0 0
Medicott-logo

Katoen, terecht de meest gebruikte basisvezel in tijkstoffen voor matrassen en beddengoed, heeft onmiskenbare voordelen, maar er zijn ook problemen als u niet voorzichtig bent.


Bij gebruikelijke weefsels van katoen kreeg men vroeger het probleem van sporeninnesteling (schimmelaantasting) onder controle door speciale, maar helaas ook vaak milieubelastende veredelingsprocessen. Dit geldt niet voor weefsels van natuurlijk katoen, waarbij milieuvriendelijke veredelingsbehandelingen worden ingezet.
De merknaam Medicott staat voor een innovatieve veredelingsbehandeling bij katoenen stoffen om het innestelen van schimmels, en bijgevolg de voortplanting van huisstofmijten, te voorkomen.

De Medicott-behandeling is een extractiemethode waarbij geen gebruik wordt gemaakt van bactericiden of fungiciden. De term "behandeling" verwijst naar het reinigen van de katoen en het verwijderen van overige substanties van de vezels (met inbegrip van pectine - de waslaag van de katoenvezel) om de voedingsbodem voor schimmels weg te werken. De gegarandeerde weerstand van Medicott tegen schimmel- en mijtaantasting wordt door erkende nationale en internationale onderzoeksinstituten, zoals het "ECO-Umweltinstitut" in Keulen of het "Steinbeis Transferzentrum/FH" in Reutlingen, bevestigd door middel van ecologische tests.

De Medicott-behandeling is milieuvriendelijk en energiezuinig. Medicott-tijken zijn zacht en aangenaam. We gebruiken ze voor matrassen, hoofdkussens en dekbedden.

Het probleem

Schimmel en mijten - de oorzaak van huisstofallergieën!

Huisstofmijt Schimmels, de leiders bovenaan in de hitlijst van de allergenen en voorbereiders voor de huisstofmijt, gedijen bijzonder goed in donkere en slecht geventileerde ruimtes. In onze huishoudens vinden we dus in de eerste plaats schimmels waar we er het minst mee in contact willen komen - in onze bedden. Schimmels die ademhalingsproblemen veroorzaken, zoals "Aspergillus Niger", geven de voorkeur aan warme en vochtige omstandigheden. Ze vestigen zich voornamelijk op de vette menselijke huidschilfers, breken deze af en maken ze zo beter verteerbaar voor de huisstofmijt. Dit reduceert het vetgehalte.

Alleen op deze manier - voorbereid door de schimmels - worden de huidschilfers de voedselbron voor de mijten!

Mijten en hun uitwerpselen zijn de belangrijkste bronnen van allergieën in binnenruimtes. Door de optimale leefomstandigheden in bedden (schimmel, hoge luchtvochtigheid en warmte) gedijen de mijten uitstekend in deze "biotoop". Meer dan 90 % van de huisstofmijten in de slaapkamer vestigen zich rond het gebied van het bed - een feit dat angstaanjagend kan zijn.

In het ecosysteem van de matras kweken we praktisch zelf de allergenen die voor veel mensen een kwelling worden. Dit verband wordt door de Deutsche Allergie-und Asthmabund e. V. (DAAB) bevestigd.

De oorzaak

De oorzaak van schimmelaantasting is de natuurvezel katoen zelf. Als hernieuwbare grondstof is het de meest voorkomende basisvezel voor matrastijken en beddengoed vanwege de positieve eigenschappen, maar in tegenstelling tot de algemene opinie bevat het slechts 82 gewichtsprocent cellulose.
Naast 6 % water bestaat 12 % ervan uit meer dan 100 andere stoffen, de zogenaamde overige substanties van de vezels. Sommige vormen een voedingsmiddel voor schimmels en bacteriën en zijn dus de motor voor de microbacteriële afbraak van onbehandeld katoen in zeer korte tijd.
Als onbehandeld katoen met gematigde warmte wordt bevochtigd, begint de schimmelvlekvorming binnen een dag. De groei van de gevreesde, giftige zwarte schimmels is volop aan de gang. Als onze ademhalingsorganen intensief worden aangetast, kunnen allergische reacties zoals astma-aanvallen optreden.

