0 0
Bäume am See De leidende gedachte van allnatura was en is een duurzame harmonie tussen mens en natuur te creëren. Om deze reden stellen wij zeer hoge eisen aan de kwaliteit en de oorsprong van onze producten.

Daarom bieden wij u streng op schadelijke stoffen geteste producten afkomstig van duurzame grondstoffenwinning voor uw gezonde slaap en om natuurlijk te wonen.

Gebruik de kracht van de natuur voor bij u thuis

Hummel auf einer Blüte In deze tijd worden we allemaal blootgesteld aan milieu thema's die we helaas niet kunnen sturen. Daarom is het heel belangrijk binnen de eigen 4 muren een toevluchtsoord te creëren dat zo weinig mogelijk schadelijke stoffen bevat en natuurlijk is ingericht. Hierbij willen we u graag helpen. Daarom vinden we het belangrijk dat u bij allnatura alles vindt wat u nodig hebt om natuurlijk te wonen en slapen; van behaaglijk warme dekbedden van natuurlijke materialen, orthopedisch zinvolle matrassen van 100 % natuurlatex tot een complete woonkamerinrichting uit massief hout. Uiteraard streng getest op schadelijke stoffen en tegen een eerlijke prijs. Wij leveren in bijna heel Europa, echter vooral in Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk.

Bovendien krijgt u bij allnatura - naast onze vele ecologisch en consequent orthopedische artikelen - een heleboel leidraad- en servicepagina's, maar ook deskundige tips en informatie rondom de gezonde nachtrust en natuurlijk wonen. En dat is nog niet alles: wij verbeteren onze producten, kwaliteit en dienstverlening continu op basis van onze hele beschouwing: esthetiek, welbevinden en ecologie. Want wij willen dat u zich (en wij ons) prettig voelen in onze eerste en tweede huid!

allnatura - de beste kwaliteit tegen een eerlijke prijs

Materialien aus der Natur allnatura biedt u een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding voor het hele assortiment, omdat we al onze besparingen aan onze klanten kunnen doorgeven.

Wij erkenden destijds als postorderbedrijf "Origo" al dat het, toen nog nieuwe medium internet voor de postorderbedrijven verreweg een beter en efficiënter communicatiemiddel is. Dit is de reden dat allnatura een online-speciaalzaak zonder vestigingen of winkels is.
De enige uitzondering is onze beddenspeciaalzaak in Heubach, die we ecologisch en economisch zinvol hebben geïntegreerd in ons nieuwe hoofdkantoor.

De meeste van onze artikelen liggen niet bij ons op voorraad, maar worden door onze partnerfabrieken op bestelling geproduceerd en direct aan u verzonden. In sommige gevallen zijn deelzendingen helaas onvermijdelijk, maar vanzelfsprekend betaalt u als klant maar portokosten voor één levering. Voor ons biedt dit proces niet alleen een ecologisch voordeel, maar ook een enorme besparing. De kosten voor een gigantisch magazijn en de opgeslagen producten zouden anders astronomisch hoog worden. Het zijn nu net deze besparingen, die onze producten weer goedkoper maken voor u!

Door onze ecologische basisinstelling zien we af van een catalogus met ons gehele assortiment, grootscheeps reclamedrukwerk en de verzending van opdrachtbevestigingen of facturen per post. We gaan zelfs nog een stap verder en gebruiken op ons kantoor zo min mogelijk papier.

Voor u als klant biedt dat vele voordelen:

  • Onze prijzen kunnen laag worden gehouden, omdat we geen dure productiekosten hebben voor catalogi.
  • Wij geven de besparingen die door onze efficiënte bedrijfsstructuur ontstaan direct door aan onze klanten!
  • U profiteert dus van onze gunstige prijzen bij een hoge productkwaliteit!

En ondanks dat onze prijzen vaak al lager liggen dan bij vergelijkbare aanbieders, krijgt u bij allnatura regelmatig kortingen in de vorm van prijsacties en prijsverlagingen!

Ecologische producten hoofdzakelijk van pure en hernieuwbare grondstoffen

Bretter Voor producten van allnatura worden hoogwaardige materialen voor uw welbevinden en een aangenaam woonklimaat gebruikt. Onze zorgvuldige selectie van grondstoffen voor onze artikelen biedt voor elke eis de juiste oplossing.

Daarom hechten wij er veel waarde aan dat het massief hout voor onze meubelen uit gecertificeerde bosbouw stamt. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

Onze katoenen artikelen zijn echter principieel van katoen uit biologische teelt c.q. "Organic Cotton". Alle bedrijven die bij de productie betrokken zijn, worden ook gecontroleerd op ecologische aspecten. Daarom is het niet voldoende dat het eindproduct zo weinig mogelijk schadelijke stoffen bevat, maar ook bij de productie en bij de teelt van katoen mogen geen hulpmiddelen en processen worden gebruikt die schadelijk voor het milieu zijn.

