0 0

Natuurlatex kindermatras "Hevea"

Kindermatras Hevea met natuurlatex kern
Kindermatras "Hevea" met katoen-tijk - hier met natuurlatex kern - is ideaal voor kinderen met een allergie

Kies de gewenste uitvoering:

vanaf 209,00 €
Alle prijzen incl. BTW, excl. verzendkosten

Kindermatras "Hevea"

Bent u op zoek naar een babymatras voor het ledikant die orthopedisch correct het lichaam stevig ondersteunt, maar toch soepel is? Dan is onze kindermatras "Hevea" de juiste keuze! De matras is voorzien van een stevig, elastisch ligoppervlak van echt natuurlatex uit 100 % natuurrubber in de hardheidsgraad "firm". De matras vangt het kleine lichaam zachtjes en puntelastisch op, maar laat het niet te diep inzinken. Deze fraaie babymatras is de beste keuze voor ouders die een matras van zuiver natuurlatex voor hun baby willen. De kindermatras "Hevea" is ook verkrijgbaar met een verstevigende kokoslaag die aan beide kanten met natuurlatex gewatteerd is. Deze variant is erg stabiel en dus ideaal voor kleuters die graag in hun bedje gaan staan.

Uw kind is allergisch voor huisstofmijt? Ook dan is onze kindermatras "Hevea" de juiste keuze. De stiftnatuurlatex kern van de matras is optimaal verlucht. De buitentijk is niet gestikt, zodat een perfecte luchtcirculatie gegarandeerd is. Zo blijft de matras altijd mooi droog en trekt het dus geen huisstofmijt aan. De tijk van katoenen badstof is voorzien, waardoor u hem gemakkelijk regelmatig kunt onderhouden. U kunt hem wassen op 60 °C en is in een mum van tijd weer droog. Intussen beschermt een reservetijk de matras.

Veel ouders willen hun kind graag een plezier doen door een lekker zacht nestje te maken. Maar opgelet, dat is orthopedisch gezien helaas helemaal verkeerd. Kindermatrassen moeten hard en elastisch zijn. Bij kinderen tot 8. jaar is de nog doorbloede wervelkolom namelijk nog redelijk recht, de S-vorm wordt later pas ontwikkeld. Het hoofd van het kind is voornamelijk de eerste jaren bijna net zo breed als de schouders. Daarom mogen de schouders niet in de matras zinken als ze op hun zij liggen. Bovendien kunnen de spieren de groei van de botten van het kind op deze jonge leeftijd nog niet volgen. Daardoor is de groeiende wervelkolom nog niet volledig beschermd. Een te zachte matras kan dus permanente schade aanrichten. Kindermatras "Hevea" is hier de ideale oplossing: stevige en elastische ondersteuning met zacht, soepel oppervlak.

Overzicht

Materiaal en afwerking

 • matraskern naar keuze stiftnatuurlatex uit 100 % natuurrubber of stiftlatex uit 100 % natuurrubber met verstevigende laag van gelatexeerde kokosvezels met 100 % natuurrubber
 • ondertijk van een mix van katoen, fijn jersey en tricot uit biologische teelt
 • afneembare Medicott-tijk met ritssluiting, elastische badstof van 100 % katoen uit biologische teelt

Kwaliteit

 • stevige, puntelastische ligeigenschappen met soepel oppervlak
 • 100 % natuurrubber voor een aangenaam slaapklimaat - zorgt voor een optimale ventilatie en is sterker dan gebruikelijk synthetisch latex
 • de natuurlijk holle kokosvezels zijn ademend, temperatuurregulerend, warmtehoudend, elastisch en onbreekbaar
 • Medicott-behandeling - bijzondere extractiemethode die het katoen reinigt en overige substanties van de vezels verwijdert, waarin voornamelijk schimmels en huisstofmijt zich vestigen. Er worden geen bacteriedodende en schimmelwerende middelen gebruikt. De weerstand van Medicott tegen schimmels en huisstofmijt wordt bevestigd door erkende nationale en internationale onderzoeksinstituten, zoals het „ECO-Umweltinstitut” in Keulen.
 • in juni 2017 werd onze natuurlatex kindermatras "Hevea" als "goed" beoordeeld door Öko-Test (natuurlatex kindermatras "Hevea" van biokatoen, 70x140 cm, verschenen in Duits magazine ÖKO-TEST 06/2017 - gevolgen - testresultaat GOED - het bijbehorende keurmerk mogen we u helaas niet meer laten zien.)

