0 0

Waarom is een middelzone versteviging zinvol?

Instelling van de middelzone versteviging
  • Bij een middelzone versteviging spreken we van een extra versteviging van de veerlatten rondom het achterste en de heupen. Het gebied dus, waar het lichaam liggend het zwaarst is.
  • 6 extra latten zijn aangebracht onder de eigenlijke latten. Zo kunt u met behulp van de schuiven met vergrendelingsfunctie, die aan beide zijden zijn aangebracht, elke lat afzonderlijk harder of zachter instellen.
  • Als de schuiven naar buiten worden geschoven, werken de twee latten ten opzichte van elkaar de druk tegen; u ligt harder. Naar binnen geschoven, hangt de tweede lat zonder werking onder de bovenste; u ligt dan zachter.
  • Het verschuiven reguleert de diepte om in weg te zinken traploos; hierdoor kunt u rondom de heupen, bij het zwaartepunt van het lichaam, niet "doorhangen".

Bij dezelfde matras kan de elasticiteit van de lattenbodem door het verstellen van de middelzone worden aangepast aan het betreffende lichaamsgewicht. Zo kunnen bijvoorbeeld de gewichtsverschillen van twee partners op een extra breed matras in een tweepersoonsbed worden gecompenseerd.
Ook kan de zone aan achterste/heupen individueel worden ingesteld; dat is belangrijk bij lendenwervel-, tussenwervelschijven- en scolioseklachten.

Houd er rekening mee dat de "V"-basisinstelling van de middelzone versteviging aan het hoofeinde geopend is.

Basisinstelling bij een lichaamsgewicht van ca. 60 kg

Basisinstelling bij een lichaamsgewicht van ca. 80 kg

Lendensteun

Buik slaper brug


Lattenbodem correct instellen Lattenbodem correct instellen
Stel uw lattenbodem met behulp van de middenzone versteviging heel makkelijk in op uw behoefte.
De afgebeelde basisinstellingen zijn alleen bedoeld als suggesties. Zo kunnen in veel gevallen bij de lordosesteun ook 2 naar buiten geplaatste schuiven al volstaan.
Buikslapers of buik-zij-combislapers houden er niet van als het achterste te ver wegzinkt; zij kunnen alle schuiven even ver naar buiten schuiven.

Probeer uw heel individuele instelling uit. Er geldt slechts een grondregel:

  • Matras en lattenbodem moeten elkaar aanvullen, zodat uw tussenwervelschijven herstellen en de spieren kunnen ontspannen.
  • Hierbij ondersteunt een lattenbodem met een middelzone versteviging de werking van de meerzone matras.


laden

Een moment geduld.....