0 0

Onze eettafels in solid pine creëren een heel huiselijke, natuurlijke sfeer met hun mooie nerf en natuurlijke uitstraling. lees meer ...

Eettafels grenen: 3 Producten

Tafel in massief, geloogd/geolied grenen met optioneel uitschuifblad
In massief grenen met wit geglazuurd oppervlak
Optioneel verkrijgbaar verlengblad
Opvallende tafelpoten die op gedetailleerde wijze in het tafelblad zijn geïntegreerd

Tafel "Mascella"

(21)
 • Vervaardigd uit massief dennenhout, oppervlak naar keuze geloogd/geolied of witgeglazuurd
 • Tafelpoot 100x100 mm - tafelblad 40 mm, dwars frame
 • Tafelblad met doorlopende latten
 • in de maten 90x140 cm, 90x160 cm en 90x180 cm
 • Tafeluitbreiding mogelijk met extra aanneembare bladen
 • De meubels worden gedemonteerd geleverd

Meer informatie

Moderne eettafel van hoogwaardig grenenhout
Massief grenen eettafel met wit oppervlak
Tafel verkrijgbaar in verschillende maten
Modern ontwerp met strakke lijnen en uitstekend tafelblad

Tafel "Tusa"

(1)
 • Gemaakt van massief pinehout, oppervlak geloogd/geolied of witgewassen
 • Tafelpoot 70x70 mm - tafelblad 24 mm, staggered frame
 • Tafelblad met doorlopende latten en afgeschuinde tafelrand
 • Beschikbaar in de maten 80x80 cm, 90x160 cm, 90x180 cm en 90x200 cm - niet verlengbaar
 • Meubilair wordt gedemonteerd geleverd

Meer informatie

Aan tafel uitnodigen - Molina met wit blad en bruin tafelblad
Molina tafel in romantische landhuisstijl
Met praktische lade - perfect voor uw tafelonderzetters

Tafel "Molina"

 • Vervaardigd uit massief dennenhout, oppervlak wit gewaxt of antraciet gewaxt met eiken geglazuurde accenten
 • Tafelpoot 80x80 mm - tafelblad 28 mm, tafelblad met overstek
 • Taps toelopende tafelpoten en praktische lade
 • verkrijgbaar in de maat 90x180 cm
 • De meubels worden gedemonteerd geleverd

Meer informatie

Wat kenmerkt massief grenen eettafels?

Pijnhout is een populaire houtsoort voor een eetkamertafel, ook al is grenen een zachte massieve houtsoort en reageert het oppervlak sneller op schokken met deuken dan hardhout. Massief grenen heeft vele voordelen en een enkel deukje doet geen afbreuk aan het totaalbeeld van een eettafel of ander massief houten meubilair.

De levendige structuur met zijn knoesten in het hout ziet er zeer interessant uit, vooral op grote oppervlakken zoals tafelbladen. Grenen heeft van nature een honinggouden tint die warmte en comfort uitstraalt. Landelijke eettafels zijn vaak gemaakt van grenenhout. Scandinavische meubels zijn ook traditioneel gemaakt van grenenhout.

Eettafels van massief grenen zijn bovendien aanzienlijk goedkoper in vergelijking met hardhout. Dus grenen is zeker geschikt voor massief houten tafels.

U bent op zoek naar een keukentafel?

Pijnhout is bijzonder geschikt voor keukentafels die in het dagelijks leven de eetkamertafel moeten vervangen. Grenen eettafels in landelijke stijl hebben vaak laden in verschillende maten. In zo'n lade zijn bijvoorbeeld uw bestek en servetten binnen handbereik opgeborgen. Uw nieuwe landelijke keukentafel zal vaak ook dienst doen als werkblad en zal vaak moeten worden afgeveegd. Hou dit in gedachten bij de keuze van het oppervlak. Bij allnatura kunt u geschikte tafels krijgen in vele maten en ook uitschuifbaar. Je hebt ook een keuze als het gaat om de breedte.

