0 0
Handgeweven vloerkleed "Romballo" in dicht geweven topkwaliteit in de kleur antraciet

Scheerwollen vloerkleed "Romballo"

vanaf 389,00 €

Veilige betalingsmethoden
incl. BTW, excl. verzendkosten

"Romballo" - betoverend zacht en dicht handgeweven vloerkleed in berberlook

Ons exclusieve scheerwollen vloerkleed "Romballo" blinkt uit met een unieke, bijzonder zware, dicht geweven kwaliteit. Het herinnert qua oppervlakte structuur aan een gezellig berbertapijt, maar heeft daarentegen een groot voordeel: "Romballo" kan worden omgedraaid, een berbertapijt niet. Om "Romballo" ook echt optimaal bij uw inrichting te laten passen, kunt u bij de kleuren kiezen uit fris natuurwit, subtiel grijs en edel antraciet.

Om de onregelmatige hoogte, heerlijke dichtheid en zachte wollen pool te verkrijgen, wordt zo geweven, dat dicht opeenliggende lusjes ontstaan die na het weven worden opengesneden. U zult telkens verleid worden om de schoenen uit te trekken, en de voeten te laten masseren door de dik gesponnen schapenscheerwol. Bij "Romballo" bestaat de kern van het vloerkleed ook uit schapenscheerwol; het vloerkleed is zodoende uiterst warmtedoorlatend en warmtevasthoudend.

Productbeschrijving

Materiaal en afwerking

 • 100 % schapenscheerwol in de omspinning en in de kern van de vezel ("hart")
 • Handgeweven vloerkleed van 90 % Nieuw-Zeelandse wol en 10 % Europese merinowol en wol van vrij rondlopende Franse schapen
 • kleurnuance ontstaat door een mix van natuurlijk gegroeide, ongeverfde wol
 • dik rondchenille garen
 • ongecoate rug, tapijt aan beide kanten te gebruiken
 • zeer dichte handgeweven, zware kwaliteit
 • kettingdraad van vlas

Uiterlijk

 • betoverend zacht, dicht handgeweven vloerkleed met onregelmatig hoge, donzige pool in berberstijl
 • bijzonder slijtvast en buitengewoon stabiel
 • in 3 gezellige kleuren verkrijgbaar: natuurlijk wit, grijs en antraciet

Tapijtkarakter

 • hemels zacht met open garenstructuur - een waar genot voor uw voeten
 • tapijtgaren door en door van schapenscheerwol - kern getwijnd en stevig gesponnen, bol omhuld
 • geschikt voor minder belopen plekken in slaap- en woonvertrekken - voor sterk belopen plekken adviseren we een tapijt in een zeer robuuste, gevolde kwaliteit

Uitvoering

Opmerkingen

Textielinfo

Kwaliteit

 • poolhoogte changerend tot ca. 14 mm
 • Totaalgewicht 4200 g/m²
 • Tapijtgaren meervoudig getwijnd, derhalve zeer slijtvast
 • warmtedoorlatend en warmtevasthoudend
 • schapenscheerwol is door het aanwezige wolvet lanoline van nature beschermd tegen vuil en motten

Overige informatie

 • geen standaard industrieel product, maar waardevol handwerk op een weefgetouw, geringe afwijkingen in kleur, dessin en afmeting (+/- 3%) zijn mogelijk
 • beide zijden te gebruiken - regelmatig omdraaien om eenzijdige slijtage te voorkomen
 • geschikt voor wielen van bureaustoelen
 • geschikt voor vloerverwarming
 • handwas 20-30 °C met hydraterend wolwasmiddel
Ecologie & kwaliteit
Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

De grondstoffen voor onze producten worden regelmatig onderzocht door een onafhankelijke keuringsinstantie en volgens de strengste richtlijnen getest op mogelijke schadelijke stoffen. Analyse schadelijke stoffen voor dit tapijt.
Geproduceerd in Duitsland

Duurzame productie in Duitsland

Deze hoogwaardige tapijten worden in de Chiemgau heel traditioneel handmatig op een weefgetouw geproduceerd. Dat helpt onnodig transport te vermijden en werkgelegenheid en opbrengst in Europa te behouden. Vakmanschap en duurzaamheid gaan hand in hand tijdens de productie. Meer informatie
Hoogwaardige scheerwol

Hoogwaardige scheerwol voor handgeweven tapijten

De gesponnen scheerwol komt uit Nieuw-Zeeland en Noorwegen. Elke productiestap wordt streng gecontroleerd - van diervriendelijke weidegang voor de schapen tot het vakkundig scheren en de productie.
Consequent ecologisch verwerking

