0 0

Katten:

Kat Het allergeen van de katten komt voornamelijk vrij via het traanvocht en speeksel en verspreidt zich zo in het fijnstof van het huis. Hierdoor ontstaan allergische reacties. Zelfs nadat de kat is verwijderd, blijft het kattenallergeen nog maandenlang in de lucht hangen vanwege de buitengewoon goede zweefeigenschappen van dit fijnstof. Het kattenallergeen wordt ook getransporteerd naar kamers waar nog nooit eerder een dier is geweest. In dit geval wordt het allergeen via de kleding van de kattenbezitter in andere kamers overgedragen en kan het worden gedetecteerd in het stof van de kamer.

Honden:

Hond Hondenallergieën zijn rasgebonden en kunnen worden beperkt tot één of enkele hondenrassen. Vergeleken met kattenhaar hebben de allergenen van hondenhaar een lager gevoeligheidsniveau. Het allergeen blijft ook niet in de lucht van de kamer hangen.

Konijnen:

Konijnen Konijnallergieën komen steeds vaker voor. Konijnenhaar kan een astma-aanval veroorzaken bij mensen met allergische astma. Bij konijnen is urine het sterkste allergeen. Het schoonmaken van de kooi, maar ook winterondergoed van angorawol kan een allergie veroorzaken bij mensen die er gevoelig aan zijn.

Cavia's:

Cavia's Cavia-allergieën zijn niet ongewoon omdat de dieren vaak in heel nauw contact komen met kinderen. De allergenen van de cavia's zijn bovendien erg sterk.

Muizen:

Muizen De allergenen van muizen kunnen bijdragen aan astma bij kinderen omdat ze in bijna elke tuin en vaker in huizen te vinden zijn. Studies hebben aangetoond dat een allergie voor muizen vergelijkbaar is met de gevolgen van andere allergieën.

Ratten:

Rat Een allergie voor ratten kan vaak ernstige gevolgen hebben omdat ratten ziekten kunnen overdragen. In het geval van symptomen is het daarom raadzaam om het dier te laten onderzoeken en eventueel een andere thuis te zoeken voor het dier.

Paarden:

Paard De haar- en huidschilfers van paarden bevatten allergenen die een allergie kunnen uitlokken bij mensen die er gevoelig voor zijn. Deze allergenen zijn te vinden in huisstof, gestoffeerde meubelen en de kleding van ruiters. Ook mensen die niet rijden kunnen allergische reacties vertonen op paarden. Paardenallergenen worden immers via de lucht verspreid. Afhankelijk van het paardenras kunnen reacties met verschillende intensiteit optreden. Het is ook belangrijk om niet te vergeten dat matrassen en gestoffeerde meubelen ook paardenallergenen kunnen bevatten. Een matras met paardenhaar, bijvoorbeeld.

Geiten:

Geit Allergieën voor geiten zijn eigenlijk zeldzaam, maar niet zonder gevaar omdat de zachte pluizige haren van de kasjmiergeit allergische reacties kunnen veroorzaken wanneer ze de luchtwegen binnendringen bij mensen die er gevoelig voor zijn. Een allergie voor geitenmelk komt ook voor.

Kamelen:

Kameel Allergieën voor kameelhaar komen steeds vaker voor omdat het haar een ideale vulstof is voor erg zachte en verwarmende dekbedden. Echter, als er geselecteerd kameelhaar wordt gebruikt, dat zorgvuldig is gereinigd en gewassen op ca. 70 °C voorafgaand aan de verwerking, zullen er minder allergenen achterblijven.

Lama's:

Lama Een allergie voor lama's komt steeds vaker voor omdat lama's meer en meer als lastdier en huisdier worden gehouden in bergachtige gebieden in Europa. Een allergie kan ook worden veroorzaakt door het gebruik van dekens en textielmateriaal, dat gemaakt zijn van de wol van lama's.

Schapen:

Schaap Een allergie voor schapenwol wordt zelden veroorzaakt door direct contact met de dieren zelf. Het is bijna altijd de wol zelf die allergische reacties veroorzaakt. Dit soort wol wordt verwerkt in bedden, dekens en bepaald textielmateriaal. Allergieën voor schapenwol worden minder vaak gediagnosticeerd, hoewel deze toch vaak voorkomen. De allergenen van schapenwol veroorzaken geen agressief allergeen effect.

Grasparkieten:

Grasparkiet Bij een grasparkietenallergie zijn het meestal de veren en de uitwerpselen die de allergie veroorzaken. Symptomen van een grasparkietenallergie zijn meestal aanvallen van ademnood, die zich voordoen na contact met de grasparkiet of direct na het schoonmaken van de kooi.

Kanaries:

Kanarie Bij een kanarie-allergie zijn het meestal de veren en de uitwerpselen die de allergie veroorzaken. Symptomen zijn meestal aanvallen van ademnood, die zich voordoen na contact met de kanarie of direct na het schoonmaken van de kooi.

Papagaaien:

Papagaai Bij een papagaaienallergie zijn het meestal de veren en de uitwerpselen die de allergie veroorzaken. Symptomen van een vogelallergie zijn meestal aanvallen van ademnood, die zich voordoen na contact met de papagaai of direct na het schoonmaken van de kooi. Allergische reacties kunnen vaker voorkomen als u intensief contact hebt met het dier. Daarnaast moet men er rekening mee houden dat papegaaien erg oud kunnen worden.

Dit artikel is enkel ter algemene informatie en mag in geen geval de basis zijn voor een zelfdiagnose of zelfbehandeling. Deze informatie kan een bezoek aan de dokter uiteraard niet vervangen.

Hier gaat u direct naar ons assortiment

Dekbedden voor mensen met een allergie

Wasbare dekbedden met een tijk van hoogwaardige, bio-kwaliteit, getest op schadelijke stoffen - vullingen van katoen (biologische teelt), hennep of dons.

Onderdekbedden voor mensen met een allergie

Een heerlijk warm en veilig gevoel uit de schoot van Moeder Natuur - een behaaglijke, temperatuurregulerende slaapbeleving in hoogwaardige bio-kwaliteit, getest op schadelijke stoffen. Wasbaar op 60 °C.

Kussens voor mensen met een allergie

Ontspannen slapen en uitgerust wakker worden met natuurhaar kussens, katoenen kussens en nekrollen van allnatura - met afneembare tijken, wasbaar op 60 °C.

laden

Een moment geduld.....