0 0
Kindermatras Coco
Kindermatras Coco Ondertijk

Ondertijk

Bij varianten met afneembare tijk is de kokoskern incl. wattering extra beschermd met een tijk van katoen, fijn jersey en tricot uit biologische teelt

Kindermatras Coco Tijk

Tijk

Dril, niet gestikt, van 100 % katoen uit biologische teelt, ongebleekt en ongeverfd, naar keuze niet afneembaar of afneembaar met 2-zijdige ritssluiting. Afneembare tijkvarianten wasbaar op 95 °C.

Kindermatras Coco Kokoskern

Kokoskern

De matraskern bestaat uit gelatexeerde kokosvezels. De latexering geeft het kokos extra elasticiteit.
Kokos uit Sri Lanka, Thailand, Maleisië en Vietnam, latexering met 100 % natuurrubber geschiedt in België.

Kindermatras Coco Wattering

Wattering

Soepele wattering, naar keuze van katoen uit biologische teelt (500 g/m²) of scheerwol (500 g/m², in de winter verwarmend, in de zomer temperatuurregulerend)

Kindermatras "Coco" met wattering van scheerwol - puur natuur in het kinderbed

Kindermatras "Coco" van kokosvezels

vanaf 139,00 €

Veilige betalingsmethoden
incl. BTW, excl. verzendkosten

Gezond en natuurlijk slapen

Pasgeborene, baby, peuter of kleuter, het maakt niet uit! Op onze kindermatras "Coco" voor ledikanten en juniorbedden ligt uw lieve schat heerlijk. Met een kern van gelatexeerde kokosvezels is de matras hard maar tegelijkertijd toch elastisch genoeg om het kleine lichaam optimaal en orthopedisch verantwoord te ondersteunen. Bovendien staat uw kind ook op de rand van de matras veilig, dus een verstevigde rand is bij "Coco" niet nodig. Een comfortabele wattering van katoen uit biologische teelt of scheerwol zorgt voor een heerlijk slaapklimaat. Wij bieden de kindermatras "Coco" in 2 tijkvarianten aan. Kies zelf of u een vaste tijk wilt of u de tijk liever kunt afnemen en wassen.

Wist u al dat matrassen voor baby's en kleine kinderen niet te zacht mogen zijn? Anders kunnen er later problemen met de lichaamshouding en rugklachten optreden. Veel ouders willen hun kind graag een plezier doen en leggen hem dan in een erg zacht nestje. Orthopedisch gezien is dit helaas helemaal verkeerd. Kindermatrassen moeten hard en elastisch zijn, net zoals onze kindermatras "Coco". Bij kinderen tot 8. jaar is de nog doorbloede wervelkolom namelijk nog redelijk recht. De S-vorm wordt later pas ontwikkeld. Het hoofd van het kind is voornamelijk de eerste jaren bijna net zo breed als de schouders. Daarom mogen de schouders niet in de matras zinken als ze op hun zij liggen. De botten van het kind groeien op jonge leeftijd razendsnel, maar de spieren kunnen deze groei niet volgen. Daardoor is de groeiende wervelkolom nog niet volledig door spierweefsel beschermd. Een te zachte babymatras kan dus permanente schade aanrichten.

Productbeschrijving

Materiaal en afwerking

 • matraskern van kokosvezels, gelatexeerd met
  100 % natuurrubber gelatexeerd (elk ca. 50 %)
 • wattering:
  ofwel katoen uit biologische teelt (500 g/m²) ofwel scheerwol (500 g/m², in de winter verwarmend, in de zomer temperatuurregulerend)
 • vaste tijk (niet gestikt):
  dril van 100 % katoen uit biologische teelt, ongebleekt en ongeverfd
  (tijk niet afneembaar)
 • afneembare tijk (niet gestikt):
  met 2-zijdige ritssluiting, dril van 100 % katoen uit biologische teelt, wasbaar op 95 °C
 • ondertijk:
  bij varianten met afneembare tijk is de kokoskern incl. wattering beschermd met een tijk van een mix van katoen, fijn jersey en tricot uit biologische teelt

