0 0

Hoeveel mensen moeten er aan mijn nieuwe tafel kunnen zitten?

Dit is - naast de grootte van de eetkamer - de cruciale vraag die u moet beantwoorden voordat u een nieuwe eettafel koopt.

Wij hebben voor u bepaald hoeveel ruimte een gemiddeld gebouwd persoon nodig heeft om comfortabel te eten en hoeveel mensen er aan de verschillende tafelvormen passen. U vindt informatie over het aantal mensen dat u krap, met voldoende ruimte en met royale ruimte aan tafel kunt herbergen voor elk van de volgende tabelafbeeldingen.

Plaats vereist voor één persoon

  • Om tenminste geconfronteerd te kunnen zitten, heeft een persoon ongeveer 50 cm ruimte nodig.
  • Om voldoende comfortabel te kunnen zitten, heeft één persoon ca. 60 cm ruimte nodig.
  • Om met royaal comfort te kunnen zitten, heeft één persoon ca. 70 cm ruimte nodig.

Rechthoekige tabellen

Op de volgende grafieken kunt u gemakkelijk zien hoeveel mensen er krap of juist heel comfortabel aan een rechthoekige tafel kunnen zitten.

Bij veel rechthoekige tafels hebt u de mogelijkheid de tafel uit te breiden met een verlengblad. Als u uw tafel bijvoorbeeld met 2 bladen met 100 cm verlengt, kunt u comfortabel 2 personen meer en krap 4 personen meer laten plaatsnemen.

Volle zitplaatsen

Hier zitten de uiteinden ook. U kent het gevoel van een smalle zitplaats misschien van straatfestivals. Als 8 mensen aan een gedekte biertafel zitten, hebben ze ongeveer 50 cm ruimte, net als in onze voorbeelden.

Dit type zitplaats is geschikt voor gezellige etentjes waarbij alle gasten zoveel mogelijk aan één tafel moeten zitten.

Smalle zitplaatsen aan vierkante tafels

Comfortabele zitplaatsen

Hier wordt de royale versie getoond. In de kopgevels zijn zitplaatsen weggelaten.
Als u mensen wilt uitnodigen voor een feestelijk meergangenmenu met uitgebreide couverts (meerdere glazen en bestek per persoon), moet u bij voorkeur niet meer mensen aan uw tafel zetten dan hier is aangegeven.

Comfortabele zitplaatsen aan vierkante tafels

Ronde en ovale tafels

De volgende grafieken laten zien hoeveel mensen er krap of juist heel comfortabel aan een ronde tafel kunnen zitten.

Bij veel ronde tafels hebt u de mogelijkheid om de tafel uit te breiden met inlegbladen. Als u uw tafel bijvoorbeeld met 2 bladen met 100 cm verlengt, kunt u comfortabel 2 personen meer en krap 4 personen meer plaats bieden.

Volle zitplaatsen

Een ronde tafel met een diameter van 90 cm biedt plaats aan maximaal 6 personen. Dit soort zitplaatsen is echter nauwelijks geschikt voor een gezellige maaltijd, omdat er nauwelijks voldoende ruimte is voor de afzonderlijke couverts. Met een tafel diameter van 150 cm, kunt u plaats bieden aan maximaal 10 personen.

Smalle zitplaatsen van ronde tafels

Comfortabele zitplaatsen

Op deze pagina wordt de royale versie getoond. Op het eerste gezicht lijken de tafels erg los te staan, maar bedenk wel dat de breedte van de tafel die beschikbaar is voor de afzonderlijke couverts snel afneemt naar het midden van de tafel als de tafel rond is.

Comfortabele zitplaatsen aan ronde tafels

laden

Een moment geduld.....