De oplossing

Afneembare matrastijk De onderbreking van de voedselketen!

Het probleem kan worden opgelost door de schimmels van hun voedsel te beroven door de overige substanties van de vezels (waaronder pectine - de waslaag van de katoenvezel) te beperken. Als er geen voedsel beschikbaar is, kunnen schimmels zich niet vestigen. Mijten kunnen de huidschilfers niet verteren en vestigen zich dus ook niet.

En waar geen mijten zijn, zijn er geen allergene uitwerpselen.

De procedure

Technische knowhow tegen schimmel en mijten!

Het Medicott-veredelingsproces pakt het probleem bij de wortel. De overige stoffen van de vezels (de voedingsstoffen van de schimmel) worden eruit gehaald. De schimmel kan zich niet ontwikkelen, waardoor de mijten geen voedsel kunnen vinden - onder de consumenten klinkt eindelijk weer een zucht van verlichting. In tegenstelling tot veredelingsprocessen met schimmelwerende middelen of microbiciden, worden bij de Medicott-behandeling geen chemische stoffen gebruikt, die als schadelijk voor het milieu zijn geclassificeerd. Er wordt alleen natronloog en waterstofperoxide gebruikt, die vervolgens tijdens het daaropvolgende reinigingsproces uit de stof worden verwijderd en op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd. De Medicott-behandeling is ontwikkeld in samenwerking met professor Gunter Grüninger van het "Steinbeis-Transferzentrum für Textilveredlung" aan de Hogeschool van Reutlingen.

Bij regelmatig reinigen of wassen op 60 °C blijft de werking van Medicott jarenlang behouden. Dit maakt Medicott ideaal voor o.a. afneembare matrastijken. Het is belangrijk dat de tijk niet vochtig maar volkomen droog is wanneer deze weer wordt aangebracht.
Bij Medicott wordt gebruik gemaakt van een tweefasig extractieproces. Als eerste component wordt natronloog gebruikt voor het "afkoken". We kennen natronloog bijvoorbeeld van het bakken. De tweede component is waterstofperoxide, dat wordt gebruikt om te bleken. Waterstofperoxide wordt onder meer in veel cosmeticaproducten aangetroffen. Beide componenten zijn ecologisch en biologisch veilig voor de mens. Het gebruik bij de productie van voedingsmiddelen, cosmetica en verbandmateriaal onderstreept dit. Het "ECO-Umweltinstitut" in Keulen (Leiding: Dr. Frank Kuebart) bevestigt de ecologische en biologische veiligheid voor de mens.

Voor allnatura-klanten zijn er vele voordelen

 • "Medicott" is een tijk van stretch badstof, gemaakt van natuurlijk katoen uit biologische teelt.
 • Er worden geen milieuschadelijke chemicaliën gebruikt. Dit beschermt de katoenvezel, ondersteunt de duurzaamheid en garandeert de milieuvriendelijkheid.
 • De speciaal behandelde stof voorkomt de vorming van gevaarlijke schimmels en onderbreekt op die manier de voedselketen van de huisstofmijt als deze regelmatig 2-3 keer per jaar wordt gewassen (wassen op 60° graden in de wasmachine). Het positieve effect van de "Medicott-behandeling" blijft volledig behouden. Daarom is deze matrastijk ook bijzonder geschikt voor mensen met een allergie.
 • De tijk voor "Medicott"-matrassen en gewatteerde producten (met katoen uit biologische teelt) ondersteunt de uitstekende puntelastische eigenschappen van allnatura-natuurlatex matrassen.
 • Medicott wordt geproduceerd in een bijzonder milieuvriendelijk en energiezuinig proces.

Kostendekking door de zorgverzekeraar?

