0 0

Matrassen voor mannen, die dankzij de geïntegreerde schouderverlaging de brede schouders van mannen goed laten inzinken en de heupzone middelhard en puntelastisch ondersteunen. Meer informatie...

Matrassen voor mannen: 4 Producten

Man op latex matras met zichtbare kern
Tijkvariant Hygiëne - vegan
Puntelastisch ligcomfort
Ondertijk van een mix van katoen, fijn jersey en tricot uit biologische teelt

Natuurlatex matras "Supra-Comfort"

(1194)
 • middelzacht, puntelastisch
 • 3 hardheidsgraden, voor alle gewichtsklassen
 • 7 ligzones, schouderverlaging
 • voor alle slaaphoudingen, ideaal voor zijslapers met bredere schouders
 • 6 afneembare tijken
 • hoogte matras: 16 cm
 • Al verschillende keren bekroond door onafhankelijke tijdschriften

Meer informatie

Wellness laag matras met perfecte lichaamsondersteuning
4 verschillende hoezen om uit te kiezen
Voor een zwevend liggevoel met demping aangepast aan het lichaamsgewicht
Undercovers gemaakt van katoenen fijne jersey jersey - elke laag afzonderlijk bedekt

Natuurlatex matras "Sana-Ortho"

(24)
 • zacht tot mediumzacht, drukvrij, zeer puntelastisch
 • 3 hardheidsgraden, voor alle gewichtsklassen
 • 7 ligzones, dubbele schoudervrijheid
 • voor alle slaaphoudingen, ideaal voor zijslapers met bredere schouders
 • 5 afneembare tijken
 • hoogte matras: 23 cm

Meer informatie

Medium-zachte natuurlatex matras met dubbele schouderverlaging
Bekleding van natuurlijke vezels voor een perfect slaapklimaat
3-laags matraskern met 7-zone pin natuurlijke latex en latexed kokosvezel
Afneembare matrashoes in 3 varianten

Natuurlatex matras "Sana-Maxima"

(111)
 • middelzacht, zeer puntelastisch
 • 3 hardheidsgraden, voor alle gewichtsklassen
 • 7 ligzones, dubbele schoudervrijheid
 • voor alle slaaphoudingen, ideaal voor zijslapers met bredere schouders
 • 5 afneembare tijken
 • hoogte matras: 23 cm

Meer informatie

Boxspringmatras met geïntegreerde speciale veren - slaapplezier in een nieuwe dimensie
Afneembare, diagonale elastische hoes verkrijgbaar in 2 varianten
Speciale veren zorgen voor een perfecte demping voor je schoudergebied
Undercover gemaakt van katoenen fijne jersey jersey

Natuurlatex matras "Sana-Savalis"

(4)
 • zacht tot middelzacht, zeer puntelastisch
 • 3 hardheidsgraden, voor alle gewichtsklassen
 • 7 ligzones, gedempte schouderzone
 • voor alle slaaphoudingen, ideaal voor zijslapers met bredere schouders
 • 4 afneembare tijken
 • hoogte matras: 23 cm

Meer informatie

Matrassen-vinder

 • Vind je matras snel zelf
 • Bekijk direct alle bijpassende modellen; kies maat, hardheidsgraad en hoes en bestel direct

Deze natuurlatex matrasmodellen zijn ideaal voor mannen. Hoogwaardige natuurlatex van waardevol natuurrubber zorgt voor een optimale, puntelastische lichaamsaanpassing en een hoog ademend vermogen.

De geïntegreerde schouderzone biedt brede mannenschouders een optimaal ligcomfort, zelfs in de zijligging. De modellen zijn aangenaam matig ondersteunend in de heupzone. Zo zakt de mannelijke heup, die meestal wat smaller is ten opzichte van de schouder, niet te diep in en wordt de wervelkolom op een orthopedisch verantwoorde manier ondersteund. Voor maximaal slaapplezier!

Waarom zijn er speciale matrasmodellen voor mannen?

Elke mens is uniek. Je kunt mensen niet over een kam scheren. Dé matras voor mannen, bestaat die wel? Nee, natuurlijk niet. Maar de meeste mannen hebben, ongeacht hun gewicht, enige overeenkomsten in bouw, gewichtsverdeling en ligvoorkeuren, bijvoorbeeld de hardheidsgraad. Meestal zijn de schouders aanzienlijk breder dan de heup en is de taille nauwelijks uitgesproken. Veel mannen slapen liever op een hardere ondergrond en geven de voorkeur aan matrassen die steviger zijn in de heupzone. Voor deze mannen zijn onze mannenmatrassen ontworpen.