Kwaliteit

 • stevige en tegelijkertijd elastische ligeigenschappen
 • ademend, temperatuurregulerend en warmtehoudend door de natuurlijk holle kokosvezels
 • kokosvezels zijn elastisch en onbreekbaar
 • "Coco" heeft geen verstevigde rand, omdat het relatief vaste kokosmateriaal ervoor zorgt dat er niemand afglijdt
 • in het verleden door onafhankelijke magazines bekroond
 • enige tijd geleden deden veel berichten de ronde op het internet dat de stoffen antimoon, arseen en fosfor het risico op een plotse wiegendood zou verhogen. Met onze "Coco" hoeft u zich geen zorgen te maken. De matras bevat deze stoffen niet, want voor "Coco" gebruiken we geen enkel synthetisch materiaal, maar uitsluitend katoen in biokwaliteit. Alle grondstoffen zijn bovendien streng getest op schadelijke stoffen volgens de chemische richtlijnen. Meer informatie vindt u in het tabblad "Ecologie & kwaliteit".

Extra aanbevelingen

 • molton overtrek - ideaal om de matrastijk te beschermen tegen vuil
 • onderdekbed - optimaal slaapklimaat en extra gezonde warmte in combinatie met verbeterde vochtopname

Op maat gemaakt

Coco op maat gemaakt
 • we maken wieg- en kindermatrassen ook in tussenmaten tot de maximale afmetingen 80x160 cm
 • bekijk onze gedetailleerde aanwijzingen voor de prijsberekening bij Coco op maat gemaakt
 • gelieve er begrip voor te hebben dat we bij de wieg- en kindermatrassen geen individueel aanbod hebben
 • doorgaans niet leverbaar:
  • ovale speciale afmetingen, afgeronde hoeken of producties volgens sjabloon
Technische info

Maten en gewichten

 • hoogte kokoskern 5-6 cm aangepast
 • totale hoogte (incl. wattering en tijk): bij maat 50x100 cm ca. 6 cm; bij maat 60x120 cm, 70x140 cm en 80x160 cm ca. 7-8 cm (afhankelijk van de gekozen wattering)
 • totaalgewicht: 4,75 kg/m²
  (bij een matras met afmetingen 70x140 cm komt dit neer op een gewicht van ca. 5 kg)

Onderhoudstips voor de matrastijken

hoe u uw matrastijk het best onderhoudt, hangt van de door u gekozen uitvoering af. In principe geldt: liever luchten dan wassen en reinigen! Elk wasproces en elk reinigingsprogramma verslijten de waardevolle natuurvezels.

 • vaste tijk
  niet afneembaar
  • niet afneembaar
   (de tijk niet aan de aangebrachte ritssluiting openen, want deze kunt u niet meer sluiten, waardoor de tijk onbruikbaar wordt)
  • regelmatig met een zachte borstel afborstelen
 • afneembare tijk
  kookwasbestendigniet in de droger drogen
  • wasprogramma op 95 °C mogelijk, om het milieu te beschermen raden we aan om het energiebesparend programma op 60 °C te kiezen

Overige informatie

 • het is normaal als de matras aan het hoofd en het bekken vervormt, dit is geen kwaliteitsgebrek
 • de matras moet minstens ca. 15-20 cm langer dan de lichaamsgrootte van het kind zijn, zodat er voldoende bewegingsvrijheid gegarandeerd wordt:
  • matras met afmetingen 60x120 cm geschikt voor kinderen van maximaal 100-105 cm groot
  • matras met afmetingen 70x140 cm geschikt voor kinderen van maximaal 120-125 cm groot
  leeftijd en lichaamsgewicht spelen hierbij geen rol
 • belangrijke veiligheidsinstructies voor onze kindermatrassen
Ecologie & kwaliteit
Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

De grondstoffen voor onze matrassen worden regelmatig gecontroleerd op mogelijke schadelijke stoffen door een onafhankelijke keuringsinstantie volgens de strengste richtlijnen. Analyse schadelijke stoffen voor dit product.
exclusief bij allnatura

Exclusief bij allnatura

Op basis van onze jarenlange ervaring en onze ecologische normen is dit product ontwikkeld in samenwerking met onze partnerfabriek. Het is exclusief verkrijgbaar bij allnatura.
Made in Germany

