0 0

De voordelen van het slaapsysteem "Sanavita-Plus":

De voordelen van het slaapsysteem Voordelen van het allnatura slaapsysteem
Bekijk hier de voordelen van het allnatura slaapsysteem in een oogopslag.
Hier vindt u als aanvulling op de productpagina's nadere informatie en daarmee alle voordelen van het veerelement en de systeemmatrassen in uitgebreide vorm samengevat.

De belangrijkste basis van dit systeem:

 • De basis van een conventioneel bed is altijd de matras die voor ca. 75-80 % van het slaapcomfort verantwoordelijk is. De lattenbodem als ondervering heeft slechts een ondersteunende taak en is voor de fijne afstemming (bv. door versteviging van middelzone, verbetering van schouderzone, enz.) verantwoordelijk.
 • Bij het slaapsysteem "Sanavita-Plus" is het belangrijkste daarentegen het innovatieve, uiterst flexibele veerelement dat zich aan het lichaam en slaapgewoontes aanpast. Dit veerelement neemt ca. 50-60 % van de gewenste orthopedische effecten voor zijn rekening.
 • Omdat de ondersteuning van de wervelkolom bij dit slaapsysteem voornamelijk door het veerelement overgenomen wordt, is een matras met een lagere hoogte noodzakelijk en ook nodig, omdat anders de orthopedische effecten van de ondervering niet voelbaar genoeg zouden zijn. Onze systeemmatrassen zijn perfect afgestemd op het veerelement.
 • Om ons slaapsysteem "Sanavita-Plus" te perfectioneren, bieden wij alle passende systeemmatrassen aan met een zinvolle 7-zone-lichaamsondersteuning en in 3 hardheidsgraden. In de hogere comfort matras "Sanavita-Maxima" is bovendien een comfortabele verlaagde schouderzone geïntegreerd. In combinatie met de afneembare, soepele badstof stretchtijken van 100 % katoen uit biologische teelt bereiken wij met alle systeemmatrassen de voor u persoonlijk beste ligkwaliteit voor alle slaapposities en gewichtsklassen.
 • Alle onderdelen van het veerelement zijn ook als reserveonderdelen separaat verkrijgbaar. Dat geeft ons slaapsysteem een bijzonder lange levensduur.

De voordelen van het slaapsysteem:

De verschillende lichaamstypen Lichaamstypen
De lichaamsbouw van een mens is een cruciale factor bij de keuze van een bed. Hier ziet u de verschillen.
 • Individuele hardheidsgraad instelling:
  De hardheidsgraad van het slaapsysteem kunt u zelf bepalen en individueel aanpassen aan uw slaapgewoonten, door de latexblokken in de steunbalken te vervangen. Daarom kan het veerelement ook probleemloos worden aangepast aan toekomstige veranderdingen van de orthopedische omstandigheden.
 • Variabel verstelbare lordose- en heupzone:
  Met behulp van de 7 exact instelbare verschuifbare kussens aan de lordose en de heupen is een zeer verfijnde, zachtere of hardere instelling van de middelzone mogelijk. Mocht na verloop van tijd uw lichaamsgewicht of voorkeur voor een slaappositie veranderen, kunt u het veerelement met slechts een paar handgrepen nieuw optimaliseren. Deze grote variabiliteit is met conventionele lattenbodems (veerlatten in rubberkappen geplaatst) niet mogelijk.
 • Schouder comfortzone:
  In de schouderzone zorgen speciale, getailleerde veerlatten voor een lagere tegendruk van onderaf. Zo kan de schouder in de zijligging beter wegzinken en wordt deze perfect opgenomen. Onze comfort-systeemmatras "Sanavita-Maxima" is bovendien voorzien van een geïntegreerde verlaagde schouderzone en daarmee bijzonder ideaal voor mensen met bredere schouders.
 • Geschikt voor alle slaapposities:
  Onze slaapsysteem-combinatie met veerelement en passende systeemmatras is geschikt voor alle slaapposities, dus voor zij-, rug- en buikslapers.
 • Randloze veerwerking:
  Door de plaatsing van afzonderlijke lamellen (in totaal 39 stuks) op de steunbalken aan de zijden wordt een randloze veerwerking over de hele breedte van het bed bereikt. Ook wordt bij een tweepersoonsbed onbelemmerd slaapcomfort over het hele ligvlak gegarandeerd, omdat de gebruikelijke verhardingen rondom de "open spleet" vervallen.
 • Uiterst flexibele systeemmatras met 7-zone-lichaamsondersteuning:
  Onze hoogwaardige systeemmatrassen "Sanavita-Maxima", "Sanavita-Ergo" en "Sanavita-Equina" zijn perfect afgestemd op het veerelement van het slaapsysteem. "Sanavita-Ergo" en "Sanavita-Maxima" zijn verkrijgbaar in de hardheidsgraden soft, medium en firm en presenteren hiermee optimaal slaapcomfort voor elke gewichtsklasse. Beide matrassen zijn voorzien van een 7-zone-lichaamsondersteuning, onze comfortmatras "Sanavita-Maxima" beschikt bovendien over een geïntegreerde verlaagde schouderzone door dwarskanalen. "Sanavita-Equina" combineert handig de voordelen van een klassieke paardenhaarmatras met een natuurlatex kern met 7-zone-lichaamsondersteuning en biedt een hard, maar toch soepel liggevoel. Kies geheel volgens uw voorliefde en uw eigen behoefte.
 • Soepele badstof stretch tijk:
  Voor de matrassen die bij het slaapsysteem horen, gebruiken we ter verbetering van de puntelasticiteit een zacht en soepel badstof stretch tijk van 100 % katoen uit biologische teelt met ingestikte scheerwol of biologisch katoen.
  Deze tijk is voorzien van een 4-zijdige dubbele ritssluiting, zodat u de tijk zonder moeite van de matras kunt halen.
 • Geringe hoogte van het slaapsysteem:
  Door de, in vergelijking met een conventionele beduitrusting met lattenbodem en matras, geringe totale hoogte van het slaapsysteem van slechts 19 cm (in combinatie met onze "Sanavita-Ergo") past "Sanavita-Plus" in bijna alle ledikanten met een ondiepe bedbodem - meer info.
 • Laag matrasgewicht:
  Aangezien de systeemmatras "Sanavita-Ergo" slechts 9 cm hoog is, heeft deze ook een aanmerkelijk lager gewicht in verhouding tot alle andere latex matrassen, d.w.z. bij afmeting 90x200 cm ca. 14 kg in plaats van ca. 23 kg.
  Dit biedt een groot voordeel bij het onderhoud van de matras voor het regelmatig draaien en keren - meer info.

