0 0

Met een matrashoes van molton beschermt u de matras tegen vuil en verlengt zo de levensduur van uw waardevolle matrastijk. Meer informatie ...

Moltonhoes

Moltonhoes

(847)
 • Matrasovertrekken van absorberende molton als ideale bescherming van de matras
 • 100 % katoen uit biologische teelt
 • met handige elastiek aan de hoeken
 • hygiënisch en kookwasbestendig voor 95°-wasprogramma
 • overtrek ook in extra grote maten leverbaar
Meer informatie

"Molton bed" is een voor velen herkenbare samenstelling. Maar wat is molton eigenlijk?

Met "molton" wordt een stof aangeduid die aan beide kanten opgeruwd is. Dat maakt hem bijzonder absorberend. Daarnaast voelt het oppervlak heerlijk en aangenaam zacht aan. De molton wordt gebruikt als praktische overtrek voor matrassen en is meestal uit 100 % katoen vervaardigd. De stof is kookwasbestendig. Molton wordt overigens niet alleen voor bedden gebruikt, maar ook om bijvoorbeeld podia in theater met zogenaamd deco-molton af te werken. Hier absorbeert het geluid en licht. Ook in de gastronomie wordt molton gebruikt als dempende laag tussen het tafelblad en het tafelkleed.

Waarom een molton onderlegger tevens een matrasbeschermer is

Of u nu op zoek gaat naar dit handige beddengoed onder "molton onderleggers bed", "molton overtrek", "matrashoes" of "matrasbeschermer", u bent in ieder geval bezig om de hygiëne en duurzaamheid van uw beddengoed te verbeteren. Molton overtrekken voor matrassen verlengen per slot van rekening hun levensduur.

Een molton overtrek tussen het laken en matras beschermt uw matras tegen vuil en vocht. De overtrek beschermt zo de matrastijk. Deze hoeft niet zo vaak gewassen of gereinigd te worden. De levensduur wordt verlengd. Omdat de matrashoes gemakkelijk te wassen, te drogen en kookwasbestendig is, kan deze zonder problemen worden gewassen als het bedlinnen wordt verschoond. Zo blijft uw "molton overtrek" altijd hygiënisch, fris en schoon.

Kies uw moltonhoes passend bij de matras. We bieden matrashoezen in de volgende afmetingen als overtrek voor babybedden, kinderbedden en bedden voor volwassenen aan, natuurlijk ook voor bedden met een breedte of grootte van 140 cm, 180 cm en 200 cm. Voor de hier aangegeven grootte of lengte van 200 cm kunt u ook voor de praktische extra lange matrasbeschermer met een lengte van 220 cm kiezen.

 • Molton overtrek 60x120 cm
 • Molton overtrek 70x140 cm
 • Molton overtrek 80x200 cm
 • Molton overtrek 90x200 cm
 • Molton overtrek 100x200 cm
 • Molton overtrek 120x200 cm
 • Molton overtrek 140x200 cm
 • Molton overtrek 160x200 cm
 • Molton overtrek 180x200 cm
 • Molton overtrek 200x200 cm

Het begrip "matrasbeschermer" wordt overigens ook voor de overtrek tussen de lattenbodem en de matras gebruikt. Dit type matrasbeschermer heeft geen overeenkomsten met een molton matrashoes van katoen en moet eigenlijk niet door elkaar gehaald worden. Deze overtrekken beschermen de tijk van de matras tegen slijtage door het schuren van de lattenbodem, dus beschermen de matras aan de onderkant. We bieden overigens ook dit type matrasbeschermer aan; met tijk uit 100 % katoen, natuurlijk biologisch.

Hoe blijft de overtrek glad op de matras liggen?

Een matrashoes van molton hoort met zo weinig mogelijk vouwen op de matras te liggen. Daarom hebben onze molton overtrekken handige spanelastieken waarmee de hoeken over de randen van de matras getrokken kunnen worden. Zo kunnen de matrasbeschermers glad over de matras worden getrokken. Trek de matrashoes aansluitend op dezelfde manier over uw matras zoals u ook gewend bent met bedlinnen. Zo zit de matrashoes perfect en wordt de matras optimaal beschermd.

Reken af met de spleet tussen matrassen!

Hebt u 2 matrassen naast elkaar op uw tweepersoonsbed liggen? Dan herkent u zeker de lastige spleet, oftewel de vervelende ruimte tussen de matrassen. Denk eens aan een tweepersoons matrashoes van molton om deze te overbruggen! Daarna alleen nog bedlinnen (dus een laken) van dezelfde afmeting over de matrasbeschermer trekken om zo een glad ligvlak te creëren.

Katoen uit gecontroleerde biologische teelt voor uw molton overtrek "Made in Germany"

Verkies een molton van biologisch kwaliteitskatoen voor uw beddengoed! Molton bestaat bij allnatura uit 100 % biologisch katoen, die uit gecontroleerde biologische teelt afkomstig is. Het huidstrelende materiaal van de overtrek is niet alleen goed voor u, maar ook milieuverantwoord. In vergelijking met conventionele katoen biedt katoen uit biologische teelt duidelijke voordelen op het gebied van klimaat, bodembescherming en water- en energieverbruik.

laden

Een moment geduld.....