Made in Germany

Deze producten worden in een Duitse fabriek gemaakt en dragen bij om het werk en de opbrengst in Duitsland te houden. Onnodig transport uit het buitenland wordt zo vermeden. Meer informatie
PeTA - Approved Vegan

PeTA - Approved Vegan ®

Met de in de productbeschrijving als vegan aangeduide tijkvarianten bevat deze matras geen bestanddelen van dierlijke oorsprong. De matras voldoet aan de strenge richtlijnen van PeTA-Approved Vegan en is geschikt voor een vegane leefstijl.
Meningen van klanten  4,8/5
Avatar neutraal
Kindermatras "Coco" van kokosvezels
Vertaald van
Geweldig matras: natuurlijk product. De juiste maat voor het bedje. Hard genoeg zodat het kind er niet in wegzakt en altijd genoeg lucht krijgt, iets waar ik altijd bang voor was. Ik leg er altijd een matrasbeschermer op en dan het laken voor het geval er iets misgaat. Ik vind het het geld waard.
Jennifer H.
Avatar neutraal
Kindermatras "Coco" van kokosvezels
Vertaald van
We vinden de matras geweldig en hebben er nu vier in drie verschillende maten - de eerste in de co-sleeper, de tweede in het ledikant en nog twee om de ruimte tussen de muur en het familiebed te dichten. Onze jongens vinden het heerlijk om erop te slapen. En mijn man ook. Hij heeft er nu een in een grote maat. De hoes van de kindermatrassen is echter vrij dun. Als er vloeistof uit lekt, komt dat dus snel op het mooie matrasinterieur terecht. Daarom hebben we er meestal een onderlaag overheen ter bescherming. Bij onze eerste matras was de hoes volledig afneembaar zodat hij gewassen kon worden. Tegenwoordig zit de binnenkant van de matras in een dunne, niet-afneembare stoffen hoes. Dit maakt het makkelijker om de hoes er af te halen en er weer op te leggen. Persoonlijk vonden we de afneembare hoes nog steeds beter omdat je dan de kern kunt zien en controleren als dat nodig is. De mooie labels met productinformatie en wasinstructies zijn slecht genaaid. Ze laten snel los tijdens het wassen en vervagen ook snel. Dit heeft natuurlijk geen invloed op het slaapcomfort.
Jessica Z.
Avatar neutraal
Kindermatras "Coco" van kokosvezels
Vertaald van
Alles in orde.
Anonym
Avatar neutraal
Kindermatras "Coco" van kokosvezels
Vertaald van
Onze zoon slaapt er al 1,5 jaar heerlijk op. Matras is zoals beschreven. De schapenwol heeft in het begin een inherente geur, maar daar heeft onze zoon helemaal geen last van, integendeel, als hij de geur in zijn neus heeft, vallen zijn ogen vanzelf dicht. Lekker hard en stabiel, zoals het hoort, hoes is makkelijk te wassen, we kopen het opnieuw voor ons tweede kind.
Joana O.
Avatar neutraal
Kindermatras "Coco" van kokosvezels
Vertaald van
Zeer goede kwaliteit
Anonym
Avatar neutraal
Kindermatras "Coco" van kokosvezels
Vertaald van
Matras snel geleverd, optimale stevigheid. Ik was vooraf onder de indruk van de mix van materialen.
Anonym
Avatar neutraal
Kindermatras "Coco" van kokosvezels
Vertaald van
Geweldig product
Anonym
Avatar neutraal
Kindermatras "Coco" van kokosvezels
Vertaald van
De matras is nog niet gebruikt. Het ziet er echter goed uit en heeft een geschikte stevigheid. Het werd geleverd met een tweede, kleinere matras, goed en veilig verpakt door een expediteur.
Anonym
Avatar neutraal
Kindermatras "Coco" van kokosvezels
Vertaald van
Gewoonweg super! Onze dochter slaapt er heel goed op!
Anonym

Algemene opmerking over de ratings

Aanvullende video's

Video's

Info over kindermatrassen en -bedden

De juiste matras is erg belangrijk voor kinderen en jongeren. Slaapadviseur Markus Kamps vertelt u waar u op moet letten.

Video bekijken