0 0
Katoenen Verschoningsmatje Cotona
Katoenen Verschoningsmatje Cotona GOTS-gecertificeerde kwaliteit

GOTS-gecertificeerde kwaliteit

Dit doorgestikte beddengoed voldoet aan de internationaal gevestigde Global Organic Textile Standard (GOTS), bio-gecertificeerd.

Verschoningsmatje van 100 % biologisch katoen voor een natuurlijke verschoning

Katoenen verschoningsmatje "Cotona"

58,90 €

Veilige betalingsmethoden
incl. BTW, excl. verzendkosten

Verschoningsmatje "Cotona": heel natuurlijk verschoond...

Eindelijk een duurzaam alternatief voor gewone verschoningsmatjes met een overtrek van plastic! Ons knuffelzachte verschoningsmatje "Cotona" bestaat volledig uit natuurvezels: de volumineuze vulling van katoen uit biologische teelt is omhuld met huidvriendelijk, zuiver katoenen percal, eveneens uit gecontroleerde biologische teelt. Het praktische verschoningsmatje is bovendien wasbaar en geschikt voor de wasdroger. Dus in een handomdraai weer schoon wanneer er een keertje iets op terecht komt.

U vindt het niet fijn om voortdurend het verschoningsmatje te moeten wassen? Dat begrijpen we helemaal! Daarom bieden we u ook een bijpassend molton overtrek van puur natuur katoen uit biologische teelt aan. Dit is bijzonder absorberend en garandeert de opname van kleine plasjes, crèmespetters en poederstof.

Productbeschrijving

Materiaal en afwerking

 • verschoningsmatje gevuld met 100 % biologisch katoen/kbA
 • tijk van onderhoudsarm, fijndradig eco-percal van 100 % katoen uit biologische teelt/kbA, ongebleekt, met een van nature mooie crèmetint
 • tijdloze kleine geruite stiksels, met dikke rolrand voor een optimale, beschermende wattering van het ligvlak

Kwaliteit

 • exclusief verkrijgbaar bij allnatura
 • verschoningsmatje van GOTS-gecertificeerde kwaliteit
 • praktische standaardmaat B85/D75 cm, aanpasbaar door gewoon om te vouwen
 • verschoningsmatje zeer onderhoudsarm omdat het wasbaar en geschikt is voor de droger; 30 °C wassen en drogen op fijnwasprogramma
 • vochtregulerend en ademend
 • zeer huidvriendelijk en antistatisch

Uitvoering

Opmerkingen

 • doorgaans niet leverbaar:
  • andere afmetingen
Textielinfo

Kwaliteit

 • stofgewicht 105 g/m²
 • draaddichtheid (ketting/inslag) 39/31 draden/cm
 • fijnheid garen (ketting/inslag) 68/68 Nm

Vulgewicht | totaalgewicht:

 • verschoningsmatje = 650 g | 800 g

Onderhoudstips

 • wassen op 30 graden op fijnwasprogrammableken is niet toegestaanbehoedzaam drogen in de drogerNiet strijkenmilde professionele reiniging met perchloorethyleenmilde professionele natreiniging
 • apart wassen
 • fijnwasprogramma op 30 °C, maximaal 800 toeren
 • met zoveel mogelijk water wassen, indien beschikbaar de functie extra water gebruiken
  te weinig water geeft sterke mechanische wrijving, waardoor de vezels kunnen vervilten
 • na het wassen in vorm trekken en bij voorkeur liggend laten drogen
 • voorzichtig drogen op lage temperatuur
 • niet strijken, niet bleken
 • professionele reiniging:
  een professionele reiniging is bij dit product niet noodzakelijk; indien u deze toch wilt uitvoeren, adviseren we u een voorzichtige professionele natte reiniging of als alternatief is een voorzichtige chemische reiniging met perchloorethyleen theoretisch mogelijk maar artikelen voor baby's dienen niet chemisch gereinigd te worden
 • overige wasvoorschriften en onderhoudstips

Overige informatie

 • het stiksel kan om productietechnische redenen een heel klein beetje afwijken
Ecologie & kwaliteit
Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

De grondstoffen voor onze doorgestikte producten worden regelmatig gecontroleerd op mogelijke schadelijke stoffen door een onafhankelijke keuringsinstantie volgens de strengste richtlijnen. Analyse schadelijke stoffen
exclusief bij allnatura

Exclusief bij allnatura

Op basis van onze jarenlange ervaring en onze ecologische normen is dit product ontwikkeld in samenwerking met onze partnerfabriek. Het is exclusief verkrijgbaar bij allnatura.
Made in Germany

Duurzame productie in Duitsland

Deze doorgestikte artikelen worden in een Zuid-Duitse traditionele fabriek geproduceerd. Vakmanschap en duurzaamheid gaan hand in hand tijdens de productie. De producten helpen om arbeid en inkomsten in Europa te houden en onnodig transporttoerisme te vermijden. Meer informatie
Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard ®

Dit doorgestikte beddengoed voldoet aan de internationaal gevestigde Global Organic Textile Standard (GOTS), bio-gecertificeerd, licentie-nr. 00280268.

