0 0
Katoenen kussen Cotona-Medicott
Katoenen kussen Cotona-Medicott Vulling

Vulling

100 % katoen uit gecontroleerde biologische teelt; in een separate binnentijk met ritssluiting. Ademend, vochtregulerend, huidvriendelijk en verregaand antistatisch.

Katoenen kussen Cotona-Medicott Afneembaar tijk

Afneembaar tijk

Tijk wasbaar op 60 °C. Medicott doorgestikte badstof stretchhoes van 100% biologisch katoen, doorgestikt met biologisch katoen (300 g/m²).

Huidvriendelijk kussen met zachte Medicott-tijk van badstof en vulling van katoen uit biologische teelt

Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott"

vanaf 56,90 €

Veilige betalingsmethoden
incl. BTW, excl. verzendkosten

Ligbeleving:

elastisch meegevende ligbeleving (4 op 5)
elastisch meegevend

Wat zijn de kenmerken van dit kussen?

 • huidvriendelijk, ademend, vochtafstotend en antistatisch
 • flexibel en ''fijn vormbaar" kussen dat zacht aanvoelt
 • geschikt voor elke schouderbreedte
 • vegan kussen zonder dierlijke vezels

Aanbevolen voor deze ligposities:

rugslapers zijslapers buikslapers

Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott" - het ideale kussen voor mensen met een allergie

Voor ons katoenen hoofdkussen gebruiken wij voor de vulling en de tijk alleen katoen uit gecontroleerde biologische teelt. Puur natuur katoen is ademend, vochtregulerend, huidvriendelijk en bovendien zeer antistatisch. Dit zorgt voor een aangenaam slaapklimaat en heerlijk slaapgenot.

Als tijk hebben we voor dit kussen katoenen stretch badstof met Medicott-behandeling gekozen, dat is gestikt met een zacht vlies van katoen uit biologische teelt. Deze speciale behandeling van de wasbare tijk maakt het kussen zeer geschikt voor mensen met een allergie. Het katoenen kussen "Cotona-Medicott" is exclusief bij allnatura verkrijgbaar.

Productbeschrijving
 

Materiaal en afwerking

 • gevuld met biologisch katoen uit gecontroleerde biologische teelt
 • tijk van zacht katoenen badstof uit biologische teelt met Medicott-behandeling - een bijzondere extractiemethode zonder bacteriedodende en schimmelwerende middelen, die het katoen reinigt en overige substanties van de vezels verwijdert, waarin voornamelijk schimmels en huisstofmijt zich vestigen - gestikt met katoen uit biologische teelt (300 g/m²)
 • zuiver witte kleur door de speciale Medicott-procedure
 • aparte binnentijk met ritssluiting om makkelijker het vulmateriaal eruit te nemen of toe te voegen. Deze maakt het ook mogelijk de vulling af en toe handmatig op te schudden

Kwaliteit

 • exclusief verkrijgbaar bij allnatura, beschermde productnaam, Nr. 30 2010 038 236
 • de hoeveelheid vulling, de hoogte en het volume zijn individueel aan uw ligwensen aan te passen
 • onderhoudsarm, de buitenste kussenhoes is wasbaar op 60 °C
 • in mei 2020 is ons kussen "Cotona-Medicott" door de Duitse consumentenorganisatie ÖKO-TEST met ''zeer goed'' beoordeeld (allnatura katoenen kussen "Cotona-Medicott", 40x80 cm, getest door ÖKO-TEST magazine 05/2020 - testresultaat ZEER GOED - 20 kussens getest - 6 hoofkussens kregen de beoordeling ''zeer goed", nog eens 6 ''goed", 5 ''bevredigend" en slechts 3 een ''voldoende")
Textielinfo

Kwaliteit

 • stofgewicht 250 g/m²
 • draaddichtheid (ketting/inslag) 30 horizontale steken/28 verticale steken/3 cm
 • fijnheid garen (ketting/inslag) 50/1 Nm

