0 0

Naar een nieuwe stad verhuizen, een nieuwe baan aannemen; een nieuwe start is weliswaar spannend, maar ook een beetje onwennig en het duurt een tijdje voor iemand zijn draai gevonden heeft. Precies zo, heeft ons lichaam tijd nodig om zich aan nieuwe slaapgewoonten aan te passen. Als we een matras of een dekbed kopen, reageert het lichaam niet direct op de nieuwe situatie. Het heeft tijd nodig om aan iets nieuws te wennen en vooral om te bepalen of het ermee overweg kan. Daarom zou u onze 30 dagen testtijd uitgebreid benutten moeten. Hoe u dat juist doet, ontdekt u hier in een paar stappen.

Zo test u uw nieuwe matras:

 • Allereerst moet u de matras uitpakken. Het is belangrijk dat u de folie verwijdert, want alleen zonder verpakking wordt het juiste liggevoel overgebracht.
 • Sommige mensen stoort de volledig onschuldige geur van de matras direct na het uitpakken. In dat geval: matrastijk verwijderen en luchten. (Zie ook: "vragen over natuurlatex matrassen - Ruikt latex niet behoorlijk sterk?")
 • Maak de matras in elk geval op met een hoeslaken om het product te beschermen en een schadevergoeding voor de waardevermindering (bij ruilen of retourneren) te voorkomen. Eventueel een molton overtrek gebruiken.
 • Leg de matras nu in het ledikant en let op de juiste instelling van de lattenbodem.
 • Dan slaapt u ca. 12 dagen op de nieuwe matras.
  Het lichaam heeft deze lange gewenningsfase nodig, omdat de spieren zich eerst op de eigenschappen van de nieuwe matras moeten instellen. Deze omschakeling geschiedt pas na een aantal nachten, als het lichaam er "zeker van is" dat het nieuwe liggevoel blijvend is. Pas dan kan het lichaam ontspannen.

Zo test u een nieuw dekbed:

 • Om te beginnen pakt u het dekbed uit, want in de folie kan geen realistisch slaapgevoel worden gecreëerd.
 • Wees niet bang; het beginvolume van het dekbed ontstaat, omdat er eerst veel lucht in het dekbed aanwezig is die na verloop van tijd ontsnapt.
 • Nu gaat u ca. 12 nachten met het nieuwe dekbed slapen.
  Want alleen aan het dekbed voelen, is niet voldoende om een beslissing te nemen. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat niet alle nachten hetzelfde zijn en daarom de gevoelsmatige warmtebehoefte van nacht tot nacht anders kan zijn.

Hebt u nog vragen of problemen? Dan helpen onze ervaren slaapexperts u graag. Het allnatura-team wenst u veel ontspannen nachten en voldoende tijd voor een individuele beslissing.

laden

Een moment geduld.....