Volgens een besluit van het Duitse "Bundessozialgericht" van 10-05-1995 worden mijt- en allergeenbestendige tijken voor matrassen en gewatteerde producten beschouwd als therapeutische hulpmiddelen in wettelijke zin en zijn bijgevolg - indien voorgeschreven door een arts - terugvorderbaar.

Het enige wat u hoeft te doen is uw doktersvoorschrift en onze speciale factuur aan uw zorgverzekeraar te overhandigen, waarna u doorgaans een vast bedrag voor de matrastijken vergoed kunt krijgen. In het geval van een tweepersoonsbed wordt het bed van de partner aan hetzelfde percentage gesubsidieerd om de blootstelling aan allergenen effectief te beperken, ook al is slechts één partner allergisch.

Grondstoffen worden regelmatig getest op schadelijke stoffen

 • Het is voor allnatura bijzonder belangrijk dat alle producten die we aanbieden zo duurzaam mogelijk en volgens de strengste richtlijnen worden getest op schadelijke stoffen.
 • Daarom letten wij erop dat alle grondstoffen van onze leveranciers en partnerfabrieken regelmatig door een onafhankelijke keuringsinstantie onderzocht worden op mogelijke schadelijke stoffen.
 • Om de onberispelijke kwaliteit voor de door allnatura aangeboden producten te garanderen, voeren we tevens in eigen naam regelmatige controles op schadelijke stoffen in de gebruikte grondstoffen uit. Deze test voor gewatteerde producten en matrassen gebeurt hierbij conform de richtlijnen van het Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft (IVN).

Productie in Duitsland

 • De productie van matrassen en gewatteerde producten vindt plaats in een Zuid-Duitse ambachtelijke traditionele fabriek in het Zwarte Woud, waar wordt gewerkt met moderne techniek, klassiek textielhandwerk en jarenlange ervaring op het hoogste niveau. De professionele en solide verwerking in Duitsland zorgt voor een hoge productkwaliteit en veiligheid met betrekking tot producten, die zijn getest op schadelijke stoffen. Ook hier wordt door de korte afstanden onnodig 'transport-toerisme' vermeden.
 • Door geen stoffen te gebruiken die mens en natuur kunnen belasten, ontstaan er ecologisch verantwoorde producten die er bovendien voor zorgen dat het werk en de opbrengst in Duitsland plaatsvindt c.q. behouden blijft.
 • We laten de productie zoveel mogelijk in Duitsland uitvoeren omdat we ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor het behoud en creëren van werkgelegenheid in Duitsland. Op deze wijze blijven onze sociale systemen functioneren.

Dit artikel is enkel ter algemene informatie en mag in geen geval de basis zijn voor een zelfdiagnose of zelfbehandeling. Deze informatie kan een bezoek aan de dokter uiteraard niet vervangen.


Hier gaat u naar ons assortiment

Tijk "Medicott": 26 Producten

Producten met Medicott-behandeling voor volwassenen

Koudschuim matras "Dormisana-Basic"

(61)
 • Ligbeleving: middelharde ligbeleving (3 op 7)
  middelhard, vlakelastisch oppervlak
 • Slaappositie: verkozen door buik- en rugslapers, speciaal geschikt voor jongere mensen
 • Lichaamsgewicht: alle gewichtsklassen, want 2 verschillende hardheidsgraden
 • Kenmerken: 5-zone-lichaamsondersteuning, ademend, optimaal vochttransport, nagenoeg geurneutraal, afneembare en bi-elastische tijk in de varianten "Klima" en "Allergie"
 • Matrashoogte: 16 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex systeemmatras "Sanavita-Ergo"

(68)
 • Ligbeleving: middelzachte tot middelharde ligbeleving (4 op 7)
  middelzacht tot middelhard, in combinatie met veerelement "Sanavita-Flex" uiterst puntelastisch aan de schouders, lendenen en heup
 • Slaappositie: alle slaapposities, verkozen door personen met lichte pijn aan de lumbale wervelkolom of halswervelkolom
 • Lichaamsgewicht: voor mensen met gemiddeld lichaamsgewicht
 • Kenmerken: 7-zone-lichaamsondersteuning, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima" en "Allergie"
 • Matrashoogte: 9 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex matras "Sana-Basic"

