0 0

De favoriete matrassen van onze klanten

Gezond slapen. Natuurlijk thuis.
Voel, wat echt goed voelt.

Gezond slapen is van levensbelang!

Het lichaam heeft een gezonde nachtrust nodig. Slapen is voor lichaam en geest even belangrijk. Maar hoe slaap je goed? Een tovermiddel voor een gezonde slaap is er helaas niet. Vele factoren bepalen de kwaliteit van de slaap; niet alleen de juiste uitrusting van het bed. Nochtans is het zaak dat u zich daar eerst op richt, want als u niet comfortabel en orthopedisch op een goede manier ligt, helpen ook de beste slaapthee en het allerfijnste ontspanningsritueel u niet.

Met een prettig massief houten bed, uitgerust met een individuele, voor u zinvolle combinatie van een natuurlijk matras en passende lattenbodem of een hoogwaardig slaapsysteem van hoogwaardige materialen creëert u een solide basis. Bij allnatura bent u in de beste handen. Natuurlijk slapen en wonen is ons vakgebied, waarin we meer dan 35 jaar ervaring hebben.

De matras

Welke ondergrond om op te slapen de juiste is, verschilt van mens tot mens. Dat is onder andere afhankelijk van lichaamsvorm, gewicht, leeftijd en de orthopedische status. Zogenaamde one-fits-all-matrassen kunnen logischerwijze slechts een (min of meer slechter) compromis in bed zijn. Juist daarom hebben wij zo'n omvangrijk assortiment aan uiteenlopende matrassen "Made in Germany", orthopedisch doordacht en ecologisch zinvol met natuurlijke materialen. Ook voor u zit de perfecte beduitrusting er zeker bij. Onze gecertificeerde slaapexperts geven u graag advies!

De lattenbodem

Voor de ondersteuning van uw natuurvezel-, latex- of koudschuimmatras is de lattenbodem verantwoordelijk. Onze lattenbodems worden - net als onze matrassen - geproduceerd in het zuidelijke Zwarte Woud Het beukenhout voor de frames en de veerlatten komt uit binnenlandse, duurzame bosbouw. Ze hebben bolstaande veerlatten die op hun plaats worden gehouden door beweeglijke rubberkappen en een individueel verstelbare, verstevigde middelzone met dubbele veerlatten. Zo wordt uw lichaam in synergie met uw matras optimaal opgevangen. Op verzoek kan het hoofd- en voetengedeelte ook verstelbaar worden besteld. Informatie hierover vindt u op de detailpagina van elke lattenbodem. Als u op zoek bent naar een lattenbodem die elektrisch verstelbaar is, kunt u hiervoor ook bij ons terecht. Ook bieden wij metaalvrije lattenbodems aan voor mensen die gevoelig zijn voor verstoringen van het natuurlijke magnetisch veld en voor elektrische spanningsvelden. Zo staat niets uw ontspannen slaap meer in de weg.

Het slaapsysteem

Ons slaapsysteem - eveneens geproduceerd in het zuidelijke Zwarte Woud - past zich precies aan uw lichaam aan. Het bestaat uit een zeer flexibel veerelement met bolstaande veerlatten, die uw wervelkolom in elke slaappositie optimaal ondersteunen. De steunbalken bestaan uit latexblokken van verschillende hardheden, die u steeds weer opnieuw kunt positioneren. Uw bekken en uw onderrug worden door de verschuifbare latex kussens puntelastisch ondersteund. Getailleerde schouderlijsten laten uw schouder in de zijligging optimaal wegzinken. Passend hierbij kiest u uw natuurlijke systeemmatras uit 3 modellen in diverse hoogten en hardheidsgraden. "Sanavita-Plus" is een luxueuze, natuurlijke slaapoplossing voor iedereen. De enige voorwaarde: de bedden moeten een doorlopend oplegprofiel hebben.


Massief houten bedden


Waarom adviseren wij massief houten meubelen? Omdat wij van mening zijn dat de nabijheid tot de natuur belangrijk is voor ons welbevinden. Meubelen uit massief hout zien er optisch veel behaaglijker uit dan meubelen van spaanplaat en kunststof. Haal dus de natuur in uw slaapkamer met een houten bed of richt deze volledig in met hout. Bij allnatura vindt u een gigantische keuze aan massief houten bedden, massief houten kledingkasten en andere houten meubelen in uiteenlopende ontwerpen. Iets heel speciaals zijn onze metaalvrije bedden, gemaakt in Duitsland of Oostenrijk.


Gezonde slaap - wat is er nog meer belangrijk?

Indien u problemen hebt met het (in)slapen, helpen naast een natuurlijke slaapomgeving vaste inslaaprituelen. Stevige maaltijden, koffie en grote inspanningen zijn taboe voor het slapen gaan. Ga liever lekker wandelen in de frisse lucht, dat is sowieso goed voor uw gezondheid. Eigenlijk zou u de televisie uit de slaapkamer moeten verbannen, want het flakkerende licht maakt onrustig. Ook iets spannends lezen kan u uit uw slaap houden. Ga alleen naar bed als u daadwerkelijk moe bent en maak uw slaapkamer zo donker mogelijk. Kunt u echt geen rust vinden? Ontspanningsoefeningen, rustige muziek of yoga kunnen helpen.

Slaap gezond! Dat wensen we u van harte toe en daar helpen we u graag bij!

laden

Een moment geduld.....