Voor al onze doorgestikte producten, d.w.z. dekbedden, kussens en onderdekbedden worden alleen puur natuur vulmaterialen verwerkt - zonder synthetische toevoegingen.

Het door onze leveranciers verwerkte dierlijk haar komt uitsluitend van levende dieren. Het wordt gewonnen door het staart- of manenhaar van de paarden uit te kammen of af te knippen en de schapen zo stressvrij mogelijk te scheren. De kamelen verliezen hun wol per pluk en worden eveneens gekamd.

Ons eiderdons wordt door speciaal gelicentieerde en ervaren boeren met moeizaam handwerk verzameld uit de door de eenden en kuikens verlaten nesten, voordat deze ten prooi vallen aan weer en wind.
Alle andere dons en veren betrekt onze leverancier in principe van slachterijen waar de eigen verenverzamelaars alleen de veren van de geslachte dieren verzamelen. Voor onze producten worden dus geen veren en dons van levende pluk gebruikt!

Onze bio-tussah-zijde wordt eveneens duurzaam gewonnen. Want pas wanneer de vlinder zich een weg door de cocon heeft gegeten en eruit kruipt, wordt de zijdecocon verzameld. Dit is een zeer tijdrovende methode om de populatie zijdespinners te beschermen.

Lyocell - ook wel bekend als Tencel - is een zogenaamde "man-made cellulosevezel", dus een uit natuurlijke grondstoffen industrieel vervaardigde vezel. De grondstoffen voor de fabricage van lyocell zijn sparren- en beukenhout uit Europese bossen en eucalyptus van duurzaam beheerde plantages in Zuid-Afrika. De aanbouw gebieden zijn slecht of niet geschikt voor de aanbouw van levensmiddelen. Eucalyptus groeit snel en wordt zonder kunstmatige bewatering en pesticiden gekweekt.

Hanfallnatura gebruikt chemisch onbehandelde hennep. De teelt van hennep is goed voor het milieu, want hennep put de bodem niet uit en heeft geen bemesting nodig. In tegenstelling: hennep reinigt de bodem en de lucht. Bovendien is het resistent ten opzichte van schimmels en bacteriën, daardoor zijn er bij de teelt geen insecticiden nodig.

De latex voor onze kussens en matrassen bestaat uit 100 % natuurrubber van duurzaam beheerde plantages, die conform de strenge regels van de Forest Stewardship Council (FSC) werken.

Bij onze bio-koudschuim matrassen wordt zoveel olie als technisch mogelijk is momenteel vervangen door zonnebloemolie. Het gebruik van natuurrubber en natuurolie bij onze matrassenproductie ontziet de aardolie-ressources en ons milieu.

Onze traagschuim-matrassen bevatten geen olie-achtige toevoegingen en voldoen aan de strengste interne en externe kwaliteitscontroles. Ze zijn beweeglijk, lang houdbaar, hebben een hoge luchtdoorlatendheid en zijn niet geïmpregneerd.

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Labor Het gaat ons zeer aan het hart dat de via ons gekochte producten zoveel mogelijk consequent ecologisch en in elk geval volgens de strengste richtlijnen wordt getest op schadelijke stoffen. Daarom letten wij erop dat de grondstoffen van onze leveranciers en partnerfabrieken regelmatig door een onafhankelijke keuringsinstantie gecontroleerd worden op mogelijke schadelijke stoffen.

Om een onberispelijke kwaliteit Voor alle artikelen van ons basisassortiment te garanderen, voeren we ook uit eigen beweging steekproefsgewijs regelmatig controles uit op schadelijke grondstoffen voor de gebruikte grondstoffen. Deze keuring geschiedt conform de richtlijnen van het Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft (IVN), een samenwerkingsverband van producenten van natuurtextiel en de internationale vereniging voor duurzaam bouwen en wonen (natureplus). Alle in onze producten gebruikte weefsels blijven binnen de grenswaarden van de Öko-Tex standaard 100. In veel gevallen blijven we er ruim onder.

Geen omwegen bij de levering

Kein Transporttourismus Uiteraard is het goederentransport niet geheel te vermijden. Maar er zijn mogelijkheden om het vervelende en voor het milieu schadelijke transporttoerisme in te dammen. Want iedereen zucht, als hij in de file staat omdat de straten door colonnes vrachtwagens worden verstopt. Van de gigantische containerschepen en vrachtvliegtuigen die continu om de wereld reizen, krijgen wij in het dagelijks leven eigenlijk niet zoveel mee. Maar het is in onze globale wereld de dagelijkse praktijk die het klimaat schaadt en gigantische hoeveelheden van eindige ressources verbruikt.