Consequent ecologisch verwerking

Het scheringgaren voor dit allnatura tapijt is gemaakt van 100% vlas - natuurlijk gekleurd en ongebleekt. Dit heeft geen enkele invloed op de duurzaamheid van het tapijt en geeft je de zekerheid dat je een door en door natuurlijk product aanschafft.
Goed voor het woonklimaat

Goed voor het woonklimaat

Natuurvezels als scheerwol, katoen, sisal of linnen dragen bovendien bij tot een evenwichtig woonklimaat, want ze kunnen vocht uit de lucht absorberen en opnieuw afvoeren.
Meningen van klanten  4,3/5
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Romballo"
Vertaald van
We hebben het tapijt in naturel wit onder onze eettafel. In het begin waren we een beetje sceptisch over de kleur en mogelijke gevoeligheid voor vuil. Nu, na het een tijdje gebruikt te hebben, kan ik zeggen dat het tapijt super robuust en slijtvast is. We vinden het heerlijk om met blote voeten aan tafel te zitten omdat het nieuwe tapijt zo gezellig en zeer comfortabel is. Een echte aanrader en we zouden het zo weer kopen.
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Romballo"
Vertaald van
Eigenlijk een goed tapijt van hoge kwaliteit dat er goed uitziet en een plezier is om met blote voeten op te lopen. Echter, door gebrekkig DPD transport (meerdere kreuken), moet je wekenlang proberen de kreuken eruit te krijgen door het meerdere keren om te draaien. Volgens de serviceafdeling is een ander transport dan met DPD (voor mij altijd veruit het slechtste logistieke bedrijf in Duitsland geweest) niet mogelijk. Dus ondanks een goed product is het voor mij niet mogelijk om een goede beoordeling te geven. Ik kan dit goedkope transportbedrijf en dus ook het product niet aanbevelen; bij een prijs van €1.700 voor het tapijt vind ik het ook onbegrijpelijk waarom er geen rekening wordt gehouden met een levering die past bij de prijs. Wat jammer.
Anonym
ALLNA_COMMENT_AVATAR_ALLNATURA

Opmerking van de allnatura-klantenservice:

Bedankt dat u het tapijt en onze kwaliteit zo goed vindt. Het spijt ons zeer dat de klant niet tevreden is over het transport van het tapijt. Aangezien we altijd goede ervaringen hebben gehad met DPD, is dit waarschijnlijk een op zichzelf staand geval en we betreuren het ten zeerste dat de klant deze verder zeer goede service niet heeft ontvangen. In dergelijke gevallen staat ons serviceteam tot uw beschikking en helpt u graag verder.
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Romballo"
Vertaald van
Comfortabel als je op blote voeten loopt en aan beide zijden te gebruiken
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Romballo"
Vertaald van
geweldige kwaliteit, maar enigszins aangetast door de schapengeur - ik hoop dat die verdwijnt
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Romballo"
Vertaald van
Romballo is gezellig in de kinderkamer. Omdat de vloer van zeer glad laminaat is, hebben we ook een antislipmat nodig. Zelfs na 2 maanden liggen er nog steeds pluisjes. Misschien moeten de kinderen vaker stofzuigen ....!
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Romballo"
Vertaald van
Een prachtig tapijt van zeer hoge kwaliteit. Wij hebben het formaat 2 x 3 meter, waarvoor geen antislip ondertapijt nodig is vanwege het grote formaat. In tegenstelling tot veel andere beoordelingen, vinden we het tapijt helemaal niet pluizen! We zijn erg blij met de aankoop.
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Romballo"
Vertaald van
Huy
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Romballo"
Vertaald van
We gebruiken het tapijt als speel- en stoeiplek voor onze peuter. Het heeft al menige buil voorkomen. Als je vriendschap kunt sluiten met alle pluisjes die elke dag worden geproduceerd, heb je een heerlijk warm, zacht, natuurlijk tapijt om op te kruipen en te ontspannen. In ons geval was een van de zomen niet goed geknoopt. Bij levering lag een naad aan een kant een paar centimeter open. Geen reden voor een dure retourzending, maar dat zou voor deze prijs niet mogen gebeuren. Dus moesten we het zelf naaien.
Anonym

Algemene opmerking over de ratings

Aanvullende video's

Video's

Zo ontstaat uw allnatura tapijt - Made in Germany

Zo ontstaat door een combinatie van moderne techniek, klassiek handwerk en jarenlange ervaring uw nieuw tapijt.

Video bekijken