De nadel van het slaapsysteem:

 • Niet met "normale" matrassen te combineren:
  Aangezien veerelement en systeemmatras precies op elkaar afgestemd zijn, kan dit slaapsysteem niet met andere "normale" matrassen gecombineerd worden. Het veerelement zou met hogere matrassen met zekerheid niet het gewenste orthopedische effect bereiken.

De voordelen ten opzichte van vergelijkbare bio-slaapsystemen:

 • Faire prijs:
  Wij bieden op de markt sowieso een van de voordeligste bio-slaapsystemen aan, omdat wij als internetretailer zonder omweg via de handel direct af fabriek aan de consument leveren.
  De meeste bekende bio-slaapsystemen op de Middel-Europese markt worden verkocht op bio-beurzen en in hoogwaardige bio-inrichtingszaken.
  Aangezien deze vormen van handel hogere kosten met zich meebrengen, wordt daar voor de bekende bio-slaapsystemen aanmerkelijk meer geld verlangd. Bovendien zijn de hogere prijzen ook noodzakelijk door de hoogglansbrochures, uitvoerige decoratieve displays en alle overige reclamemiddelen.
 • Nieuw, innovatief comfort veerelement:
  Ons veerelement "Sanavita-Flex" is een eigen ontwikkeling van allnatura en gebaseerd op onze jarenlange ervaring op het gebied van gezond slapen. Het kan dankzij de innovatieve steunbalken met latexblokken van diverse hardheidsgraden individueel en telkens weer opnieuw aan uw persoonlijke behoefte worden aangepast. Bovendien biedt het bolstaande veerlatten, een schouder comfortzone en verschuifbare kussens voor het aanpassen van de lordose- en heupzone.
 • Matrassen met 7-zone-lichaamsondersteuning:
  In tegenstelling tot alle andere op de markt verkrijgbare bio-slaapsystemen op basis van een lamellenbodem en een passende, plattere systeemmatras (vaak maar 5 of 6 cm dik) delen wij de latexkernen voor onze dunne matrassen in 7 zones in. Door de verschillende perforaties in diverse diameters krijgen de hoofd/nek-, schouder, lendenwervel- en bekkenzone de geschikte ondersteuning voor de betreffende zone. Een uitstekende ligpositie en geoptimaliseerde drukontlasting worden gecreëerd, omdat de zware lichaamszones (heupen en schouders) goed wegzinken en de lichte lichaamszones (hoofd, middelste deel van de rug, bovenbeen, etc.) direct contact met de matras hebben.
  Drukplekken worden bij deze 7-zone-techniek vermeden en de wervelkolom kan in elke houding volledig ontspannen, omdat de hoge puntelasticiteit van de matras voor een maximum aanpassingsvermogen zorgt.
  Onze systeemmatrassen "Sanavita-Ergo" en "Sanavita-Maxima" zijn verkrijgbaar in 3 hardheidsgraden, om personen in elke gewichtsklasse optimaal slaapcomfort te geven. De wat hogere "Sanavita-Maxima" is bovendien met een geïntegreerde verlaagde schouderzone met dwarskanalen uitgerust, wat ook personen met bredere schouders een optimale inzinkdiepte biedt.
 • 2-delig slaapsysteem:
  De meest bekende bio-slaapsystemen op de markt worden aangeboden als "Tri-Set" of Quattro-Set”; dit betekent dat de klant in de meeste gevallen een apart onderdekbed of tevens een separaat inlegframe voor de lamellenbodem moet kopen.
  Deze aanvullende artikelen blazen het systeem en daarmee de kosten voor de klant enorm op. Dit is vanuit ons oogpunt geheel onnodig.
  Wij lossen dit thema van een separaat onderdekbed op door middel van een hoogwaardig, afneembaar matrastijk dat is gevoerd met scheerwol, of voor mensen met een allergie, met biologisch katoen.
  Dankzij de doorlopende steunbalken van ons systeem hebt u geen extra inlegframe nodig.