(25)
 • Ligbeleving: middelharde ligbeleving (3 op 7)
  middelhard, puntelastisch oppervlak
 • Slaappositie: alle slaapposities, verkozen door mensen die geen grote lichamelijke klachten hebben en een stevig, puntelastisch slaapcomfort willen
 • Lichaamsgewicht: alle gewichtsklassen, want 2 hardheidsgraden naar keuze
 • Kenmerken: 5-zone-lichaamsondersteuning, met afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Allergie" en "Hygiene"
 • Matrashoogte: 14 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Koudschuim matras "Dormisana"

(16)
 • Ligbeleving: middelzachte tot middelharde ligbeleving (4 op 7)
  middelzacht tot middelhard, vlakelastisch
 • Slaappositie: alle slaapposities, verkozen door personen met lichte pijn aan de lumbale wervelkolom of halswervelkolom
 • Lichaamsgewicht: alle gewichtsklassen, want 3 hardheidsgraden naar keuze
 • Kenmerken: 7-zone-lichaamsondersteuning, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima" en "Allergie"
 • Matrashoogte: 16 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Systeemmatras met natuurlatex en paardenhaar "Sanavita-Equina"

(8)
 • Ligbeleving: middelharde ligbeleving (3 op 7)
  middelhard, in combinatie met veerelement "Sanavita-Flex" uiterst puntelastisch aan de schouders, lendenen en heup
 • Slaappositie: alle slaapposities
 • Lichaamsgewicht: voor mensen met gemiddeld lichaamsgewicht
 • Kenmerken: combinatie van lagen van paardenhaar met 7-zone-natuurlatex, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima" en "Allergie"
 • Matrashoogte: 11 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex kokosmatras "Vita-Plus"

(80)
 • Ligbeleving: middelharde ligbeleving (3 op 7)
  middelhard, flexibel en elastisch oppervlak
 • Slaappositie: verkozen door rug- en buikslapers en door personen die in halve zijligging op hun buik slapen
 • Lichaamsgewicht: 50-100 kg
 • Kenmerken: 5-zone-lichaamsondersteuning, door sandwichprincipe uitzonderijk slaapcomfort, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima" en "Allergie" - indien gewenst tijk "Klima" leverbaar met extra laag van paardenhaar aan beide kanten
 • Matrashoogte: 14, 5 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex matras "Sanavita-Maxima"

(48)
 • Ligbeleving: middelzachte ligbeleving (5 op 7)
  middelzacht, in combinatie met veerelement "Sanavita-Flex" - uiterst puntelastische, erg comfortabele, zweverige ligbeleving
 • Slaappositie: alle slaapposities, verkozen door zijslapers en personen met brede schouders of bij lichte tot zware pijn aan de lumbale wervelkolom en halswervelkolom
 • Lichaamsgewicht: alle gewichtsklassen, want 2 hardheidsgraden naar keuze
 • Kenmerken: 7-zone-lichaamsondersteuning met geïntegreerde verlaagde schouderzone, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima" en "Allergie"
 • Matrashoogte: 12 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg

Hennep matras "Canapa"

(42)
 • Ligbeleving: middelharde ligbeleving (3 op 7)
  middelhard, flexibel en elastisch oppervlak
 • Slaappositie: verkozen door buik- en rugslapers en door zijslapers die graag wat harder willen liggen
 • Lichaamsgewicht: 60-90 kg
 • Kenmerken: 5-zone-lichaamsondersteuning, zeer ademend, uitstekend vochttransport, kiemdodende werking op schimmels, motten, enz. - afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima" en "Allergie"
 • Matrashoogte: 14 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex matras "Sana-Optima"

