze bij meer dan 100 graden gedroogd en gedesinfecteerd. Beddengoed dat twee of drie droogprocessen heeft ondergaan, heeft na het wassen geen muffe geur, maar ruikt fris en heeft een zeer goede vulkracht. Lees echter ook de gebruiksaanwijzing van uw droger aandachtig door.

Latex geur bij matrassen

Natuurlatex Klanten ruiken af en toe een soort "rubbergeur" bij onze natuurlatex matrassen. Volgens deskundigen wordt deze typische eigen geur van natuurlatex veroorzaakt door afbraakproducten van de eiwitten die in latexmelk zitten, dus het is volledig natuurlijk en niet gevaarlijk. Het gaat in ieder geval niet om, zoals sommige klanten vrezen, chemisch twijfelachtige dampen, bijvoorbeeld van oplosmiddelen of organische drijfgassen (CFK's).

Sommige mensen die gevoelig zijn voor geuren vinden het toch onaangenaam. Wij raden deze mensen aan de matras niet eerst in de slaapkamer te leggen, maar hem uit te pakken en hem 1 à 2 dagen te laten luchten, bij voorkeur zonder hoes, op een andere plaats die beschermd is tegen het weer (garage, carport, kelder, opslagruimte of ongebruikte logeerkamer). Dit komt omdat de geur niet uit de folieverpakking kan ontsnappen en zich bij wijze van spreken tijdens het transport in de matrasverpakking verzamelt. Bij het uitpakken komt dan een doordringende geur vrij.

De ervaring leert dat mensen met MCS-ziekte zeer gevoelig zijn voor geuren. Daarom raden we voor deze groep mensen onze (bijna reukloze) biologische koudschuim matrassen met wasbare tijk aan. Onze hygiënische tijk met een dekbed van lyocell, een cellulosevezel die ook nauwelijks een eigen geur heeft, is het meest geschikt.

Geur van nieuwe meubels

boom Zelfs een hoogwaardig massief houten meubelstuk met een biologisch oppervlak ruikt "nieuw" - helaas is dit onvermijdelijk. Deze geur ontstaat door het vrijkomen van minuscule concentraties van verschillende vluchtige stoffen uit de gebruikte houtsoorten, de lijm en de oppervlaktebehandeling en verdwijnt na een bepaalde tijd volledig. Sommige mensen vinden deze volkomen ongevaarlijke geur onaangenaam en verontrustend. Hier zijn een paar tips om de geur aanzienlijk sneller te laten verdwijnen:

  • Ventileer grondig! Stoot- of dwarsventilatie is de beste manier van luchten, open een aantal keren per dag een paar minuten uw ramen. Open ondertussen de deuren en laden van uw nieuwe meubels. Dit resulteert automatisch in een snelle verdamping van de geurvormende stoffen.

  • Zelfs onze grootmoeders verwijderden onaangename geuren met eenvoudige huishoudelijke middelen. Plaats hiervoor 's nachts een platte kom met melk of koffiepoeder op elke plank. De volgende dag zou de geur aanzienlijk moeten zijn afgenomen. Gooi het gebruikte voedsel achteraf weg, het is niet meer eetbaar!

  • Ook het afvegen met azijnwater is een goede methode. Gewone huishoudazijn wordt met water verdund in een verhouding van 1:1 (azijnessence moet 1:10 met water worden verdund). Meng indien nodig een kleine scheut vaatwasmiddel om de bevochtiging te verbeteren. Met deze oplossing wordt een katoenen doek bevochtigd (niet nat!) waarmee de hele binnenkant van de kast inclusief de planken worden afgeveegd. Sluit dan de kast en laat de azijn een nachtje doorwerken. De volgende dag de kast goed luchten met de deur open om de azijngeur te verdrijven.


laden

Een moment geduld.....

 
.zl-overlay.zl-style-center { overflow-y: auto; display: block; }