Vulgewichten

 • 40x60 cm = 400 g
 • 40x80 cm = 600 g
 • 80x80 cm = 900 g
 • 65x65 cm = 700 g
 • 65x100 cm = 900 g
 • 70x90 cm = 900 g

Onderhoudstips

 • regelmatig luchten om de vezels te regenereren
 • kussenvulling niet wasbaar - de vulling dient uit hygiënische overwegingen na 2-3 jaar te worden vervangen; hiervoor bieden wij navulzakken aan
 • wasvoorschrift kussentijk:
  • wassen op 60 graden op een fijnwasprogrammableken is niet toegestaanniet in de droger drogenNiet strijkenmilde professionele reiniging met perchloorethyleenmilde professionele natreiniging

  • fijnwasprogramma op 40 °C en maximaal 800 toeren - wassen op 60 °C is mogelijk, maar vergt wel veel van de waardevolle natuurvezels
  • met zoveel mogelijk water wassen, indien beschikbaar de functie extra water gebruiken
   te weinig water geeft sterke mechanische wrijving, waardoor de vezels kunnen vervilten
  • na het wassen in vorm trekken en bij voorkeur liggend laten drogen
  • niet drogen in de wasdroger, niet strijken, niet bleken
  • professionele reiniging:
   we raden een milde professionele natreiniging aan, ook een milde chemische reiniging met perchloorethyleen is een mogelijk alternatief
  • overige wasvoorschriften en onderhoudstips
Ecologie & kwaliteit
Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

De grondstoffen voor onze doorgestikte producten worden regelmatig gecontroleerd op mogelijke schadelijke stoffen door een onafhankelijke keuringsinstantie volgens de strengste richtlijnen. Analyse schadelijke stoffen
exclusief bij allnatura

Exclusief bij allnatura

Op basis van onze jarenlange ervaring en onze ecologische normen is dit product ontwikkeld in samenwerking met onze partnerfabriek. Het is exclusief verkrijgbaar bij allnatura.
Made in Germany

Duurzame productie in Duitsland

Deze doorgestikte artikelen worden in een Zuid-Duitse traditionele fabriek geproduceerd. Vakmanschap en duurzaamheid gaan hand in hand tijdens de productie. De producten helpen om arbeid en inkomsten in Europa te houden en onnodig transporttoerisme te vermijden. Meer informatie
Kwaliteit biologisch katoen

Organisch katoen van gecontroleerde biologische teelt

Bij het verbouwen van katoen worden kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde zaden consequent vermeden. Dit beschermt de grond en bespaart hulpbronnen zoals water. Bovendien gebruiken we geen chemische bewerkingen zoals bleken.
Resourcesparende productie

Resourcesparende productie

Om grondstoffen te besparen, wordt dit product pas gemaakt nadat de bestelling is ontvangen. Zo voorkomen we overproductie en zijn er geen opslagkosten.
Hoogwaardige productie

Hoogwaardige productie

Dit product is gemaakt in een traditionele fabriek met veel zorg, waardering en tientallen jaren ervaring. Moderne technologie en klassiek vakmanschap creëren unieke en duurzame producten.
Duurzame en natuurlijke grondstoffen

Duurzame en natuurlijke grondstoffen

We richten ons op natuurlijkheid en duurzaamheid als het gaat om grondstoffen. De natuurlijke vezels worden geproduceerd zonder microkunststoffen en regelmatig getest op schadelijke stoffen. Voor geverfde stoffen worden alleen kleurstoffen zonder zware metalen gebruikt.
PeTA - Approved Vegan