Extra aanbevelingen

 • we maken ook wieg- en kindermatrassen in tussenmaten tot de maximale afmetingen 70x140 cm
 • bekijk onze gedetailleerde aanwijzingen voor de prijsberekening bij "Hevea op maat gemaakt"
 • gelieve er begrip voor te hebben dat we bij de kindermatrassen geen individueel aanbod hebben
 • doorgaans niet leverbaar:
  • ovale speciale afmetingen, afgeronde hoeken of producties volgens sjabloon
Technische info

Maten en gewichten

 • matrashoogte:
  zonder verstevigende laag 5 cm
  met verstevigende laag van kokos 6 cm (hoogte natuurlatex lagen elk 2,5 cm, hoogte kokoslaag 1 cm)
 • technische info natuurlatex: H5 - soortelijk gewicht ca. 87 kg/m³
 • gewicht matraskern:
  zonder verstevigende laag 5,2 kg/m² (bij een matras met afmetingen 70x140 cm komt dit neer op een gewicht van ca. 5 kg)
  met verstevigende laag van kokos 5,7 kg/m² (bij een matras met afmetingen 70x140 cm komt dit neer op een gewicht van ca. 5,5 kg)

Onderhoudstips

 • wassen op 60 graden op een fijnwasprogrammaniet in de droger drogen
 • wasbaar op 60 °C in fijnwasprogramma - trek de tijk zorgvuldig in vorm als deze nog vochtig is om de inkrimping tijdens het wassen te compenseren
 • de tijk moet 2 à 3 keer per jaar gewassen worden om de Medicott-eigenschappen van het weefsel te behouden

Overige informatie

 • het is normaal als de matras aan het hoofd vervormt, dit is geen kwaliteitsgebrek
 • de matras moet minstens ca. 15-20 cm langer dan de lichaamsgrootte van het kind zijn, zodat er voldoende bewegingsvrijheid gegarandeerd wordt:
  • matras met afmetingen 60x120 cm geschikt voor kinderen van maximaal 100-105 cm groot
  • matras met afmetingen 70x140 cm geschikt voor kinderen van maximaal 120-125 cm groot
  leeftijd en lichaamsgewicht spelen hierbij geen rol
 • belangrijke veiligheidsinstructies voor onze kindermatrassen
Ecologische info
Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

De grondstoffen voor onze matrassen worden regelmatig gecontroleerd op mogelijke schadelijke stoffen door een onafhankelijke keuringsinstantie volgens de strengste richtlijnen. Analyse schadelijke stoffen voor dit product.
Made in Germany

Made in Germany

Deze producten worden in een Duitse fabriek gemaakt en dragen bij om het werk en de opbrengst in Duitsland te houden. Onnodig transport uit het buitenland wordt zo vermeden. Meer informatie
PeTA - Approved Vegan

PeTA - Approved Vegan ®

Met de in de productbeschrijving als vegan aangeduide tijkvarianten bevat deze matras geen bestanddelen van dierlijke oorsprong. De matras voldoet aan de strenge richtlijnen van PeTA-Approved Vegan en is geschikt voor een vegane leefstijl.
FSC-gecertificeerd

Forest Stewardship Council

Het latex voor dit product is afkomstig van duurzaam bosbeheer en voldoet aan de criteria van de FSC® Forest Stewardship Council (100 % latex). FSC License Code: FSC-N002895.
Meningen van klanten  4,6/5
Helaas is de tekst nog niet in uw taal beschikbaar. Het aantal sterren en de eindbeoordelingen zijn afgeleid van alle beoordelingen voor dit product van klanten afkomstig uit verschillende landen. Om de beoordelingen in andere talen te zien, klikt u gewoon rechtsboven op de taalselectie.
Aanvullende video's

Video's

Draaien en keren van matrassen

Slaapadviseur Markus Kamps geeft u belangrijke tips zien over hoe u uw matras gemakkelijk kunt draaien en keren.

Video bekijken

Info over kindermatrassen en -bedden

De juiste matras is erg belangrijk voor kinderen en jongeren. Slaapadviseur Markus Kamps vertelt u waar u op moet letten.

Video bekijken

Voordelen van natuurlatex

In deze video leert u meer over de voordelen van natuurlatex matrassen.

Video bekijken

Eigenschappen van natuurlatex

Natuurlatex biedt optimale eigenschappen voor een perfect slaapklimaat. In deze video leert u meer over de eigenschappen van natuurlatex matrassen.

Video bekijken

Verkrijgen van natuurlatex

We laten u kort en bondig zien hoe natuurlatex voor onze matrassen wordt verkregen.

Video bekijken

Productie van latexkern

Hoe wordt een latex matraskern gemaakt? Deze vraag beantwoorden we in deze video.

Video bekijken

Ecologische en sociale productie

Onze leverancier voor natuurlatex kernen produceert 100 % ecologisch en sociaal.

Video bekijken