Wilt u ons innovatieve slaapsysteem ter plaatse leren kennen?

Dan nodigen wij u van harte uit in onze ecologische beddenspeciaalzaak in Heubach. Overtuig uzelf van de uitstekende kwaliteit en laat u inspireren door de ongeëvenaarde look en haptische waarneming van de waardevolle materialen uit de natuur!

Alle voordelen van ons slaapsysteem: 6 Producten

Veerelement "Sanavita-Flex"

(82)
 • veerelement hoogte 10 cm
 • de kern van het slaapsysteem, geschikt voor alle slaapposities
 • individuele instelling aan de lordose en heupen door 7 verschuifbare kussens
 • een zachtere of hardere instelling van het veerelement is mogelijk
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
made-in-germany.svg

Inlegframe "Sanavita-Comfort"

 • robuust inlegframe van massief beukenhout
 • maakt de hoofd- en/of voetverstelling van het slaapsysteem mogelijk
 • Gebruik van het slaapsysteem op steunpunten mogelijk
 • 3-voudig verstelbaar hoofd- en voetendeel
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
made-in-germany.svg

Natuurlatex systeemmatras "Sanavita-Ergo"

(68)
 • Ligbeleving: middelzachte tot middelharde ligbeleving (4 op 7)
  middelzacht tot middelhard, in combinatie met veerelement "Sanavita-Flex" uiterst puntelastisch aan de schouders, lendenen en heup
 • Slaappositie: alle slaapposities, verkozen door personen met lichte pijn aan de lumbale wervelkolom of halswervelkolom
 • Lichaamsgewicht: voor mensen met gemiddeld lichaamsgewicht
 • Kenmerken: 7-zone-lichaamsondersteuning, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima" en "Allergie"
 • Matrashoogte: 9 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
made-in-germany.svg

Systeemmatras met natuurlatex en paardenhaar "Sanavita-Equina"

(8)
 • Ligbeleving: middelharde ligbeleving (3 op 7)
  middelhard, in combinatie met veerelement "Sanavita-Flex" uiterst puntelastisch aan de schouders, lendenen en heup
 • Slaappositie: alle slaapposities
 • Lichaamsgewicht: voor mensen met gemiddeld lichaamsgewicht
 • Kenmerken: combinatie van lagen van paardenhaar met 7-zone-natuurlatex, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima" en "Allergie"
 • Matrashoogte: 11 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
made-in-germany.svg

Natuurlatex matras "Sanavita-Maxima"

(46)
 • Ligbeleving: middelzachte ligbeleving (5 op 7)
  middelzacht, in combinatie met veerelement "Sanavita-Flex" - uiterst puntelastische, erg comfortabele, zweverige ligbeleving
 • Slaappositie: alle slaapposities, verkozen door zijslapers en personen met brede schouders of bij lichte tot zware pijn aan de lumbale wervelkolom en halswervelkolom
 • Lichaamsgewicht: alle gewichtsklassen, want 2 hardheidsgraden naar keuze
 • Kenmerken: 7-zone-lichaamsondersteuning met geïntegreerde verlaagde schouderzone, afneembare, bi-elastische tijk in de varianten "Klima" en "Allergie"
 • Matrashoogte: 12 cm
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg

Reserveonderdelen voor het slaapsysteem

(2)
 • De onderdelen van dit slaapsysteem zijn ook apart verkrijgbaar
 • Kies gewoon de benodigde elementen voor uw slaapsysteem
Meer informatie
exclusief-bij-allnatura_nl.svg
made-in-germany.svg
laden

Een moment geduld.....