(453)
 • Ligbeleving: middelzachte tot middelharde ligbeleving (4 op 7)
  middelzacht tot middelhard, puntelastisch
 • Slaappositie: alle slaapposities, verkozen door personen met lichte pijn aan de lumbale wervelkolom of halswervelkolom
 • Lichaamsgewicht: alle gewichtsklassen, want 2 hardheidsgraden naar keuze
 • Kenmerken: 7-zone-lichaamsondersteuning, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima", "Klima-Premium", "Allergie" en "Hygiene" - "Klima" en "Klima-Premium" indien gewenst ook met laag paardenhaar aan beide kanten
 • Matrashoogte: 16 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Biologische koudschuim matras "Dormistar"

(108)
 • Ligbeleving: middelzachte tot middelharde ligbeleving (4 op 7)
  middelzacht tot middelhard, puntelastisch
 • Slaappositie: alle slaapposities, voornamelijk voor zijslapers, verkozen door personen met lichte pijn aan de lumbale wervelkolom of halswervelkolom
 • Lichaamsgewicht: alle gewichtsklassen, want 3 hardheidsgraden naar keuze
 • Kenmerken: toevoeging van natuurlijke olie, 7-zone-lichaamsondersteuning, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima", "Klima-Premium", "Allergie" en "Hygiene"
 • Matrashoogte: 16 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Biologische koudschuim matras "Dormivera"

(163)
 • Ligbeleving: middelzachte ligbeleving (5 op 7)
  middelzacht, puntelastisch, met verlaagde schouderzone en homogene ondersteuning van de tussenwervelschijven en lendenen
 • Slaappositie: alle slaapposities, verkozen door zijslapers en personen met brede schouders of bij lichte tot zware pijn aan de lumbale wervelkolom en halswervelkolom
 • Lichaamsgewicht: alle gewichtsklassen, want 3 hardheidsgraden naar keuze
 • Kenmerken: toevoeging van natuurlijke olie, 7-zone-lichaamsondersteuning, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima", "Klima-Premium", "Allergie" en "Hygiene"
 • Matrashoogte: 16 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany
Man op latex matras met zichtbare kern
Tijkvariant Klimaat
Puntelastisch ligcomfort
Ondertijk van een mix van katoen, fijn jersey en tricot uit biologische teelt

Natuurlatex matras "Supra-Comfort"

(1177)
 • Ligbeleving: middelzachte ligbeleving (5 op 7)
  middelzacht, puntelastisch, met verlaagde schouderzone en middelharde ondersteuning van de tussenwervelschijven en lendenen
 • Slaappositie: alle slaapposities, verkozen door zijslapers, ook geschikt bij lichte tot zware pijn aan de lumbale wervelkolom en halswervelkolom - perfect voor V-vormige figuren met brede schouders, dus erg geliefd bij mannen
 • Lichaamsgewicht: alle gewichtsklassen, want 3 hardheidsgraden naar keuze
 • Kenmerken: 7-zone-lichaamsondersteuning, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima", "Klima-Premium", "Allergie" en "Hygiene"
 • Matrashoogte: 16 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex matras "Sanastar-Comfort"

(427)
 • Ligbeleving: middelzachte ligbeleving (5 op 7)
  middelzacht, zeer puntelastisch, met verlaagde schouderzone en gelijkmatige ondersteuning van de tussenwervelschijven en lendenen
 • Slaappositie: alle slaapposities, ook verkozen door zijslapers, mensen met een gering lichaamsgewicht en bij grote wervelkolomproblemen, bv. scoliose - perfect voor figuren met rondingen, dus erg geliefd bij vrouwen
 • Lichaamsgewicht: alle gewichtsklassen, want 3 hardheidsgraden naar keuze
 • Kenmerken: 7-zone-lichaamsondersteuning, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima", "Klima-Premium", "Allergie" en "Hygiene"
 • Matrashoogte: 16 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott"

