0 0

Matrastopper: 3 Producten

Traagschuim matrastopper "Viscoplus"

(45)
 • visco-elastische matrastopper van SAF-traagschuim
 • verkrijgbaar zonder tijk of met een wasbare badstof tijk
 • hardheidsgraden soft en medium, afhankelijk van het lichaamsgewicht
 • voor mensen die drukgevoelig zijn en het ligcomfort van een goede, maar te harde matras wil verbeteren

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany
Natuurlatex matrastopper Latexplus met tijk
Ligt ideaal op uw bestaande matras

Natuurlatex matrastopper "Latexplus"

(84)
 • Matrastopper van natuurlatex (100 % natuurrubber)
 • verkrijgbaar zonder tijk of met een wasbare badstof tijk
 • Puntelastische ondersteuning voor een zachtere ligbeleving - naar keuze met hardheidsgraad soft, medium of firm
 • voor iedereen die het ligcomfort van een goede, maar te harde matras wil verbeteren

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex matrastopper "Latexcomfort"

(6)
 • Matrastopper van natuurlatex (100 % natuurrubber) voor meer luxe in bed
 • Puntelastische ondersteuning voor een zachtere ligbeleving - naar keuze met hardheidsgraad soft, medium of firm
 • ingenieus met rand en bies afgewerkte "Hygiëne"-tijk met ademende lyocell/Tencel stiksels voor een optimaal slaapklimaat - wasbaar en geschikt voor de droger

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Een matrastopper verhoogt het ligcomfort van uw matras aanzienlijk! Op uw goede, maar net iets te harde matras ontstaat een extra zinkdiepte, precies daar waar uw lichaam het nodig heeft. Meer informatie ...

Waarom kiezen voor een matrastopper?

Een overtrek over uw matras verhoogt uw ligcomfort aanzienlijk. Matrastoppers brengen meer luxe in bed. Als uw matras niet meer volledig aan uw wensen voldoet, hoeft u niet meteen een nieuw matras aan te schaffen. Met een matrashoes kunt u uw liggevoel aanzienlijk verbeteren.

U wilt het oppervlak van uw eigenlijk nog goede matras graag zachter maken voor uw perfecte slaap? Dan zorgen matrashoezen met vullingen van latex, scheerwol, traagschuim of dons voor de gewenste zinkdiepte. En dat voor een fractie van de prijs van een nieuw matras.

Waarin verschilt een matrashoes van een topper?

Matrashoezen en toppers - de grenzen zijn vloeiend. De een gebruikt de term "matrashoes" als algemene uitdrukking voor alle overtrekken. De ander vindt juist de term "topper" kenmerkend voor een overtrek. Er is echter een cruciaal verschil: de tijk.

Een matrashoes met een natuurvezel- of donsvulling heeft een harde tijk die met de vulling is doorgestikt. Deze matrashoezen worden met elastieken om de hoeken van de matras vastgezet. Zo'n matrashoes heeft weinig invloed op de ondersteuningseigenschappen van de matrassen. In vergelijking met onderdekbedden zijn matrashoezen aanzienlijk dikker.
We bieden ook matrashoezen van natuurlatex of traagschuim aan. Deze matrashoezen helpen om de ligeigenschappen (en in geringe mate ook de ondersteuningseigenschappen) van uw matras op uw behoefte aan te passen. Sommige eigenschappen lijken dus op die van matrastoppers. Maar ze zijn wel voordeliger dan toppers. Dat komt omdat ze zonder tijk of met een niet-doorgestikte badstofhoes van katoen uit biologische teelt verkrijgbaar zijn.

Onze topper is eigenlijk een dunne matras, compleet met tijk. De kern van de matrastopper bestaat ook uit elastisch materiaal. Met een topper, die in verschillende hardheidsgraden verkrijgbaar is, kunt u de ligeigenschappen van uw bestaande matras heel goed aan uw huidige ligwensen aanpassen. Een matrastopper verhoogt het ligoppervlak, waardoor u makkelijker kunt opstaan. Bedden krijgen zo een moderne hoogte. De doorgestikte tijk is afgewerkt met een verstevigde rand en bies en sluit naadloos aan om de topper. Voor deze matrastopper zijn er geen bevestigingsbandjes nodig. De topper blijft door zijn gewicht op zijn plaats liggen.

Matrashoezen en toppers beschermen de matrassen weliswaar, maar het zijn geen matrasbeschermers. Matrasbeschermers behoren tussen de lattenbodem en de matras en beschermen de matrastijk tegen slijtage door de latten.

Wilt u uw matrashoes beschermen tegen vuil? We raden u dan aan, een molton op de matrashoes te leggen en daaroverheen uw hoeslaken te trekken.

Welke matrashoezen vind u in ons assortiment?

Matrashoezen met schapenwol:
overweeg deze als u wilt dat uw matras een wollig, zacht oppervlak heeft wat doorwerkt op het klimaat in uw bed. De ademende scheerwol werkt klimaat-, temperatuur- en vochtregulerend. Een constante slaaptemperatuur en een droog bedklimaat zorgen voor een ontspannen slaap. De scheerwol voor deze matrastoppers is afkomstig van geverifieerde biologische veehouderij.

Matrashoezen met dons:
de matrassen worden door donzen matrashoezen weldadig warm en zalig zacht, zonder afbreuk te doen aan de ondersteuningsfunctie. U zult het gevoel hebben op wolken te slapen. Omdat dons en veren goed verwarmen, zijn de hiermee doorgestikte matrashoezen bijzonder geschikt voor mensen die het snel koud hebben. Onze dons en veren zijn gegarandeerd niet afkomstig van levende pluk.

Matrashoezen van natuurlatex:
met een matrashoes van puntelastisch natuurlatex verbetert u het ligcomfort van een harde matras. Leverbaar met of zonder tijk in de hardheidsgraden soft, medium of firm.

Matrashoezen van traagschuim:
met een matrashoes uit traagschuim krijgen matrassen een drukverlagende en een naar het lichaam gevormde afwerking. Het ligcomfort van uw te harde matras wordt verbeterd. Dat is perfect voor mensen die gevoelig zijn voor drukpunten. Het speciale, ademende SAF-traagschuim zorgt voor goede ventilatie. Onze traagschuimelastische overtrekken zijn met of zonder tijk verkrijgbaar. Kies op basis van uw lichaamsgewicht voor de hardheidsgraad soft of medium.

Voor onze matrashoezen gebruiken we hoogwaardige tijkstoffen uit huidvriendelijk katoen in de beste biologische kwaliteit uit gecontroleerde biologische teelt. Alle grondstoffen worden onderworpen aan een strenge controle op schadelijke stoffen.

De overtrekken worden in elke gangbare maat van 90x190 tot 140x200 en 200x200 cm geleverd. Ook de speciale lengtes 210 en 220 cm zijn verkrijgbaar in alle gangbare breedtes. We hebben ook voor uw bed zeker de juiste maat.

Overtrekken uit koudschuim of gelschuim zijn bewust niet opgenomen in ons assortiment. Met ons aanbod kunnen we alle ligwensen tegemoet komen.

Waar moet u op letten bij het bedlinnen?

Het hoeslaken hoort zowel de overtrek/de topper als ook de matras te omsluiten. Zorg er daarom voor dat het hoeslaken geschikt is voor de totale hoogte (hoogte matras plus hoogte matrashoes). Bij allnatura kunt u uit de categorie "bedlinnen" ook hoeslakens krijgen die prima geschikt zijn voor een matrashoogte van 25 cm. We raden aan om uw matrashoes met een molton te beschermen.

laden

Een moment geduld.....