0 0

Kasjmier/merino deken van natuurlijk haar "Califa"

Kasjmier/merino deken van natuurlijk haar "Califa" in 3 chique, elegante kleuren
Traditionele productie in Opper-Franken

Kies de gewenste uitvoering:

vanaf 138,90 €
Alle prijzen incl. BTW, excl. verzendkosten
GRATIS verzending - tot 31 mei 2022 - Geldt voor alle producten

Met kasjmier voor optimale soepelheid

Onze hoogwaardige deken van natuurlijk haar "Califa" van merino-lamswol met kasjmier bijmenging is behaaglijk warm, voelt aangenaam zacht aan en is omzoomd met een mooie structuurbies. Het extreem fijne edelhaar van kasjmier wordt gewonnen van de kasjmiergeiten die onder andere thuis zijn op hoogten van 4000 meter en hoger in Mongolië of de Himalaya. Deze waardevolle natuurvezel zorgt voor optimale soepelheid en voelt heerlijk zacht aan.

"Califa" doet het ook goed als extra deken in de slaapkamer om de koude periode van het jaar goed te doorstaan. Ook ideaal voor baby's, want juist bij kleine kinderen dient u indien mogelijk op natuurlijke producten te letten, vooral als deze direct met hun gevoelige huid in contact komen.

Overzicht

Materiaal en afwerking

 • van 20 % kasjmier en 80 % merino-lamswol, geweven op scheerwolketting
 • met edele wollen bies met structuur

Uitvoering

 • ongeverfd, van nature in mooie kleuren crème (1), antraciet (2), of camel (3)
 • afmeting 150x200 cm, 150x220 cm en 100x150 cm (kindermaat)

Opmerkingen

 • bijzonder ideaal als babydeken
 • ook geschikt voor personen die veel zweten; natuurlijk haar is ademend en neemt veel vocht op (ca 33 % van het eigen gewicht), zonder klam aan te voelen
 • overige afmetingen, kleuren of varianten niet leverbaar
Textielinfo

Kwaliteit

 • fijne merino-lamswol van de allereerste schering en fijn, edel kasjmierhaar uit de ondervacht van de kasjmiergeit
 • optimale soepelheid en voelt heerlijk zacht aan
 • garendikte 18,5 micron
 • gewicht 1200 g bij afmeting 150x200 cm, 1320 g bij afmeting 150x220 cm, 600 g bij afmeting 100x150 cm

Uitrusting

 • velours uitrusting speciaal gewalst voor een bijzonder volumineuze pool
 • meermaals opgeruwd in tegengestelde richting
 • dubbele schering voor een bijzonder gelijkmatig effect
Ecologische info
Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

De grondstoffen voor onze producten worden regelmatig onderzocht door een onafhankelijke keuringsinstantie volgens de strengste richtlijnen op mogelijke schadelijke stoffen. Analyse schadelijke stoffen voor dit dekentje.
Niet kunstmatig

Niet kunstmatig

Onze hoogwaardige natuurhaar dekens bestaan uit volledig onbehandelde natuurvezels die geen kunsthars of kunstmatige stoffen bevatten en ook niet gebleekt of met schadelijke zware metalen geverfd werden.
Made in Germany

Made in Germany

Deze waardevolle plaids worden volledig (spinnen, weven, behandeling en confectie) in Duitsland gemaakt. Zo ontstaan er ecologisch verantwoorde producten die er bovendien voor zorgen dat het werk en de opbrengst in Duitsland behouden blijven. Meer informatie
Alpaca

Hoogwaardige natuurvezels van diervriendelijke dierhouderij

De natuurvezels voor onze natuurhaar dekens en plaids komen voornamelijk uit Mongolië/Azië of Zuid-Amerika. Voor de boeren zijn hun dieren de basis om de familie te onderhouden, ze worden daarom goed verzorgd. Dat zijn ze zeker van het welzijn van de dieren én van een goede vezelkwaliteit.

Onze leverancier van deze hoogwaardige dekbedden kent al jarenlang de meeste boeren en grondstofhandelaars persoonlijk. Hij ziet ter plaatse met eigen ogen dat de dieren diervriendelijk gehouden worden en dat de boeren een goede verloning voor hun producten krijgen, die ze bijvoorbeeld gebruiken om hun kinderen naar school te kunnen sturen. Door deze jarenlange, goede samenwerking is er een vertrouwensband ontstaan, waardoor voor onze leveranciers eender welk certificaat (bv. fairtrade) overbodig werd.
Meningen van klanten  5/5
Helaas is de tekst nog niet in uw taal beschikbaar. Het aantal sterren en de eindbeoordelingen zijn afgeleid van alle beoordelingen voor dit product van klanten afkomstig uit verschillende landen. Om de beoordelingen in andere talen te zien, klikt u gewoon rechtsboven op de taalselectie.