0 0

Waarom wij een vegan assortiment aanbieden

Product vegan Wie voor een veganistische levensstijl heeft gekozen, kent de uitdagingen van het dagelijks leven. Levensmiddelen worden nu duidelijk geëtiketteerd, ook reinigingsmiddelen en cosmetica worden overwegend geëtiketteerd. Om het voor onze klanten gemakkelijker te maken om vegan meubels en beddengoed te vinden, hebben we lijsten samengesteld waar veganisten gemakkelijk en snel het juiste product kunnen vinden.

Een duurzame benadering van de natuur is voor allnatura altijd belangrijk geweest. Daarom worden onze grondstoffen zorgvuldig geselecteerd en zijn ze waar mogelijk van gecertificeerde biologische teelt of dierhouderij. De meeste van onze producten komen uit Duitsland en de Europese buurlanden. Ons vegan assortiment is uiteraard - net als alle andere allnatura producten - onderhevig aan onze vervuilende testgarantie.

Wat bedoelen we met vegan?

De wettelijke bepaling van een uniforme definitie van "vegan" is nog steeds in behandeling. Voor allnatura is het echter duidelijk dat het assortiment van producten die als vegan worden geëtiketteerd geen dierlijke ingrediënten bevat en dat er ook geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt in het productieproces.

Daarnaast hebben we een aantal van onze producten laten testen en certificeren volgens de richtlijnen van PETA-Approved Vegan.

PETA-Approved Vegan Het { PETA-Approved Vegan }-logo wordt gebruikt om producten te etiketteren die zonder dierlijke ingrediënten zijn geproduceerd. De dierenwelzijnsorganisatie PETA werkt, in samenwerking met bedrijven uit de mode-, textiel- en meubelindustrie, voortdurend aan het op de markt en in de winkels brengen van diervriendelijke stijlen en designs. Het doel is om het bewustzijn en de verspreiding van vegan mode, vegan accessoires en vegan meubilair te bevorderen.

Wat kunnen dierlijke ingrediënten zijn?

  • Dierlijke vezels (bv. bont, leer, wol, angora, dons)
  • Kleurstoffen (bv. karmijn, schellak, sepia)
  • Lijmen (bv. vislijm, gelatine)
  • Wassen (bijv. bijenwas, Chinese was)
  • Vetten en oliën (bv. emoe-olie, visolie)

Ook palmolie is bij allnatura geen probleem. We gebruiken geen tropische houtsoorten of andere grondstoffen uit getroffen gebieden en we gebruiken ook geen producten met palmolie als ingrediënt. U kunt meer details vinden door op de betreffende productgroep te klikken.


Vegan matrassen

Onze vegan matrassen zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals biologisch katoen/kbA, kokos en latex van 100 % natuurrubber. Onze matrastijken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Afhankelijk van het matrasmodel kunt u kiezen tussen de tijken "Standaard" met katoenen wattering, "Allergie" en "Hygiene". Deze zijn in hun verwerking volledig veganistisch.

Hier vindt u ons vegan matrassenassortiment:

Vegan slaapsystemen

Vegan slaapsystemen van allnatura zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zonder het gebruik van dierlijke producten. Ze zijn ontwikkeld door allnatura en gefabriceerd in overeenstemming met alle huidige orthopedische en ergonomische inzichten.

Voor een volledig vegan slaapsysteem kiest u eenvoudigweg voor een matras met de vegan tijkvariant "Allergie".

Hier vindt u ons vegan slaapsysteem:

Vegan lattenbodems

Bij allnatura vindt u hoogwaardige, orthopedisch verantwoorde lattenbodems. Wij bieden ook modellen aan die geschikt zijn voor mensen met een hoger lichaamsgewicht.

Onze lattenbodems worden geproduceerd zonder gebruik te maken van dierlijke producten en zijn daarom ook geschikt voor een veganistische levensstijl. Er worden alleen kunstharslijmen of ureumlijmen gebruikt. De toevoeging van beendermeel of andere dierlijke producten wordt volledig vermeden.

Hier vindt u onze vegan lattenbodems:

Vegan gewatteerde producten

Vegan gewatteerde producten van allnatura, of het nu gaat om dekbedden, onderdekbedden of kussens, bevatten geen dierlijke producten en zijn daarom ideaal voor mensen met een veganistische levensstijl. Deze vegan gewatteerde producten zijn verkrijgbaar met knuffelvullingen van natuurlijk plantaardig materiaal en in vele verschillende maten en uitvoeringen.

De tijk is gemaakt van 100 % biologisch katoen/kbA en is vrij van dierlijke toevoegingen zoals lanoline.

Hier vindt u onze vegan gewatteerde producten:

Vegan woontextiel

Vegan huishoudelijk textiel van allnatura wordt geproduceerd zonder dierlijke bestanddelen en is daarom perfect geschikt voor mensen die veganistisch willen leven.

Hier vindt u onze vegan woontextiel:

Vegan vloerkleed

Onze vegan vloerkleden van katoen, sisal en kokos zijn verkrijgbaar in vele huiselijke kleuren. Ze worden vervaardigd zonder dierlijke stoffen en zijn het best geschikt voor een levensstijl die dierlijke producten afwijst. Wij bieden een ruime keuze, van elegante geborduurde vloerkleden van sisal tot donzige, voetverwarmende badkleedjes van katoen.

Hier vindt u onze vegan vloerkleden:laden

Een moment geduld.....