0 0
Naturlatexkern von allnatura

Onze voorouders gebruikten 77.000 jaar geleden al matrassen. Deze zijn natuurlijk niet te vergelijken met onze hedendaagse producten. Destijds dacht men nog niet na over koudschuim, natuurlatex, binnenvering, etc..

Maar tegenwoordig geldt: niet alle matrassen zijn hetzelfde!

In dit artikel gaat het over natuurlatex matrassen. Een heel fijn product: want natuurrubber wordt gewonnen uit het „melksap” van de tropische rubberboom. Zoals alle planten bindt de tropische rubberboom CO2. Als de matras vele jaren later wordt weggedaan, geeft hij daarbij slechts die CO2 aan de atmosfeer af, die de boom nodig heeft gehad om te groeien. Een natuurlatex matras is dus een perfect klimaatneutraal product.

Het is echter wel belangrijk om bij natuurlatex matrassen te letten op de vermelding 100% natuurrubber, omdat het begrip „natuurlatex” niet beschermd is. Er bestaan namelijk vele mengsels met een veel lager aandeel natuurrubber, die als natuurlatex worden aangeduid, omdat ruwe olie (waar synthetische latex van wordt gemaakt) ook een natuurproduct is. Echter: producten van latex op basis van ruwe olie zijn zeer schadelijk voor het milieu! Onze natuurlatex-matraskernen bestaan in principe uit 100 % natuurrubber - zonder toevoeging van synthetisch latex op basis van ruwe olie en zonder aanlengmiddelen.

Natuurlatex matrassen van 100 % natuurrubber zijn energie-efficiënt

Het energieverbruik voor de productie van een matras van 100 % natuurrubber bedraagt in vergelijking tot een koudschuim matras, waarmee de latex matrassen in de reguliere handel graag worden vergeleken, slechts 10 %!

Overigens beweert de conventionele handel tot op heden graag dat er geen latex matrassen van 100 % natuurrubber bestaan. Dat klopt niet! Producenten wereldwijd bezitten de technische knowhow om 100 % natuurrubber op te schuimen. Maar helaas kunnen vele „normale” handelaren met ecologische producten nog steeds niets beginnen en proberen ze met deze tactiek hun synthetische producten te verkopen. Een andere tactiek is de bewering dat er koudschuim matrassen van 100 % hernieuwbare grondstoffen bestaan. Dit is helaas technisch nog niet mogelijk! Met onze bio-koudschuim matras zetten we bij allnatura al een grote stap in de juiste richting, omdat technisch gezien het grootst mogelijke aandeel van ons bio-koudschuim bestaat uit zonnebloemolie. Een nog hoger aandeel aan hernieuwbare grondstoffen is bij een koudschuim matras tot dusver zonder kwaliteitsverlies bij een lange levensduur helaas technisch nog niet mogelijk.

Waar komt het natuurrubber voor de allnatura-natuurlatex matrassen vandaan?

Het natuurlatex voor onze matrassen komt uit Sri Lanka. De plantage wordt conform de strenge richtlijnen van de Forest Stewardship Counsil (FSC) duurzaam geëxploiteerd.

Uiteraard wordt ook het natuurrubber voor onze matrassen regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstantie op mogelijke schadelijke stoffen. Op de betreffende productpagina kunt u de actuele testrapporten inzien.

Ik ben van mening, dat het tegenwoordig immens belangrijk is in alle facetten van het leven te letten op energie-efficiëntie. Niet alleen bij energieverbruik, levensmiddelen, kleding of vervoer, maar ook bij de aankoop van een nieuwe matras. Want een matras van 100 % natuurrubber is een effectieve bijdrage aan de milieubescherming! Daarom: let op bij het kopen van een matras!

Interessante video's over de winning van latex, de productie van natuurlatex matrassen en hun eigenschappen etc. vindt u in deze playlist op ons Youtube-kanaal. Neem eens een kijkje!

laden

Een moment geduld.....