Kwaliteit biologisch katoen

Organisch katoen van gecontroleerde biologische teelt

Bij het verbouwen van katoen worden kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde zaden consequent vermeden. Dit beschermt de grond en bespaart hulpbronnen zoals water. Bovendien gebruiken we geen chemische bewerkingen zoals bleken.
Resourcesparende productie

Resourcesparende productie

Om grondstoffen te besparen, wordt dit product pas gemaakt nadat de bestelling is ontvangen. Zo voorkomen we overproductie en zijn er geen opslagkosten.
Hoogwaardige productie

Hoogwaardige productie

Dit product is gemaakt in een traditionele fabriek met veel zorg, waardering en tientallen jaren ervaring. Moderne technologie en klassiek vakmanschap creëren unieke en duurzame producten.
Duurzame en natuurlijke grondstoffen

Duurzame en natuurlijke grondstoffen

We richten ons op natuurlijkheid en duurzaamheid als het gaat om grondstoffen. De natuurlijke vezels worden geproduceerd zonder microkunststoffen en regelmatig getest op schadelijke stoffen. Voor geverfde stoffen worden alleen kleurstoffen zonder zware metalen gebruikt.
Meningen van klanten  4,7/5
Avatar neutraal
Katoenen verschoningsmatje "Cotona"
Vertaald van
Het aankleedkussen is net geleverd en we zijn er erg blij mee, prachtig materiaal van hoge kwaliteit en natuurlijk geen plastic geur. We kijken er echt naar uit om het te gebruiken :)
Jolana P.
Avatar neutraal
Katoenen verschoningsmatje "Cotona"
Vertaald van
Ik kan dit aankleedkussen echt alleen maar aanraden! Het voelt heel hoogwaardig aan, is zacht en ruikt niet onaangenaam. Bijpassende hoezen van mousseline en zachte bedrukte stoffen vind je bij Julius Zöllner en Noppies (afmetingen 75x85). Het aankleedkussen wordt perfect afgerond met bijpassende molleton pads.
Anonym
Avatar neutraal
Katoenen verschoningsmatje "Cotona"
Vertaald van
De onderlaag ziet er hoogwaardig uit, maar kromp helaas zo erg bij de eerste wasbeurt dat hij nu heen en weer schuift op de commode, wat onpraktisch en een beetje jammer is.
Anonym
ALLNA_COMMENT_AVATAR_ALLNATURA

Opmerking van de allnatura-klantenservice:

Trek het aankleedkussen voorzichtig in vorm na het wassen en ook na het drogen in de droogtrommel. Hierdoor kunnen de natuurlijke vezels zich weer ontspannen en wordt het krimpen tijdens het wassen gecompenseerd. Je gekrompen aankleedkussen kan waarschijnlijk nog worden "gered" als je het opnieuw wast in koud water met veel water, het slechts een beetje centrifugeert en het voorzichtig in alle richtingen in vorm trekt. Daarna kun je hem het beste gewoon drogen in de wasdroger, opnieuw in vorm trekken en plat drogen.
Avatar neutraal
Katoenen verschoningsmatje "Cotona"
Vertaald van
De kwaliteit is onberispelijk. Gefabriceerd in Duitsland - geen lange reizen
Anonym
Avatar neutraal
Katoenen verschoningsmatje "Cotona"
Vertaald van
Tot nu toe één keer gewassen, maakt een zeer hoogwaardige indruk. Na de wasdrogercyclus is het goed gedroogd op het droogrek. We zullen zien wat er gebeurt als de baby er is.
Anonym
Avatar neutraal
Katoenen verschoningsmatje "Cotona"
Vertaald van
Heel mooi product voor mensen voor wie ecologische, duurzame materialen belangrijk zijn.
Anonym
Avatar neutraal
Katoenen verschoningsmatje "Cotona"
Vertaald van
Zeer mooie dikke en zachte topper. Ik heb 3 molleton toppers en ben er blij mee. Ik vind het erg jammer dat de topper verpakt in plastic folie werd geleverd, wat niet nodig zou zijn.
Anonym
Avatar neutraal
Katoenen verschoningsmatje "Cotona"
Vertaald van
Goed formaat en, in tegenstelling tot andere aankleedkussens, wasbaar We zijn zeer tevreden
Anonym
Avatar neutraal
Katoenen verschoningsmatje "Cotona"
Vertaald van
We zijn erg blij met het product. Onze baby is ook dol op het aankleedkussen. Het heeft ook onze wasmachine-test overleefd. Het aankleedkussen is niet vervormd of uitgewassen. We hebben wel een kleine opmerking: omdat we allemaal weten dat er altijd wel iets morst bij het verschonen van luiers, hebben we een aantal Molton doeken nodig om eventuele vloeistoffen op te vangen. Het zou fijn zijn als er ten minste één Molton doekje bij de prijs was inbegrepen. We hebben 3-5 stuks die constant worden gebruikt. Ik denk dat toekomstige klanten deze service zouden waarderen.
Anonym

Algemene opmerking over de ratings