0 0

Info over dekbedden Info over dekbedden
Het dekbed is het belangrijkste onderdeel voor uw bedklimaat. In deze video leggen we de verschillen uit en geven we tips over waar u op moet letten.
We hebben u onze dekbedden ingedeeld in warmteklassen, om de keuze noch eenvoudiger voor u te maken. Nu ziet u in een oogopslag, welk warmte-effect het door u gewenste dekbed heeft.

Een doorslaggevende vraag moet echter nog worden beantwoord: Welk warmtetype bent u? Want mensen die gevoelig zijn voor hitte, ervaren een dekbed als aangenaam, wat een koukleum als veel te dun zou afwimpelen...

Warmteklasse 1 - ultralicht

ultralicht

Deze dekbedden zijn zeer licht en verwarmen amper. Ze zijn daardoor het ideale zomerdekbed voor mensen die weinig behoefte aan warmte hebben. Mensen met een uitgebalanceerde warmtebehoefte pakken graag een ultralicht dekbed als hun slaapkamer onder het dak of op het zuiden ligt en overdag heel erg warm wordt. Voor mensen die het snel koud hebben, zijn deze dekbedden niet zo geschikt.

Onze dekbedden met warmteklasse 1 - ultralicht:

Warmteklasse 2 - luchtig licht

luchtig licht

Zoals de naam als zegt, zijn deze dekbedden aangenaam licht en hebben slechts een gering warmhoudend vermogen. Voor mensen met een gemiddelde warmtebehoefte zijn de dekbedden in deze warmteklasse in de zomer ideaal. Voor de wat warmere slapers zijn ze ook geschikt als licht overgangsdekbed.

Onze dekbedden met warmteklasse 2 - luchtig licht:

Warmteklasse 3 - medium

medium

Onze regulerende dekbedden hebben een aangenaam lichte warmteafgifte, maar brengen u op warmere dagen niet aan het zweten. Daarom ervaren mensen met een gemiddelde warmtebehoefte deze dekbedden als ideaal voor het overgangsseizoen. Als u het snel koud hebt, kunnen we u deze niet zo zware dekbedden absoluut aanbevelen als zomerdekbed. Mensen die eerder neigen naar zweten en die het vaak te warm hebben, gebruiken dit als aangenaam licht winterdekbed.

Onze dekbedden met warmteklasse 3 - medium:

Warmteklasse 4 - goed verwarmend

goed verwarmend

Deze dekbedden zijn voor mensen met een gemiddelde warmtebehoefte het ideale winterdekbed, als de slaapkamer licht op temperatuur is. Indien u zeer gevoelig bent voor warmte en derhalve ook in de winter 's nachts met een raam open slaapt, is een dekbed met warmteklasse 4 voor u de juiste keuze. Voor koukleumen die de slaapkamer in de winter flink verwarmen, volstaat een van deze goed verwarmende dekbedden in de regel volkomen.

Ook onze duo dekbedden "Cammello" en "Cammello-Figura" zijn ideaal voor mensen met een gemiddelde warmtebehoefte, ofschoon deze onder warmteklasse 5 vallen. Want de natuurlijke klimaatvezel kameelhaar werkt temperatuurregulerend, verwarmt en koelt dus tegelijk geheel afhankelijk van uw huidige behoefte.

Onze dekbedden met warmteklasse 4 - goed verwarmend:

Warmteklasse 5 - zeer goed verwarmend

zeer goed verwarmend

In deze warmteklasse vinden ook zeer verkleumde mensen een behaaglijk warm dekbed voor koude winternachten. Ook als u een gemiddelde warmtebehoefte hebt en in de winter graag met het raam open slaapt, zult u zich onder een dekbed in warmteklasse 5 heel prettig voelen. Voor mensen die het snel warm hebben zijn deze dekbedden niet geschikt.

Onze dekbedden met warmteklasse 5 - zeer goed verwarmend:

Flexibel verwarmend - voor elke warmtebehoefte de juiste

Met onze combi-dekbedden kunt u uw bed bijzonder flexibel en indien nodig dagelijks opnieuw aanpassen aan uw warmtebehoefte. Ze bestaan uit een licht dekbed en een medium dekbed, die met bandjes of drukknopen met elkaar worden verbonden; de warmteafgifte wordt zo min of meer opgeteld. Hier vindt u voor iedereen het juiste!

Onze combi-dekbedden - gecombineerd warmteklasse 3 (medium):

medium

Onze combi-dekbedden - gecombineerd warmteklasse 4 (goed verwarmend):

goed verwarmend

Onze combi-dekbedden - gecombineerd warmteklasse 5 (zeer goed verwarmend):

zeer goed verwarmendladen

Een moment geduld.....