0 0

Het 5-zone lichaamsondersteuningssysteem

Een matras moet oppervlakte-elastisch zijn, zodat het gewicht niet alleen op de schouders en heupen ligt, maar gelijkmatig wordt verdeeld.

Latex halffabricaat De latexkern wordt verdeeld in 5 zones, door sterke verticale perforaties (gaten/stiften) krijgt het nek-, schouder- en bekken/lendenwervelgebied de passende ondersteuning.

Deze multi-zone techniek zorgt voor een uitstekende ligpositie en optimale drukontlasting, omdat de zware delen van het lichaam goed inzinken en de lichte delen van het lichaam direct contact hebben met de matras.

Drukpunten worden vermeden en de wervelkolom, die daardoor rechtgetrokken wordt, kan zich volledig ontspannen en regenereren. Door de hoge puntelasticiteit is het aanpassingsvermogen optimaal en voelt u zich 's morgens uitgerust en fris.

De verschillende zones van matrassen Ligzones
De verschillende zones in de matras zorgen voor een beter slaapcomfort. Hier ziet u de voordelen en verschillen.
De matras wordt in zijn functie ondersteund door een lattenbodem, die u door de verlaagde schouderzone en de middenzone versteviging individueel kunt instellen.
Wij bevelen u hierbij onze lattenbodems "Kork-Ergoflex", "Relaxflex", "Optima-Flex", "Ergomat-Natur" en alle "elektrische lattenbodems" aan.

Het 5-zone systeem in detail:

Zone 1:
De hoofd- en nekzone

Breedte: 25 cm - hardheidsgraad: medium (middelhard)
Deze middelharde hoofd- en halszone zorgt voor drukontlasting van de hals- en nekwervelspieren. Spanningen in de halswervels worden zo tegengegaan.
Zone 2:
De schouderzone

Breedte: 27 cm - hardheidsgraad: soft (zacht)
Deze zachtere schouderzone zorgt ervoor dat de schouder meer inzinkt. Dit zorgt voor een optimale regeneratie van de wervelkolom in de zijligging en bevordert de bloedcirculatie.
Zone 3:
De bekkenzone

Breedte: 96 cm - hardheidsgraad: medium (middelhard)
De lendenwervels en tussenwervelschijven worden ontlast met deze ondersteunende verstevigde zone. De wervelkolom is orthopedisch juist gepositioneerd en u zakt in de zijligging niet weg.
Zone 4:
Dijbeenzone

Breedte: 27 cm - hardheidsgraad: soft (zacht)
Deze zone komt overeen met zone 2, aangezien een gelijkmatige zonestructuur moet worden gewaarborgd door de matras te draaien en om te keren. Bovendien worden de aders in het onderbeengebied ontlast.
Zone 5:
Voetzone

Breedte: 25 cm - hardheidsgraad: medium (middelhard)
Deze zone komt overeen met zone 1, aangezien een gelijkmatige zonestructuur moet worden gewaarborgd door de matras te draaien en om te keren.

Om een optimale, anatomisch correcte ligging van het lichaam te bereiken met gelijktijdige ontlasting van de wervelkolom, gebruiken we bij allnatura natuurlatexkernen met meerdere zones en bereiken zo zeer goede resultaten voor de klant:


Met deze varianten is men in de gelegenheid om de slaapondergrond, oftewel de juiste matras, helemaal volgens de individuele eisen uit te kiezen.

Al onze varianten van de natuurlatex matrassen hebben een natuurrubbergehalte van 100 %. Alle overtrekken, zoals die van scheerwol, katoen of paardenhaar, zijn volledig natuurzuiver.
De matrastijken worden gemaakt van 100 % katoen uit biologische teelt.laden

Een moment geduld.....