0 0
Voor een gezonde en rustgevende slaap heeft uw kleine schat vanaf het begin de juiste beduitrusting nodig:

  • een knuffelzacht verwarmend dekbed
  • een hoofdkussen dat zich individueel aanpast
  • een onderdekbed kan een waardevolle aanvulling zijn

De selectie van de beste natuurlijke materialen en hun professionele verwerking is onze voornaamste prioriteit. Uiteraard zijn de tijken gemaakt van 100 % biologisch geteeld katoen.

Slaap lekker en droom iets moois!

gewatteerde kinderproducten Kinderen hebben veel slaap nodig, zodat ze zich gezond kunnen ontwikkelen. Ze slapen echter alles behalve regelmatig en kruipen 's morgens vaak geheel bezweet uit hun bedje. Overdag verandert het bed vervolgens in een speelplaats, waarin heerlijk gedold kan worden.
Vooral in de kindertijd is natuurlijk, degelijk en op schadelijke stoffen getest beddengoed belangrijk. Onze gewatteerde producten voor kinderen zijn ademend en zorgen voor een droog bedklimaat. Ze zijn hoogwaardig afgewerkt en doorstaan zelfs een kussengevecht.

De belangrijkste eigenschappen van een kinderdekbed

ademende dekbedden Het dekbed is een doorslaggevende factor voor een ontspannende nacht! Het heeft een aantal belangrijke functies te vervullen:

  • Omdat kleine kinderen hun temperatuurbalans nog niet zelfstandig kunnen regelen, moet een kinderdekbed zeer ademend en tegelijkertijd aangenaam verwarmend zijn.
  • De lichaamstemperatuur van 36-37 °C moet constant worden gehouden, wat maakt dat het dekbed dus groot genoeg moet uw schat helemaal te kunnen omhullen.
  • Het moet kunnen "ademen", d.w.z. dat er moet worden gewerkt met luchtdoorlatende tijken om warmtestuwing en overmatig zweten te voorkomen.
  • Een goed vochtigheidsmanagement is eveneens belangrijk, want kleine kinderen zweten doorgaans sneller dan volwassenen. Kies daarom bij voorkeur dekbedden met goede, temeratuurregulerende natuurhaar- of plantenvezel-vullingen.

Het gevoel van warmte

Welk materiaal u kiest hangt natuurlijk af van de individuele behoeften en voorkeuren van uw kleine schat. Het perfecte, altijd passende, universele dekbed voor elk kind en elk seizoen bestaat nu eenmaal niet. Net zoals u uw kleding aan het jaargetijde aanpast, moet uw dekbed, afhankelijk van de buitentemperatuur, ook meer of minder verwarmend zijn.

Houd bij de keuze van een dekbed rekening met de volgende twee aspecten: het individuele warmtegevoel van uw zonnestraaltje en de temperatuur van de kinderkamer. Omdat kinderen ook overdag op hun kamer verblijven, zijn de kinderkamers meestal meer verwarmd. Het kinderdekbed mag daarom lichter zijn.

U kiest ofwel voor een geschikt dekbed ofwel voor een slaapzak. De combinatie van dekbed en slaapzak is veel te warm!

Onze combi-dekbedden zijn een zeer goede keuze. U hebt een licht en luchtig dekbed voor de warmere maanden en een dekbed waarmee u in de koudere maanden voor uw kind een warm en knuffelzacht nestje kunt maken. Gebruik altijd alleen de enkele dekbedden. Beide dekbedden in combinatie zijn meestal veel te warm.
Een kleine tip uit de praktijk: U kunt tijdens het tussenseizoen het beste beide dekbedden voorzien van bedlinnen. Dan kunt u 's avonds nog beslissen welk kinderdekbed het juiste is voor die avond.

Het vulmateriaal

Elk vulmateriaal heeft specifieke eigenschappen, warmteafgifte en fijnheid. De soepelheid en het comfort worden hierdoor doorslaggevend beïnvloed. Om u het juiste dekbed voor uw kleine schat te laten kiezen, verwijzen we bij elk artikel met een "link" naar de bijzondere kenmerken en essentiële verschillen tussen de vulmaterialen.

Het vulgewicht

Het soort vulmateriaal en het beoogde gebruik bepalen het vulgewicht van het dekbed. Zo is een dekbed van scheerwol bijvoorbeeld zwaarder dan een dekbed van kameelhaar bij dezelfde warmteafgifte. Bovendien is een zomerdekbed uiteraard lichter dan een winterdekbed.

De juiste maat

Kinderdekbedden moeten uw kleintje een maximale nestwarmte bieden. Naast het juiste materiaal is de afmeting van een dekbed bepalend voor een rustige slaap en een aangenaam warm slaapklimaat.

Wij adviseren een kinderdekbed in de maat 100x135 cm alleen voor klassieke kinderbedden tot een ligoppervlak van 70x140 cm. Zodra uw zonnestraaltje zijn of haar eerste "grote bed" krijgt, moet hij of zij ook onder een dekbed van 135x200 cm slapen.


Hier gaat u direct naar ons assortiment

laden

Een moment geduld.....

 
.zl-overlay.zl-style-center { overflow-y: auto; display: block; }