PeTA - Approved Vegan ®

Dit product bevat geen bestanddelen van dierlijke oorsprong. Het voldoen aan de strenge richtlijnen van PeTA-Approved Vegan en is geschikt voor een vegane leefstijl.
Meningen van klanten  4,4/5
Avatar neutraal
Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott"
Vertaald van
Ik wil me aansluiten bij een paar van de beoordelingen hier. Ik vind het kussen ook niet meer comfortabel na een tijdje, helaas heb ik er drie gekocht, maar ik kan ze goed gebruiken als sierkussen op de bank, dus vier punten
Anonym
Avatar neutraal
Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott"
Vertaald van
Ik ben ontzettend blij met het kussen. Ik heb de aanbeveling opgevolgd en heb er geen spijt van, want ik slaap eindelijk weer de hele nacht door en word niet meer tientallen keren per nacht wakker met pijn in mijn nek.
Anonym
Avatar neutraal
Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott"
Vertaald van
Ik kocht de kussens voor mijn kinderen. Na korte tijd was het kussen helemaal plat. Nee, voor deze prijs koop ik geen opvulmateriaal! Het zou vanaf het begin opgevuld moeten worden zodat het er na korte tijd nog steeds als een kussen uitziet of er zou navulmateriaal bijgeleverd moeten worden. Ik zou het niet opnieuw kopen. De ene ster is voor de hoes.
Tanja A.
ALLNA_COMMENT_AVATAR_ALLNATURA

Opmerking van de allnatura-klantenservice:

Hartelijk dank voor uw beoordeling. Het is niet nodig om extra vulmateriaal te kopen. Dit kussen is gevuld met een volumineus vlies dat met de hand wordt opgerold en vervolgens in de binnenhoes van het kussen wordt gestopt. Dit luchtige vlies wordt lichtjes samengedrukt door het hoofd van de slaper, nacht na nacht. Als je het kussen elke ochtend vanaf de lange kant opschudt, komt het vlies weer los. U moet de vulling ook regelmatig met beide handen krachtig uit elkaar trekken, bijvoorbeeld als u het beddengoed verschoont. Maar let op: trek het vlies omhoog en niet naar buiten. Zo heb je lang plezier van je knusse katoenen kussen.
Avatar neutraal
Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott"
Vertaald van
We zijn erg tevreden. De kwaliteit is altijd overtuigend!
Dominique K.
Avatar neutraal
Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott"
Vertaald van
Ik had hoge verwachtingen na de individuele aanbeveling, maar toch had ik bedenkingen bij het online kopen van een kussen. Die zijn nu verdwenen, het kussen is heerlijk, knus maar stevig genoeg, en nog veganistisch ook. Dat is wat ik wilde, ik had dit kussen waarschijnlijk in een winkel gekocht. Ik hoop nu dat het ook de langetermijntest doorstaat, maar ik heb er alle vertrouwen in.
Julia B.
Avatar neutraal
Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott"
Vertaald van
Handig, comfortabel en aangenaam koel. Perfect
Anonym
Avatar neutraal
Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott"
Vertaald van
Een van de beste hoofdkussens op de Duitse markt
Ruhi K.
Avatar neutraal
Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott"
Vertaald van
Katoen als vulmateriaal is niet te stevig en niet te zacht voor een kussen Ik had oorspronkelijk een kussen met veren, maar dat biedt niet genoeg ondersteuning, maar de laatste jaren heb ik er een met speltkaf gehad, maar dat is te hard en biedt niet hetzelfde comfort.
Anonym
Avatar neutraal
Katoenen hoofdkussen "Cotona-Medicott"
Vertaald van
Ik kan rustig slapen...
Anonym

Algemene opmerking over de ratings

Aanvullende video's

Video's

Zo ontstaat uw allnatura kussen

Zo ontstaat door een combinatie van moderne techniek, klassiek handwerk en jarenlange ervaring uw nieuw kussen.

Video bekijken

Het juiste kussen

In deze video beschrijft slaapadviseur Christian mogelijke problemen die zich kunnen voordoen bij het gebruik van een verkeerd kussen.

Video bekijken

Kussens op de juiste wijze verschonen

Op deze manier kunt u kussenslopen gebruiken die te groot zijn voor uw slaapkussens. Slaapadviseur Markus Kamps geeft u passende tips.

Video bekijken

Kussens - Eigenschappen & vullingen

In deze video laten we u de eigenschappen en de verschillende vullingen van onze kussens zien.

Video bekijken
 
.zl-overlay.zl-style-center { overflow-y: auto; display: block; }