0 0

Reiniging van schapenwollen vloerkleden:

Tapijt woonkamerBij handgeweven of handgeknoopte vloerkleden van schapenscheerwol is een complete reiniging - mocht dat al nodig zijn - pas na jaren nodig. Het natuurlijke lanolinegehalte (vetgehalte) van schapenwol omringt de vezels als een beschermend laagje; zodoende kan het vuil niet zo makkelijk in de vezels dringen. Het vuil ligt er bovenop en kan makkelijk worden opgezogen.

Wij raden u aan, uw nieuwe tapijt direct 2 tot 3 maal grondig te stofzuigen om eventueel aanwezige losse vezels te verwijderen. Zo voorkomt u overmatige pluisvorming.

Let op: Indien u een robotstofzuiger gebruikt, dient u bij handgeweven vloerkleden voorzichtig te zijn; vooral als de vezels niet gevold zijn. De snel roterende borstels kunnen na verloop van tijd draden uit het weefsel trekken.

Onze handgeweven vloerkleden van schapenscheerwol kunnen voorzichtig op de hand worden gewassen. Wij adviseren u te wassen op lage temperaturen van 20-30 °C met een hydraterend wolwasmiddel.

De eigen geur van schapenscheerwol:

Tapijten van zuivere schapenscheerwol kunnen typisch naar wol ruiken. Als u deze geur als storend ervaart, adviseren wij u het tapijt een aantal dagen bij een lage luchtvochtigheid te luchten met gesloten ramen. Zorg er wel voor dat u 's ochtends en 's avonds kort en royaal ventileert, dus de ramen een paar minuten helemaal opent. Houd er rekening mee dat een te hoge luchtvochtigheid door de schapenscheerwol wordt opgenomen en het eigen geurtje nog sterker wordt.

Middelen tegen motten in wollen vloerkleden:

Ook als uw tapijt voor de woonkamer behoorlijk duur was, hoeft u niet bang te zijn voor motten. Het volstaat namelijk als u bv. eenmaal per week over een deel van het tapijt loopt om motten weg te houden. Zij tasten alleen producten aan waarop al langere tijd geen beweging heeft plaatsgevonden.
Wij verzekeren hiermee dat onze tapijten geen Permethrin of Eulan bevatten als middel tegen motten!

Reiniging van vloerbedekking:

Om lang plezier te hebben van uw vaste vloerbedekking, geven wij u onderstaande reinigings- en onderhoudstips.

Dagelijkse reiniging:
Vuildeeltjes die er los op liggen, verwijdert u met een krachtige stofzuiger, mensen met een allergie voor huisstof adviseren we een waterstofzuiger te gebruiken.

Vlekken verwijderen:
Behandel de vlek nog voor deze opdroogt met een goed absorberende, witte keukenrol, een zachte borstel en schoon water of tapijtshampoo (zonder enzymen).

Verse vlekken die nog bovenop het tapijt liggen of vuil dat er nog niet is ingetrokken, neemt u voorzichtig op met een lepel of mesje en wat huishoudpapier. Verwijder de vlek vervolgens met lauwwarm water of met een milde tapijtshampoo. Hardnekkige vlekken kunt u behandelen met een geschikte vlekoplosser, deze zijn verkrijgbaar in de speciaalzaak.

Reiniging van sisal vloerkleden:

Dagelijkse reiniging:
Voor de regelmatige normale reiniging raden we u een gangbare stofzuigerborstel aan, zodat het vuil niet in de vezels wordt getrapt. Behandel vuil en vlekken zo snel mogelijk.

Vlekken verwijderen:
Grove verontreinigingen kunnen vaak heel makkelijk uit de structuur van het oppervlak van een sisal tapijt worden verwijderd door er met een kurk of een kurkblok met wat druk op te wrijven.

Bij het verwijderen behandelt u de vlek niet rechtstreeks, maar legt u een goed absorberende doek tussen de vlek en het reinigingsmiddel (voor natuurvezel tapijten verkrijgbaar in de speciaalzaak), zodat het opgeloste vuil direct door de doek wordt opgenomen.

Mocht uw sisal vloerkleed wat te veel vocht over zich heen hebben gekregen, dan kunt u dit met een goed absorberende doek of een haardroger verhelpen.

Watervlekken kunt u ook handig met ontvochtigingsgranulaat verwijderen. Leg een goed absorberende doek op de verse watervlek en verdeel het granulaat (verkrijgbaar bij de kampeerartikelen) op de doek.
Na ca. 2 uur (niet langer) verwijdert u de doek en het granulaat. Het grootste deel van het vocht wordt zo geabsorbeerd.
laden

Een moment geduld.....