(242)
 • elastisch meegevende ligbeleving (4 op 5)
  elastisch meegevende ligbeleving
 • vulling van 100 % katoen uit biologische teelt
 • Medicott-doorgestikte tijk in bio-kwaliteit, wasbaar op 60 °C
 • voor mensen die de voorkeur geven aan een kussen zonder dierlijke vezels
 • voor iedereen, die de voorkeur geeft aan een flexibel, zacht en fijn vormbaar kussen
 • voor mensen met een allergie en mensen die bijzonder letten op hygiëne
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Latexvlokken hoofdkussen "Hevea"

(407)
 • elastisch meegevende ligbeleving (4 op 5)
  elastisch meegevende ligbeleving
 • Vulling van latexvlokken van 100 % natuurrubber
 • tijk van onderhoudsarm, fijndradig eco-percal/bio met lyocell gewatteerd, wasbaar op 60 °C
 • voor personen die als zijslaper de voorkeur geven aan een goed ondersteunend, puntelastisch en toch "propbaar"' kussen
 • voor mensen die makkelijk zweten aan het hoofd, omdat het tijk met gewatteerd lyocell uitstekende vochtafvoer biedt; alternatief ook verkrijgbaar met Medicott-tijk
 • voor mensen met een allergie en mensen die bijzonder letten op hygiëne
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Traagschuim neksteunkussen "Ortho-Plus"

(50)
 • elastisch ondersteunende ligbeleving (3 op 5)
  elastisch ondersteunende ligbeleving
 • ademende traagschuim kern
 • Medicott-badstof tijk in bio-kwaliteit, wasbaar op 60 °C
 • voor iedereen, die de voorkeur geeft aan een puntelastisch, drukontlastend kussen
 • voor mensen met zware nek- of wervelkolomklachten
 • voor alle matrassen en slaapposities geschikt
 • voor mensen met een allergie en mensen die bijzonder letten op hygiëne
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Neksteunkussen "Sana-Ergo"

(96)
 • elastisch ondersteunende ligbeleving (3 op 5)
  elastisch ondersteunende ligbeleving
 • latexkern van 100 % natuurrubber
 • Medicott-badstof tijk in bio-kwaliteit, wasbaar op 60 °C
 • voor iedereen die de voorkeur geeft aan een puntelastisch en tegelijk flexibel, knuffelig kussen zonder speciale vormgeving
 • voor alle matrassen en speciaal voor zijslapers geschikt
 • voor mensen met halswervel- of rugklachten
 • voor mensen met een allergie door het Medicott-tijk
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Neksteunkussen "Sana-Vario 2"

(235)
 • elastisch ondersteunende ligbeleving (3 op 5)
  elastisch ondersteunende ligbeleving
 • latexkern van 100 % natuurrubber naar keuze in hardheid medium of soft
 • Medicott-badstof tijk in bio-kwaliteit, wasbaar op 60 °C
 • voor iedereen die de voorkeur geeft aan een kussen met een ergonomische komvorm
 • speciaal geschikt voor flexibelere matrassen en alle slaapposities
 • voor mensen met halswervel- of rugklachten
 • voor mensen met een allergie door het Medicott-tijk
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Neksteunkussen "Sana-Vario 3"

(58)
 • elastisch ondersteunende ligbeleving (3 op 5)
  elastisch ondersteunende ligbeleving
 • latexkern van 100 % natuurrubber
 • Medicott-badstof tijk in bio-kwaliteit, wasbaar op 60 °C
 • voor iedereen die de voorkeur geeft aan een kussen met een ergonomische komvorm
 • speciaal geschikt voor hardere matrassen en alle slaapposities
 • voor mensen met halswervel- of rugklachten
 • voor mensen met een allergie door het Medicott-tijk
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Producten met Medicott-behandeling voor kinderen en jongeren

Natuurlatex-kokos kindermatras "Vita-Junior"