Mannen die een meer uitgesproken figuur hebben met een breder bekken, liggen vaak goed op een matras met een verlaagde bekkenzone. Zelfs als de heup bijzonder drukgevoelig is door orthopedische problemen, raden wij aan een kijkje te nemen bij onze vrouwenmatrassen. Naast een geïntegreerde verlaagde schouderzone bieden ze ook een speciale, verlaagde bekkenzone. Als u een recht figuur hebt, zijn onze matrassen "Sana-Optima" van natuurlatex en "Dormistar" van biologisch koudschuim ideaal. Deze matrassen hebben geen geïntegreerde verlagingen. Veel mannen (en vooral de jongere mannen) slapen graag op een stevige ondergrond. Voor hen kunnen we onze gelaagde natuurvezelmatrassen aanbevelen.

Wat is er bijzonder aan de mannenmatrassen van allnatura?

Bij veel mannen is de schouder aanzienlijk breder dan het bekken. Daarom heeft een mannenmatras een geïntegreerde schouderzone en een matig ondersteunende bekkenzone nodig. De schouder moet in de zijligging kunnen wegzakken, anders neemt de wervelkolom een onnatuurlijke houding aan. Hetzelfde gebeurt als de heup op een te zachte ondergrond ligt.

De verlaagde schouderzone van onze mannenmatrassen wordt bereikt met ingebouwde dwarse kanalen. De heupzone van de modellen met de 7-zone-lichaamsondersteuning is middelhard gehouden. Daardoor ontspant de wervelkolom in haar natuurlijke vorm en kunnen de spieren kunnen tijdens de slaap ontspannen. Het resultaat: een ontspannen, rustgevende nachtrust.

Uw lichaamsgewicht en uw ligvoorkeuren bepalen de hardheidsgraad van uw mannenmatras. U kunt kiezen tussen 3 hardheidsgraden. Ook de matrashoogtes en matrastijken kunnen flexibel worden gekozen. Nog een tip over de matrashoogte. Mannen met zeer brede schouders voelen zich vaak prettiger op een hogere matras.

Mannen met een lichaamslengte vanaf 180 cm kunnen beter niet op een matras met een lengte van 200 cm slapen. U kunt het beste kiezen voor een extra lang bed met een lengte van 210 cm of 220 cm. De lengte van het bed dient ten minste de lichaamslengte plus 20 cm te zijn. Bij allnatura zijn bijna alle matrasmodellen ook in extra grote lengte van 210 cm en 220 cm verkrijgbaar. Wat betreft de breedte van de matras: ook als een man alleen slaapt, raden wij een bed van minstens 120 cm of 140 cm breed aan, en dus ook een matras van 120 cm of 140 cm breed. Er is vaak ook vraag naar extra brede matrassen van 180 cm of 200 cm breed voor een tweepersoonsbed. Hier raden wij ten zeerste aan om voor elke partner afzonderlijk een geschikte matras te kiezen. Hiervoor is onze flexibele partnermatras ideaal: 2 matraskernen in één tijk.

U kunt uw mannenmatras van allnatura tot 30 dagen lang uitproberen. In uw gebruikelijke slaapomgeving, in uw eigen bed en met uw vertrouwde beddengoed. Mocht de matras binnen die periode niet aan uw verwachtingen voldoen, dan halen wij deze gratis weer op.

Onze mannenmatrassen vallen net als onze andere producten onder de strenge allnatura garantie voor tests op schadelijke stoffen.

Zijn mannenmatrassen taboe voor vrouwen?

Nee, hoor! Vooral sportieve vrouwen met bredere schouders en een weinig uitgesproken taille slapen zeer goed op onze mannenmatrassen.

Hoe weet ik welke matras geschikt is voor mij?

De juiste matras is cruciaal voor een goede nachtrust. Wij helpen u graag bij de keuze van uw mannenmatras. Als u online een paar vragen over uw slaapsituatie beantwoordt, stellen onze gecertificeerde slaapdeskundigen graag een individueel matrasadvies voor u op. En dat uiteraard gratis en vrijblijvend.

laden

Een moment geduld.....