0 0

Bio-dons - ecologische veehouderij in overeenstemming met de natuur

Vier ganzen Een soortspecifieke, biologische veehouderij in harmonie met de natuur is de eerste stap naar een betere toekomst. Bij de selectie en productie van kwaliteitsproducten wordt bij bio-dons bijzondere aandacht besteed aan de bescherming van dieren en het milieu. De hoogste prioriteit bij de vervaardiging van onze hoogwaardige producten is het respect voor mens, dier en milieu.

100 % bio-kwaliteit uit landbouwproductie

Voor onze producten met bio-dons gebruiken we alleen veren en dons van vrijlopende ganzen van een ecologisch landbouwbedrijf. De bedrijven bevinden zich in Duitsland en we kennen de handelaren persoonlijk. De opfok van de dieren in het pluimveebedrijf vindt uitsluitend plaats in open lucht. Het dons wordt verkregen door het soortspecifieke en pijnloze doden van de dieren, wat maakt dat er gegarandeerd geen levende pluk in het spel is. Op elk moment aantoonbare biologische opfok, van het kuiken tot het eindproduct. Absolute zekerheid voor u! Strikt volgens DIN EN 12934.

Waardoor wordt de kwaliteit van het dons bepaald?

Door het soortspecifieke kweken van bio-ganzen heeft het dons genoeg tijd om zich te ontwikkelen en te rijpen. Want alleen dons dat is uitgerijpt, garandeert een gelijkmatige warmteafgifte. De gewicht/volume-verhouding van een dons of het prestatievermogen wordt aan de hand van een zogenaamde vulkrachtmeting bepaald. Hoe hoger de donskwaliteit, hoe lichter het product. Hoe groter het afzonderlijke dons, hoe groter het volume. Dit zorgt dan weer voor een lager gewicht van het gevulde dekbed.

laden

Een moment geduld.....