(250)
 • matraskern met gelatexeerde kern van kokosvezels gecombineerd met een kern van natuurrubber
 • omkeerbare matras - hard tot middelhard liggevoel
 • indien gewenst vaste matrastijk "Standard" of afneembare, wasbare matrastijk in de varianten "Allergie" of "Hygiene"
 • voor kinderen vanaf ca. 2 jaar
 • aanbevolen voor kinderen tot 13 à 14 jaar
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Koudschuim kindermatras "Dormisana-Basic"

(47)
 • matraskern van koudschuim, 5-zone-lichaamsondersteuning
 • middelharde, vlakelastische ligbeleving
 • hoogwaardige, afneembare matrastijk in de varianten "Klima" en "Allergie"
 • voor kinderen vanaf ca. 2 jaar
 • aanbevolen voor kinderen en jongeren van alle leeftijden
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex matras voor jongeren "Sana-Classic"

(158)
 • latex kern in zones van 100 % natuurrubber
 • bij een allergie voor stof of dierlijk haar of neurodermitis
 • soepele, afneembare tijk "Allergie" van katoenen badstof uit biologische teelt met Medicott-behandeling en gestikt biologisch katoen - wasbaar op 60 °C
 • vochtregulerende, afneembare tijk "Hygiene" van jersey dubbeldoek (68 % katoen uit biologische teelt, 32 % lyocell), gestikt met 100 % lyocell - wasbaar op 60 °C en geschikt voor droger
 • voor kinderen vanaf ca. 2 jaar
 • aanbevolen voor kinderen en jongeren van alle leeftijden
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex matras voor jongeren "Sana-Optima"

(289)
 • 7-zone-lichaamsondersteuning, afneembare tijk (60°-wasgoed)
 • middelzacht tot middelhard, puntelastisch liggevoel
 • bij een allergie voor stof of dierlijk haar of neurodermitis
 • soepele, afneembare tijk "Allergie" van katoenen badstof uit biologische teelt met Medicott-behandeling en gestikt biologisch katoen - wasbaar op 60 °C
 • ademende, afneembare tijk "Hygiene" van jersey dubbeldoek (68 % katoen uit biologische teelt, 32 % lyocell), gestikt met 100 % lyocell - erg onderhoudsvriendelijk, want wasbaar op 60 °C en geschikt voor droger
 • voor kinderen vanaf ca. 13 jaar
 • ook aanbevolen voor jongeren en adolescenten
 • meermaals door onafhankelijke magazines getest
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
geschikt-bij-allergieen_nl.svg
Made in Germany

Kinderdekbed katoen "Cotona-Medicott"

(10)
 • vulling van 100 % katoen uit biologische teelt, tijk gemaakt van fijndradige, zuiver witte badstof-stretch van 100 % bio katoen met Medicott-behandeling
 • leverbaar als licht- of vierseizoenendekbed
 • voor mensen met een allergie en mensen die bijzonder letten op hygiëne, vanwege de speciale stof van de tijk die tegen mijt beschermt
 • 60°-was
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
geschikt-bij-allergieen_nl.svg
Made in Germany

Katoenen kinderhoofdkussen "Cotona-Medicott"

(158)
 • flexibel, zacht en fijn vormbaar kussen
 • voor mensen met een allergie en personen die bijzonder letten op hygiëne en de voorkeur geven aan een kussen zonder dierlijk haar
 • doorgestikt buitentijk van 100 % uit biologische teelt met Medicott-behandeling
 • kussenhoes wasbaar op 60 °C
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
geschikt-bij-allergieen_nl.svg
Made in Germany

Latexvlokken-kinderhoofdkussen "Hevea"

(326)
 • puntelastisch, zacht en propbaar kussen
 • voor kinderen met allergieën en mensen die zeer hygiënebewust zijn
 • gewatteerd buitentijk van 100 % katoen uit biologische teelt met ingestikt lyocell/Tencel, daarom ideaal voor kinderen die sterk zweten in de nek; als alternatief ook met Medicott-tijk verkrijgbaar
 • Kussenhoes op 60 °C wasbaar, geschikt voor wasdroger
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
geschikt-bij-allergieen_nl.svg
Made in Germany
laden

Een moment geduld.....