Oppervlakken voor grenen eettafels

 • Geglazuurd / geolied
  Met dit oppervlak blijft de natuurlijke, warme kleur van het grenenhout behouden. Eerst wordt het hout gebeitst om de natuurlijke tint te behouden, daarna wordt het oppervlak zorgvuldig geolied. Tegenwoordig wordt het hout niet meer gebeitst, maar gebeitst en vervolgens geolied. De traditionele kleuraanduiding is echter behouden gebleven.
 • witgewassen
  Dit oppervlak is ook typisch voor meubelen van grenenhout en is bijzonder populair in de landhuisstijl. De houtstructuur blijft zichtbaar en het hout krijgt een aangenaam natuurlijk gevoel. We komen vaak in kleur gewaxte meubels tegen in het landhuis.
 • Witte of gekleurde glazuren
  Milieuvriendelijke glazuren op waterbasis in wit of gekleurd laten de houtstructuur doorschijnen. Hierdoor blijft ook het karakter van de den behouden. Voor witte of gekleurde eettafels, die vaak worden afgeveegd, valt er veel te zeggen voor de gemakkelijk te onderhouden, geglazuurde versie.

Welke maat is goed voor mijn eetkamertafel?

De eetkamer, en meer bepaald de eettafel, is vaak het middelpunt van het huis. Kies daarom niet voor een te kleine eetkamertafel als uw eetkamer of woonkamer dat toelaat.

In de eerste plaats moet u zich voor uw nieuwe tafel afvragen hoe groot uw "ronde tafel" gewoonlijk is. Aan de hand van dit cijfer kunt u dan de benodigde ruimte aan de eettafel of keukentafel berekenen. Om comfortabel aan de eettafel te kunnen zitten, moet u rekenen op 70 cm ruimte per persoon. 60 cm per persoon is nog steeds comfortabel. U moet rekenen op ten minste 50 cm voor één persoon om aan de eettafel te zitten. Dit nogal krappe zitgevoel aan de eetkamertafel zou echter een uitzondering moeten zijn.

Onze tip:
Bereken 70 cm per persoon voor uw gezin en reken de uiteinden van de eettafel of keukentafel van massief grenenhout niet mee. Voor een gezin van 4 geeft dit een eetkamertafellengte van 140 cm, dus een eettafelmaat van 160 cm. Dit geeft je genoeg ruimte om te manoeuvreren als er gasten arriveren. Want als u samen aan uw grenen eettafel gaat zitten, passen er 3 personen aan elk van de lange zijden en 1-2 gasten aan elk van de korte zijden. Dus als u dicht bij elkaar zit, passen er 10 mensen aan uw eetkamertafel.
Als u uw eettafel dicht bij elkaar wilt zetten, moeten uw stoelen niet te breed zijn. Fauteuils zijn hier niet geschikt voor. Als u stoelen met armleuningen hebt, moet u die naar de voorkant van de tafel verplaatsen als u dichter bij elkaar wilt zitten. Praktisch zijn hier bankjes, waarop u zich goed samen aan tafel kunt bewegen.

Kiest u vervolgens uw eettafel uitschuifbaar of optioneel met uittrekbladen van massief grenen, dan bent u nog flexibeler en is uw eettafel goed uitgerust voor uw gasten.

Wij bieden eettafels in vele maten - d.w.z. lengtes en breedtes - ook in landhuisstijl. Sommige grenen tafels zijn al verkrijgbaar in lengtes van 120 cm - praktisch voor een keukentafel. Klassiek gezien moet een tafel echter al 160 cm lang zijn. Woont u echter in een kleine flat of zoekt u naast de "grote" tafel nog een keukentafel, dan zijn 120 cm lengte en 80 cm breedte ook voldoende voor een gezin van 4.

Veel gestelde vragen (FAQ) over onze massief houten meubelen

laden

Een moment geduld.....