0 0

Reservehoezen voor matrassen: 9 Producten

Reservetijk "Medicott"

(10)
 • wasbare reservetijk "Medicott" van soepele katoenen badstof uit biologische teelt met Medicott-behandeling, geschikt voor alle matrassen
 • zonder stiksels
 • met 3-zijdige rits - tijk scheidbaar

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
geschikt-bij-allergieen_nl.svg
Made in Germany

Reservetijk "Klima"

(7)
 • afneembare, bi-elastische tijk "Klima" van soepel badstof katoen uit biologische teelt, geschikt voor alle matrassen
 • 500 g/m² zuiver scheerwol in de tijk gestikt
 • met 4-zijdige rits - tijk scheidbaar

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Reservetijk "Allergie"

(13)
 • wasbare, bi-elastische tijk "Allergie" van soepel badstof katoen uit biologische teelt met Medicott-behandeling, geschikt voor alle matrassen
 • 300 g/m² katoen uit biologische teelt in de tijk gestikt
 • met 4-zijdige rits - tijk scheidbaar

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
geschikt-bij-allergieen_nl.svg
Made in Germany

Reservetijk "Hygiene"

(7)
 • bi-elastische tijk "Hygiene" van jersey dubbeldoek (68 % katoen uit biologische teelt, 32 % lyocell), geschikt voor wasmachine en droger, geschikt voor alle matrassen
 • 400 g/m² lyocell in de tijk gestikt
 • met 4-zijdige rits - tijk scheidbaar

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
geschikt-bij-allergieen_nl.svg
Made in Germany

Reservetijk "Klima-Zirbe"

 • afneembaar, bi-elastische tijk "Klima-Zirbe" van soepel badstof katoen uit biologische teelt, geschikt voor alle matrassen
 • 300 g/m² scheerwol en 200 g/m² zirbe in de tijk gewatteerd
 • met 4-zijdige rits - tijk scheidbaar, afwerking met verstevigde rand en bies

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg

Reservetijk "Klima-Premium"

(3)
 • afneembare, uitstekend temperatuurregulerende en bi-elastische tijk "Klima-Premium" van jersey dubbeldoek (100 % katoen uit biologische teelt), geschikt voor alle matrassen
 • vlies van 500 g/m² van 70 % kameelhaar en 30 % scheerwol in de tijk gestikt
 • met 4-zijdige rits - tijk scheidbaar, afwerking met verstevigde rand en bies

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Reserveovertrekken voor kindermatrassen

Reservetijk voor kindermatras "Hevea"

 • afneembare reservetijk of extra tijk voor kindermatras "Hevea"
 • 100 % elastisch badstof katoen uit biologische teelt met Medicott-behandeling, niet gestikt
 • met 2-zijdige ritssluiting
 • geschikt voor standaard afmetingen 60x120 cm of 70x140 cm

bv. voor maat 70x140 cm:

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
geschikt-bij-allergieen_nl.svg
Made in Germany

Reservetijk voor kindermatras "Coco"

 • afneembare reservetijk of extra tijk voor kindermatras "Coco"
 • katoenen dril uit 100 % katoen uit biologische teelt, niet gestikt
 • met 2-zijdige ritssluiting
 • geschikt voor standaard afmetingen 50x100 cm, 60x120 cm, 70x140 cm of 80x160 cm

bv. voor maat 70x140 cm:

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Reservetijk voor kindermatras "Vita-Baby"

 • op verzoek in de uitvoering "Basic" (niet gestikt) of "Hygiene" (gevuld met 100% % lyocell)
 • afneembare reservetijk of extra tijk voor kindermatras "Vita-Baby"
 • met 2-zijdige ritssluiting
 • geschikt voor standaard afmetingen 60x120 cm of 70x140 cm

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Hier vindt u bi-elastische reservetijken met praktische, 4-zijdige dubbele rits die geschikt zijn voor alle natuurlatex, koudschuim of traagschuim matrassen met een kernhoogte van 8-22 cm. Meer informatie ...

Waarom een reservetijk voor matrassen?

Als de originele tijk in de was zit, gereinigd wordt of aan het luchten is kan een reservetijk om de matras worden gedaan. Een tijk dient als bescherming van matrassen. Onze matrasovertrekken zijn geschikt voor alle matrassen van natuurlatex, koudschuim of traagschuim met een kernhoogte van 7-22 cm. Alle tijken zijn bi-elastisch. Ze ondersteunen de ligeigenschappen van de matrassen optimaal. U bent niet beperkt in het gebruik van een reservetijk.

Welke verschillende materialen gebruiken we?

We bieden verschillende matrasovertrekken ter vervanging aan:

Onze reservetijk "Medicott" uit frotté-stretch bestaat uit 100 % biologisch katoen. Hij is zacht en wollig, wasbaar op 60 °C en geschikt voor de droger.

Onze reservetijk "Allergie" uit 100 % katoen uit biologische teelt heeft stiksels van pure natuurvezel. Hij is wasbaar op 60 °C en door de Medicott-behandeling uitstekend geschikt voor mensen met een allergie.

