0 0

Wat betekent "7 zones" bij een natuurlatex of koudschuim matras?

Het menselijk lichaam verloopt, zoals bekend, niet kaarsrecht, maar heeft in meer of mindere mate duidelijke rondingen. Ook is het gewicht niet gelijkmatig verdeeld. Daarom hebben de diverse lichaamszones ook andere ondersteuning van de matras nodig. Alleen zo wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld en kan het lichaam ergonomisch op een correcte manier wegzinken en wordt het aangepast aan het lichaam ondersteund.

Dit op het lichaam afgestemde ligcomfort bieden u de puntelastische natuurlatex matrassen en koudschuim matrassen met 7 ligzones. Onder ligzones verstaan we op het lichaam afgestemde, uiteenlopend harde zones van een matras. Met deze uiteenlopend harde ligzones wordt de puntelasticiteit  van uw natuurlatex- of koudschuim matras optimaal benut.

Bij een topper heeft een 7-zone-lichaamsondersteuning trouwens weinig zin. Want zo'n platte topper biedt onvoldoende diepte om in weg te zinken. U zou het voordeel amper merken.

Hoe ontstaan de verschillende ligzones?

Dat is per materiaal van de matraskern verschillend.

Bij onze natuurlatex matrassen van 100 % natuurrubber worden de zones bepaald door stiften in verschillende maten in de gietvorm van de matraskern. Als de matraskern af is, ontstaan daarmee loodrechte perforaties in verschillende afmetingen die de hardheid van de betreffende ligzone bepalen.

Bij onze puntelastische 7-zone-matrassen van koudschuim ontstaan de ligzones door inkepingen van verschillende dieptes in de geproduceerde matraskern.

Wij hebben dit zinvolle principe verder geperfectioneerd en 7-zone-matrassen ontwikkeld, die met behulp van dwarse kanalen aan de schouders en bij sommige modellen ook aan het bekken nog meer aanpassing aan het lichaam bieden. Daarmee bieden we voor (bijna) elke lichaamsvorm de optimaal passende 7-zone-matras aan.


Hoe is een 7-zone-matras ingedeeld?

Goed bekeken, bestaat een 7-zone-matras uit 4 zones die gespiegeld worden. Want alleen zo blijft het ligcomfort van uw 7-zone-matras van natuurlatex of koudschuim behouden; ook na het, voor het onderhoud van de matras zo belangrijke, omdraaien en omkeren.

De hoofd- en nekzone - middelhard
Deze zone ondersteunt de gevoelige nekzone en neemt het hoofd elastisch op. Dit haalt de druk van de halswervels, ontlast de hals- en nekspieren en werkt goed tegen verspanningen.

De schouderzone - zacht
Deze zone is zacht gehouden, zodat de schouders in de zijligging goed kunnen wegzinken in de natuurlatex of koudschuim matras. Dit is belangrijk, zodat de wervelkolom niet onnatuurlijk wordt geknikt, maar in een ergonomisch juiste positie wordt geplaatst. Met een zachtere schouderzone wordt ook het onprettige "omklappen" van de schouder, wat tot pijnlijke verkrampingen van de schouderspieren kan leiden, vermeden. Zijslapers - vooral zijslapers met bredere schouders zouden moeten kiezen voor een matras met een schoudercomfortzone. Deze 7-zone-matrassen met dwarse kanalen bieden ook in de zijligging een optimale wegzinkdiepte.

De lordosezone - hard
De zone bij de lordose (dat is de natuurlijke holle kromming van de wervelkolom bij de lendenen) heeft uw lichaam stevige steun nodig. In de rugligging wordt de lordose zinvol ondersteund, in de zijligging steunt deze zone de taille optimaal. Deze voor het ligcomfort belangrijke zone ontbreekt trouwens bij 5-zone-matrassen; een wezenlijk voordeel van 7-zone-matrassen van topkwaliteit!

De bekkenzone - medium
Het bekken vormt het zwaartepunt van het lichaam. Door deze middelharde matraszone wordt het bekken zinvol ergonomisch ondersteund. De heupen en ook de rugspieren worden elastisch geveerd en ontlasten zodoende de tussenwervelschijven zeer goed. Mensen met een figuur met wat meer rondingen, vaak zijn dat vrouwen, zullen zich op onze 7-zone-matras met extra bekkencomfortzone bijzonder prettig voelen.

De dijbeenzone - hard
Deze zone komt overeen met die van de lordose, omdat onze matrassen symmetrisch zijn opgebouwd. Ze biedt de dijen een prettige steun.

De kuitenzone - zacht
Deze zone komt overeen met de schouderzone, omdat onze matrassen symmetrisch zijn opgebouwd. Voor de lichtere kuiten biedt ze een optimale steun.

De voetenzone - middelhard
Deze zone komt overeen met de hoofd- en nekzone, omdat onze matrassen symmetrisch zijn opgebouwd. Hier liggen de voeten lekker.

Welke lattenbodem is het voor 7-zone-matrassen het meest geschikt?

Het belangrijkste toebehoren voor uw matras is de lattenbodem. Om uw 7-zone-matras zo optimaal mogelijk te ondersteunen, dient deze net zo flexibel en aangepast aan het lichaam te zijn als uw matras. een stijve lattenbodem is totaal ongeschikt.

Met een lattenbodem van allnatura geeft u uw 7-zone-matras optimale ruggensteun. Bolstaande veerlatten in houders met een hoge veerweg ondersteunen de matras verend van onderaf. Een flexibel verstelbare middelzone met schuiven past uw lattenbodem optimaal aan uw bekkenzone aan. Als u een lattenbodem met schouder comfortzone kiest, vullen versmalde veerlatten in de schouderzone uw matras perfect aan.

De beste kwaliteit ligcomfort aangepast aan het lichaam
Hier vindt u onze comfortabele 7-zone-matrassen

laden

Een moment geduld.....