Uitsluitend artikelen kopen die in de nabije omgeving worden geproduceerd met grondstoffen uit de eigen regio is in de praktijk amper haalbaar. Daarvoor zijn we te zeer gewend aan de beschikbaarheid van allerhande producten en zien we onze huidige levensstandaard als vanzelfsprekend. Geheel hiervan afzien? Niet nodig! Als handelaar met verantwoordelijkheidsbesef hebben wij daarom een ecologisch zinvolle oplossing ter optimalisatie van onze logistiek gevonden, waarvan u en wij mogen genieten.

Onder het motto "de juiste weg is altijd de kortste", probeert allnatura bij de uitlevering van onze goederen omwegen te vermijden. Zo hebben wij maar een klein magazijn, van waaruit we voornamelijk bedlinnen, tapijt- en stofmonsters versturen. Al het andere gaat direct van de leverancier naar u als klant.

Wij kiezen onze leveranciers al heel zorgvuldig uit: In de meeste gevallen worden onze hoogwaardige producten in traditionele fabrieken in Duitsland of de Europese buurlanden geproduceerd. Zo houden we de wegen zo kort mogelijk en stellen zeker, dat voor de werknemers een bepaalde sociale standaard gewaarborgd blijft. Al onze gestoffeerde meubelen worden bv. door een fabrikant in Oostwestfalen gemaakt. Onze partnerfabrieken voor de exclusieve allnatura matrassen en doorgestikte producten zitten bijna bij ons om de hoek; in het Zwarte Woud.
Van het Zwarte Woud naar u thuis zijn het waarschijnlijk behoorlijk wat kilometers, maar in vergelijking tot een import dekbed, bijvoorbeeld uit China, hoeven doorgestikte producten van allnatura maar een korte afstand af te leggen.

Onze leveranciers geven de voorkeur aan grondstoffen uit hun eigen omgeving. Voor onze meubelen wordt hoofdzakelijk inheems hout gebruikt, alleen bij uitzondering maken onze meubelfabrieken gebruik van hout uit overzeese gebieden. Wij geven de voorkeur aan grondstoffen uit de regio, voor zover die bij ons voorkomen. Dit is natuurlijk niet altijd het geval: katoen, kokospalmen of rubberbomen groeien bijvoorbeeld niet in Europa.

Compensatie van onze gehele CO2-uitstoot

Klimaneutrales Unternehmen Met verschillende maatregelen, zoals een deels klimaatneutrale verzending, groene stroom en een energiebesparend bedrijfspand lukt het ons een deel van onze CO2-uitstoot te verminderen. Wij hebben ons tot doel gesteld om als bedrijf volledig klimaatneutraal te worden. Aangezien het helaas onmogelijk is geheel zonder CO2-uitstoot zaken te doen, compenseren we de eigen emissies. Bij de klimaatneutraliteit draait het erom de balans tussen uitstoot en besparing te garanderen.

Hoe lukt het ons als compleet bedrijf klimaatneutraal te worden? De firma natureOffice heeft er hun taak van gemaakt andere bedrijven daarbij te ondersteunen. Hiervoor wordt eerst de CO2-uitstoot van het hele bedrijf op jaarbasis bepaald. Via de ondersteuning van gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten kan de eigen CO2-uitstoot worden gecompenseerd.

Wij hebben voor het project „Deutschland Plus Schwarzwald“ gekozen. Daarmee ondersteunen wij het werk van Bergwaldprojekt e.V. in de regio's Triberg, Forbach, Freiburg en Feldberg. Deze vereniging bekommert zich om de herbebossing van inheemse boomsoorten en onderhoud van jonge aanplant, maar ook om het behoud van natuurlijke levensruimte voor wilde dieren. De vrijwaring van de CO2-binding wordt bovendien bereikt met een project in Brazilië. De bescherming van de bosbestanden en inheemse waterbronnen komt daarbij bovendien meer dan 130 gezinnen ten goede.

Geheel volgens het grondbeginsel „in harmonie met mens en natuur“ is de exploitatie van allnatura als bedrijf in zijn totaliteit klimaatneutraal en levert zodoende een extra bijdrage aan de milieubescherming.

allnatura engageert zich!

De leidende gedachte van allnatura was en is een duurzame harmonie tussen mens en natuur te creëren. Om deze reden stellen wij zeer hoge eisen aan de kwaliteit en de oorsprong van onze natuurproducten, want onze klanten gaan ons aan het hart.

Maar ons engagement gaat verder: Onze oprichters, Alexandra en Reinhard Olle engageren zich al 40 jaar voor dieren- en milieubescherming, maar ook voor kinderen en sociaal zwakkeren. Deze familietraditie wordt voortgezet door Felix Olle.


laden

Een moment geduld.....