Onze reservetijk "Hygiene" bestaat uit 68 % katoen uit biologische teelt en 32 % lyocell/Tencel. De klimaatregulerende wattering van 100 % Lyocell is doorgestikt. De tijk zorgt voor een evenwichtig, droog slaapklimaat. De Hygiene-tijk kan op 60 °C gewassen worden. Hij is ideaal voor mensen met een allergie en mensen die 's nachts veel zweten.

Onze reservetijk "Klima" bestaat uit 100 % katoen uit biologische teelt. De tijk heeft een wattering van 100 % scheerwol en is doorgestikt. De soepele Klima-tijk is zacht en wollig. In de winter zorgt de tijk voor warmte, in de zomer werkt hij temperatuurregulerend. Deze tijk is ideaal voor mensen die geen belang hechten aan wasbaarheid.

Onze reservetijk "Klima-Zirbe" bestaat uit 100 % katoen uit biologische teelt. De tijk heeft een zachte wattering van 100 % scheerwol en is doorgestikt. Aan de schapenwol wordt met de hand een deel van 30 % houtkrullen van de Zirbe toegevoegd. Hierdoor krijgt de matrastijk een aromatische geur. Deze tijk is afgewerkt met een verstevigde rand en een bies. De tijk is daardoor goed regulerend en lekker zacht. De tijk is niet wasbaar.

Onze reservetijk "Klima-Premium" bestaat uit een edele en soepele dubbele Jersey. Deze is van 100 % katoen uit biologische teelt vervaardigd. De tijk is met een behaaglijke wattering van 70 % kameelhaar en 30 % scheerwol uit biologische teelt doorgestikt. Deze matrastijk is zorgvuldig afgewerkt met verstevigde rand en bies. Hij is ademend en zorgt voor een droog en warm slaapklimaat De reservetijk "Klima-Premium" zorgt het hele jaar door voor een evenwichtige lichaamstemperatuur. Dit is een luxueuze en excellent klimatiserende tijk. Uitermate geschikt voor mensen die 's nachts veel zweten.

Eigenschappen van de grondstoffen:

Katoen is vochtafdrijvend, ademend en huidvriendelijk. Katoen zorgt in de zomer en winter voor een aangenaam slaapklimaat. Alle Medicott-tijken moeten 2-3 keer per jaar gewassen worden. Dat dient ter bescherming en behoud van de bijzondere eigenschappen van de weefsels.

De merknaam Medicott staat voor een innovatieve veredelingsbehandeling bij katoenen stoffen. Dit voorkomt het innestelen van schimmels en de voortplanting van huisstofmijten. In het extractieproces wordt de Medicott-uitrusting van de vezel-begeleidingsstoffen gereinigd. Het gegarandeerde weerstandsvermogen van Medicott wordt door erkende instituten bevestigd.

Lyocell / Tencel is een cellulosevezel, die een uitstekende vochtregulering biedt. Deze wordt uit beuken- of vurenhout afkomstig uit duurzaam verbouwde Europese bossen en uit eucalyptushout uit duurzame plantages gemaakt. Lyocell is biologisch afbreekbaar en wasbaar. Lyocell transporteert snel vocht uit de kern van de vezel en geeft deze vervolgens af aan de kamerlucht. De grondstof is ademend en buitengewoon duurzaam.

Zuivere scheerwol garandeert een uitstekende luchtcirculatie en houdt de warmte in hoge mate vast. Het kan veel vocht absorberen en is daardoor zeer goed ademend.

Kameelhaar biedt uitstekende klimaateigenschappen. Kameelhaar verkoelt of verwarmt naar behoefte. Het biedt een constante, comfortabele slaaptemperatuur. Kameelhaar reguleert vocht, is aangenaam zacht en wollig.

Testen van de grondstoffen op schadelijke stoffen

Al onze grondstoffen worden regelmatig door een onafhankelijk instituut strikt getest op schadelijke stoffen. Meer informatie over de afzonderlijke producten is te vinden op het tabblad "Ecologische info". Basisinformatie over dit onderwerp kunt u vinden in onze "Schadelijke stoffen lexicon" op onze servicepagina.

Interessante wetenswaardigheden over reservetijken en matrasbeschermers

Al onze matrastijken hebben een praktische 4-zijdige dubbele ritssluiting. De tijk kan gemakkelijk afgenomen en gewassen of gelucht worden. De aan de uiteinden aangebrachte keerlussen vereenvoudigen het draaien en omdraaien van de matras.

De tijken worden in een tradionele fabriek in het zuidelijke Zwarte Woud vervaardigd. Zo goed als alle tijken zijn "Made in Germany". Alleen de in de reservetijk "Klima-Zirbe" verwerkte zirbe stamt uit Oostenrijk.

U vindt meer relevante producten in de categorieën bedden, lattenbodems, matrasbeschermers, toppers en bedlinnen.

laden

Een moment geduld.....